≡ Menu

PERIBADI SAYA DAN ISTERI MENGIKUT BULAN KELAHIRAN BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR FADZILLAH KAMSAH
Dah lama dapat e-mail ni dari rakan tapi ambil tidak peduli, nak tengokla kembali agak-agak betulke tak kajian yang dibuat oleh Dato’ Fadzillah Kamsah ni :
Eyriqazz @ Great Teacher Onizuka ( November)
Banyak idea dalam perkara
 Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya
 Berfikiran kehadapan
Berfikiran unik dan bijak
Penuh dengan idea-idea baru yg luar biasa
 Pemikiran yg tajam
 Daya firasat yg sangat halus dan tinggi
Bagus untuk jadi doctor (Doktor ???)
Cermat dan teliti
Personality yg dimanik
Sifat berahsia tapi pandai mencungkil dan mencari rahsia
 Banyak berfikir kurang bercakap dan mudah mesra
Berani, pemurah,setia dan bnayak kesabaran
Terlalu degil dan keras hati apabila hendak diusahakan sehingga jaya
 tak suka marah kecuali digugat
 mudah amibil berat terhadap orang lain
pandai muhasabah diri
cara berfikir lain dari orang lain
otak yg sangat tajam
pandai mendorong diri sendiri
tidak hargai pujian
kekuatan semangat dan daya juang yg tinggi
 badan yg tough
 kasih sayang dan emosi yg sangat mendalam
romantik, tidak pasti dengan hubungan kasih sayang
suka duduk dirumah
sangat rajin dan berkemapuan tinggi
amanah,jujur,setia dan pandai menyimpan rahsia
tidak berapa bejaya mengawal emosi
 bercita-cita tinggi
perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah
P/s :kalau mahu masuk bakul angkat sendiri, banyak juga yang betul. More than 70%
Isteri@ Great Teacher Fuyutsuki ( July)
Sangat seronok didampingi
Banyak rahsia dan sukar dimengertikan terutamanya lelaki
Agak pendiam kecuali dirangsang
Ada harga dan maruah diri
Tak suka menyusahkan orang laintapi tak marah bila disusahkan orang
Mudah dipujuk dan bercakap lurus
Sangat menjaga hati orang lain
 Sangat peramah
Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya
 Berjiwa sentimental dan jarang berdendam
Mudah memaafkan orang lain tapi sukar melupakannya
 Tidak suka benda remeh-remeh
Membimbing cara fizikal dan mental
Sangat peka , mengasihani dan penyayang
Layanan yg serupa dengan semua orang
 Tinggi daya simpati
 Pemerhatian yg tajam
Suka menilai orang lain dengan pemerhatian
Mudah dan rajin belajar
Suka muhasabah diri
Suka mengenang peristiwa dan kawan lama
Suka mendiamkan diri
Suka duduk dirumah
 Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
Tak agresif kecuali terpaksa
Lemah dari segi kesihatan perut
 Mudah gemuk kalau tak kawal diet
Minta disayangi
Mudah terluka hati tapi lambat pulih
Terlalu mengambil berat
Rajin dalam membuat kerja
P/s : Pandangan peribadi saya buat Isteri, More than 85% tepat…
P/s/s : Ada terbaca tak pasalni? Apa pandangan anda? Nak kongsikan ke semua bulan di sini, panjang pula. Kalau mahu/tiada lagi bolehla komen di entry ini. Mungkin nanti saya tinggalkan di komen pasal bulan kelahiran anda pula.



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Nur Su'aidah 1 June 2010, 3:35 am

    menarik!

    Reply
  • MX 1 June 2010, 4:00 am

    kalau June pulak macamane ye?…
    =)

    Reply
  • are-bue 1 June 2010, 4:22 am

    bln 2 ape plak,

    Reply
  • amar haziq 1 June 2010, 4:44 am

    kalau bulan may macam mana?

    jenguk2 lah blog saya k;)
    http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

    Reply
  • kechixx 1 June 2010, 5:26 am

    saya lahir bulan mei..n kebanyakkan yang Dr Fazilah Kamsah ckp memang btol mengenai sy:)

    Reply
  • CRAZYBEAUTIFUL88 1 June 2010, 3:33 am

    tq for sharing the info

    Reply
  • Eyriqazz 1 June 2010, 4:27 am

    @CRAZYBEAUTIFUL88:thanks

    2Nur Su’aidah:entry copy paste…sekadar berkongsi…

    MX :

    Untuk June/Alisya pun lahir bulan June :

    Berfikiran jauh dan berwawasan
    Mudah ditawan kerana sikap baik
    Berperangai yg lemah lembut
    Mudah berubah sikap ,
    perangai idea @ mood Idea yg terlalu banyak dikepala
    Bersikap sensitive
    Otaknya aktif (sentiasa berfikir) Suka melalukan sesuatu dengan segera Bersikap suka menangguh-nangguh Bersikap terlalu memilih dan mahukan yg terbaik Cepat marah dan mudah sejuk Suka bercakap dan berdebat Suka buat lawak dan bergurau Otaknya cerdas berangan-angan Mudah berkawan dan pandai berkawan Orangnya sangat tertib Pandai mempamirkan sikap Mudah kecil hati Mudah kena selsema Suka berkemas Cepat rasa bosan Sikap terlalu memilih dan cerewet Kurang mempamirkan perasaan Lambat nak sembuh bila terluka hati Suka pada barang yg berjenama Mudah menjadi eksekutif Kedegilan yg tak terkawal Sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi sesiapa yg menegur saya adalah kawan saya

    Reply
  • NURUL 1 June 2010, 4:31 am

    kalu june apa bro? hari nie besday saya 1st june. hihihi. thanks seronok bc info berguna mcm ni

    Reply
  • Eyriqazz 1 June 2010, 4:45 am

    @NURUL :happy birthday nurul..june seperti di komen..

    Reply
  • Eyriqazz 1 June 2010, 4:46 am

    @are-bue:bulan februari

    Berfikiran abstrak Sukakan benda yang reality dan abstrak Inteligent , bijak dan genius Berpesonaliti yg mudah berubah Mudah menawan orang lain Agak pendiam pemalu dan rendah diri Jujur dan setia pada segalanya Keras hati untuk mencapai segala matlamat Tidak suka dikonkong Mudah memberontak bila dikonkong Suka kegiatan yg lasak Emosinya sangat mudah terluka dan sensitive Mudah mempamirkan kemarahannya Tidak suka benda yang remeh-remeh Suka berkawan tapi kurang mempamirkan nya Sangat berani dan suka memberontak Bercita-cita tinggi , suka berangan dan ada harapan untuk merialisasikan impiannya Pemerhatian yg sangat tajam Suka hiburan dan sukan Suka benda yg bersifat seni Sangat romantik pada dalaman tapi tidak pada luaran Berkecenderungan pada benda yg tahyul Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros Belajar untuk mempamirkan emosi

    Reply
  • fiza 1 June 2010, 4:52 am

    Utk bln july tu mostly kena dgn saya (^_^)

    Reply
  • Eyriqazz 1 June 2010, 4:54 am

    amar haziq :

    MEI Kekerasan hati dan sangat degil Kuat semangat dan bermotivasi tinggi Pemikiran yg tajam Mudah marah bila tidak dikawal Pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian Perasaan yg amat mendalam Cantik dari segi mental dan fizikal Tidak perlu dimotivasikan Tetap pendirian tapi mudah dipengaruhi orang lain Mudah dipujuk dan bersikap sistematik(otak kiri) Suka berangan dan kuat daya firasat Memahami apa yg terlintas dihati orang lain tanpa diberitahu Bahagian telinga dan leher mudah diserang penyakit Daya khayalan yg tinggi Pemikiran yg tajam Pandai berdebat dan fizikal yg baik Kelemahan system pernafasan Suka sastera , seni dan muzik dan suka melancong Tidak berapa suka duduk dirumah Tidak boleh duduk diam Tidak punya ramai anak Rajin dan bersemangat tinggi Agak boros

    Reply
  • Eyriqazz 1 June 2010, 4:54 am

    @fiza :hik3..mostly kena ngan wife juga

    Reply
  • kenwooi 1 June 2010, 5:19 am

    im in july! =)

    Reply
  • Sharinginfoz 1 June 2010, 6:03 am

    tak suka dengan benda alah macam ni…… he he he

    Reply
  • yanmie 1 June 2010, 7:13 am

    wah menarik! december and august pliss….ehehee

    Reply
  • aleena 1 June 2010, 7:29 am

    april april..tehee:)

    Reply
  • Eyriqazz 1 June 2010, 7:36 am

    @kenwooi:macam isteri….

    @kechixx ;oh ye ke?

    @yanmie:

    December

    Sangat setia dan pemurah Bersifat patriotic Sangat aktif dalam pergaulan dan permainan Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa Bercita-cita tinggi Suka menjadi orang yg berpengaruh dalam organisasi Seronok didampingi Suka bercampur dengan orang Suka dipuji,diberi perhatian dan dibelai Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur Tidak pandai berpura-pura Cepat marah Perangai yg berubah-ubah Tidak ego walaupun harga diri sangat tinggi Benci pada konkongan Suka berlawak Pandai buat lawak dan berfikiran dengan logic

    August

    Suka berlawak Mudah tertawan kepadanya Sopan santun dan caring terhadap orang lain Berani dan tidak tahu takut Orangnya agak keras dan bersikap kepimpinan Pandai pujuk orang lain Terlalu pemurah dan bersikap ego Nilai harga diri yg sangat tinggi Dahagakan pujian Semangat juang yang luar biasa Cepat marah dan mudah mengamuk Mudah marah bila cakapnya dilawan Sangat cemburu Daya pemerhatian yg tajam dan teliti Cepat berfikir dan pemikiran berdikari Suka memimpin dan dipimpin Sifat suka berangan Berbakat dalam seni lukis,hiburan dan silat Sangat sensitive tapi tak mudah merajuk Cepat sembuh bila ditimpa penyakit Belajar utk relax Sikap kelam kabut Romantik,pengasih dan penyayang Suka mencari kawan

    Reply
  • Eyriqazz 1 June 2010, 7:37 am

    @aleena :

    April

    Sangat aktif dan dinamik Cepat bertindadak buat keputusan tetapi cepat menyesal Sangat menarik dan pandai manjakan diri Punya daya mental yg sangat kuat Suka diberi perhatian Sangat diplomatic(pandai memujuk) berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang Sangat berani dan tiada perasaan takut Suka advature, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah Emosi cepat terusik Try control the emotion Kecenderungan bersifat dendam Agresif , kelam kabut dalam buat keputusan Kuat daya ingatan Gerak hati yg sangat kuat Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain Berpenyakit disekitar kepala dan dada Sangat cemburu dan terlalu cemburu

    Reply
  • Eliza 2 June 2010, 7:26 am

    eyriqazz, oktober, please..

    Reply
  • Eyriqazz 2 June 2010, 9:26 am

    @Eliza :

    Oktober

    Suka sembang dan suka orang yg sayang padanya Suka ambil jalan tengah Sangat menawan dan sopan santun Kecantikan luar dan dalam Tidak pandai berbohong dan berpura-pura Mudah rasa simpati, baik, dan pentingkan kawan Sentiasa berkawan Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama Cepat marah Macam pentingkan diri sendiri Tidak menolong orang lain kecuali diminta Suka melihat dari perspektif sendiri Tidak suka terima pandangan orang lain Emosi yg mudah terusik Suka berangan dan pandai bercakap Emosi yg kelam kabut Daya firasat yg sangat tinggi(terutamnya perempuan) Suka melancong,bidang sastera dan seni Pengasih, penyayang dan lemah lembut Romantik dalam percintaan Mudah terusik hati dan cemburu Ambil berat tentang orang lain Suka kegiatan luar Orang yg adil Boros dan mudah di pengaruhi persekitaran Mudah patah semangat

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »