Percutian di Pulau Langkawi | Shopping Coklat di Kuah

Sambungan kisah Percutian di Pulau Langkawi, kalau pergi langkawi tak sah kalau tak :

Photobucket
Shopping Coklat di Kuah kan?
 
Dah nama pun kawasan bebas cukai dan coklat salah satu barangan yang dikecualikan cukai selain daripada rokok, batik dan apa lagi ya. Banyak pilihan untuk bershopping coklat di Kuah ni, antaranya :
Photobucket
Pasaraya Onestop
Photobucket
Zeno Shopping Centre
Photobucket
Coco Valley
Namun, rasanya, antara banyak-banyak, tempat yang menawarkan harga yang paling berpatutan/murah adalah di :
Photobucket
Haji Ismail Group Sdn Bhd
Perbezaan untuk sesetengah coklat ada berbeza dalam RM1-2 .Tapi, most of coklat yang popular dan famous , sinilah tempat yang paling murah. Inipun tahu coz Kak Ina KL yang cakap dan pergi check balik.
Sempat ambil gambar curi-curi di kedai ni. Eden ni hantu coklat juga, tengok susunan kedainya rasa macam mahu buka satu kedai Coklat pula .
Photobucket
Nyam, nyam sedap
Photobucket
Yang Mana Satu, Pilihan Kalbu?
Photobucket
Pilih, jangan tak pilih
Akhirnya, kami sekeluarga shopping lebih kurang RM200+ untuk coklat sahaja. Itu belum campur dengan adik ipar dan mak mertua. Hik3, ada lagi dalam peti sejuk tu, time tension skit, bolehla makan, ada orang cakap, coklat boleh meredakan tension dan menaikkan mood. Ehem,ehemm….

“Coklat mengandungi anti-oksida iaitu dikenali sebagai flavonoids. Anti-oksida diperlukan oleh badan kita untuk melindungi badan kita daripada penuaan yang cepat yang disebabkan oleh radikal bebas seperti asap rokok yang boleh merosakkan sel kita di samping boleh meningkatkan penyakit barah.”

Sumber : Utusan Malaysia

P/s : Tak puas pergi Pulau Langkawi, 4 hari 3 malam .Rasa tak puas byk tempat tak sempat dilawati. Pergi pula time cuti sekolah, ramai sangat orang.
P/s/s : Dalam banyak-banyak coklat, coklat apa yang paling anda gemari? Saya paling suka Kit Kat, Daim , Ferrero Rocher dan byk lagi.

Comments

  1. ain shalalala says

    setuju2..HIG mmg terbaek!! susun atur kedai pun kemas. senang nk carik. expired date choc dia lg lama compare to kedai2 yg lain. msti borong byk2 bwk balekkkk. la ni, dh sakit tekak duk melantak choc tiap2 hari – vote for rocher, and hershey’s

  2. amirah says

    best kan..saya pun baru balik langkawi..agaknya kita ada bertembung kat haji ismail group tu..hehehe..tapi mmng murah coklat kat situ..yg pastinya pantai chenang memng happening..my fav of cos la bueno ngan ferrero..byk lagi dlm peti ais tp yg sedap2 dh yillek..hehe

  3. says

    @Kancilbiru:money can’t buy u happiness..tapi nak pi langkawi kena ada duit kan?

    @eykameow :) :nak daim? jom singgah rumah uncle..byk lagi dlm peti sejuk tu…hik3…

    @Sharinginfoz:sedap2….

    @Zqah Ail :aci2 buka pintu..hik3

  4. says

    @Sumijelly :ehem2..tanya diri sendiri…hik3

    @♥♥ Fariza ♥♥:nyam2…sedap

    @@e_da :sayapun nak pergi lagi tahun depan

    @ain shalalala;betul2..terbaik punya

    @e.l.i.s.s.m.i.e:mehla sini…hik3..

  5. says

    @xazryx :dah makin gemuk ni..hik3…

    @velasrizal:wajib beli…hik3

    @amirah :oh ye ke?kenapa tak tegur?hik3…

    @maslinamansor :betul2…wajib singgah…

    @makdara terdiva :tak suka ferrero?knapa ya?

  6. says

    @TOLANIC :tgk coklat pun lapar?hik3…

    @Matjoe :ble nak blanje coklat bro?hik3…

    @jfook :nyam2…

    @intanurulfateha ❤ :Langkawi memang tempat menarik untuk dilawati

  7. coklat says

    coklat memang best. kalau dah banyak depan mata, memang kelabu asap nak pilih mana satu..semua sedap2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing