≡ Menu

Sambungan kisah Percutian di Pulau Langkawi, kalau pergi langkawi tak sah kalau tak :

Photobucket
Shopping Coklat di Kuah kan?
 
Dah nama pun kawasan bebas cukai dan coklat salah satu barangan yang dikecualikan cukai selain daripada rokok, batik dan apa lagi ya. Banyak pilihan untuk bershopping coklat di Kuah ni, antaranya :
Photobucket
Pasaraya Onestop
Photobucket
Zeno Shopping Centre
Photobucket
Coco Valley
Namun, rasanya, antara banyak-banyak, tempat yang menawarkan harga yang paling berpatutan/murah adalah di :
Photobucket
Haji Ismail Group Sdn Bhd
Perbezaan untuk sesetengah coklat ada berbeza dalam RM1-2 .Tapi, most of coklat yang popular dan famous , sinilah tempat yang paling murah. Inipun tahu coz Kak Ina KL yang cakap dan pergi check balik.
Sempat ambil gambar curi-curi di kedai ni. Eden ni hantu coklat juga, tengok susunan kedainya rasa macam mahu buka satu kedai Coklat pula .
Photobucket
Nyam, nyam sedap
Photobucket
Yang Mana Satu, Pilihan Kalbu?
Photobucket
Pilih, jangan tak pilih
Akhirnya, kami sekeluarga shopping lebih kurang RM200+ untuk coklat sahaja. Itu belum campur dengan adik ipar dan mak mertua. Hik3, ada lagi dalam peti sejuk tu, time tension skit, bolehla makan, ada orang cakap, coklat boleh meredakan tension dan menaikkan mood. Ehem,ehemm….

“Coklat mengandungi anti-oksida iaitu dikenali sebagai flavonoids. Anti-oksida diperlukan oleh badan kita untuk melindungi badan kita daripada penuaan yang cepat yang disebabkan oleh radikal bebas seperti asap rokok yang boleh merosakkan sel kita di samping boleh meningkatkan penyakit barah.”

Sumber : Utusan Malaysia

P/s : Tak puas pergi Pulau Langkawi, 4 hari 3 malam .Rasa tak puas byk tempat tak sempat dilawati. Pergi pula time cuti sekolah, ramai sangat orang.
P/s/s : Dalam banyak-banyak coklat, coklat apa yang paling anda gemari? Saya paling suka Kit Kat, Daim , Ferrero Rocher dan byk lagi.



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • eykameow :) 28 June 2010, 4:55 am

    waaa… nak daim uncle.. nak daim!!! :(

    Reply
  • Zqah Ail 28 June 2010, 5:20 am

    sedapnya ! =)

    semua coklat saya suka .. aci x ? haha

    Reply
  • ♥♥ Fariza ♥♥ 28 June 2010, 5:50 am

    wah. yummy.
    byknya coklat.
    hehehehehehehe

    Reply
  • @e_da 28 June 2010, 5:50 am

    seronoknya lama tak shopping di langkawi.. tak sabo nak g tahun depan.. huhu

    Reply
  • ain shalalala 28 June 2010, 5:52 am

    setuju2..HIG mmg terbaek!! susun atur kedai pun kemas. senang nk carik. expired date choc dia lg lama compare to kedai2 yg lain. msti borong byk2 bwk balekkkk. la ni, dh sakit tekak duk melantak choc tiap2 hari – vote for rocher, and hershey’s

    Reply
  • e.l.i.s.s.m.i.e 28 June 2010, 6:15 am

    eliss tak kisah jenama apa..janji coklat! bak sket kat sini :)

    Reply
  • xazryx 28 June 2010, 6:52 am

    perggh .terbaek gile .pegi sane gemok je nnt .haha .

    Reply
  • amirah 28 June 2010, 7:03 am

    best kan..saya pun baru balik langkawi..agaknya kita ada bertembung kat haji ismail group tu..hehehe..tapi mmng murah coklat kat situ..yg pastinya pantai chenang memng happening..my fav of cos la bueno ngan ferrero..byk lagi dlm peti ais tp yg sedap2 dh yillek..hehe

    Reply
  • maslinamansor 28 June 2010, 8:23 am

    kalau tak pergi haji ismail group tak sah… tempat wajib tue!!!!

    mas suka cadbury… :)

    Reply
  • makdara terdiva 28 June 2010, 8:33 am

    coklat is my peberet…but i dont like ferrero.. :)

    Reply
  • Matjoe 28 June 2010, 9:16 am

    kalau coklat aku akan layan cadbury

    Reply
  • jfook 28 June 2010, 9:27 am

    Chocolate yummm…

    Reply
  • intanurulfateha ❤ 28 June 2010, 12:14 pm

    teringin nk g langkawi

    Reply
  • Kancilbiru 28 June 2010, 4:52 am

    oo cadbury tetap idaman kalbu dengan tobblerone ke camna eja tah..langkawi memang best tapi kena siap banyak duit la..hihi

    Reply
  • Sharinginfoz 28 June 2010, 5:18 am

    hmmmm sodapnya coklat……

    Reply
  • Sumijelly 28 June 2010, 5:31 am

    wah…ehem2…tu apa yek??leh bg terperinci x?? muahahaha

    Sumijelly.com

    Reply
  • velasrizal 28 June 2010, 6:53 am

    mmg x sah klo x beli cokelat klo gi langkawi kan..

    Hasil Terjahan Segmen Kenali Blogger !

    Reply
  • TOLANIC 28 June 2010, 9:01 am

    Lapar nya tengok chocolate!

    Reply
  • Eyriqazz 28 June 2010, 12:57 pm

    @Kancilbiru:money can’t buy u happiness..tapi nak pi langkawi kena ada duit kan?

    @eykameow :) :nak daim? jom singgah rumah uncle..byk lagi dlm peti sejuk tu…hik3…

    @Sharinginfoz:sedap2….

    @Zqah Ail :aci2 buka pintu..hik3

    Reply
  • Eyriqazz 28 June 2010, 12:59 pm

    @Sumijelly :ehem2..tanya diri sendiri…hik3

    @♥♥ Fariza ♥♥:nyam2…sedap

    @@e_da :sayapun nak pergi lagi tahun depan

    @ain shalalala;betul2..terbaik punya

    @e.l.i.s.s.m.i.e:mehla sini…hik3..

    Reply
  • Eyriqazz 28 June 2010, 1:02 pm

    @xazryx :dah makin gemuk ni..hik3…

    @velasrizal:wajib beli…hik3

    @amirah :oh ye ke?kenapa tak tegur?hik3…

    @maslinamansor :betul2…wajib singgah…

    @makdara terdiva :tak suka ferrero?knapa ya?

    Reply
  • Eyriqazz 28 June 2010, 1:04 pm

    @TOLANIC :tgk coklat pun lapar?hik3…

    @Matjoe :ble nak blanje coklat bro?hik3…

    @jfook :nyam2…

    @intanurulfateha ❤ :Langkawi memang tempat menarik untuk dilawati

    Reply
  • coklat 24 July 2010, 5:01 am

    coklat memang best. kalau dah banyak depan mata, memang kelabu asap nak pilih mana satu..semua sedap2

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge