≡ Menu
Hai Senangnya dalam hati
Dapat Metered Tertinggi dari Nuffnang
Pertama kali teruja diri
Hatipun rasa gembira dan senang
Niat bukan untuk berlagak , cuma teruja dan ingin berkongsi pengalaman sendiri. First time dapat Metered Earning bila ditambah dengan CTR Bonus ( >0.2%) melebihi RM200. Terima kasih buat Nuffnang dan Celcom .
Internet masih semput jadi tak dapat nak ulas panjang lebih. Untuk lebih lanjut pasal Buffered Earning, Tips dan etc, bolehla rujuk entry ini :
Apapun, bagi saya sikap tidak putus asa, bersabar, dan tekadkan matlamat akan membuahkan hasil.
Juga teruja bila check histats :

Nuffnang Top Blogger List?
Saya dah agak dah, Nuffnang mesti ada list nya tersendiri. Tapi, rasanya belum layak lagi saya di sana. Hits pun masih suam-suam kuku ( masih jauh ketinggalan jika dibandingkan dengan ramai bloggers di luar sana) especially bila takble nak buat entry mengikut rentak yang paling saya gemari dan sukai bila line Streamyx blom ditransferkan lagi dan bergantung pada line Broadband Isteri yang slow bangat ini.
P/s : Teruja tak dapat Buffered dan Metered Earning dari Nuffnang?



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • n@m@n 10 June 2010, 4:14 am

    bestnya ek..kalau trafik kureng , tak dapat la nak merasa macam abang GTO..hehe

    Reply
  • ♥suterakasih♥ 10 June 2010, 4:27 am

    buffered tu pe?earning buffered?huhu
    xphm :P

    Reply
  • Liyanaa. 10 June 2010, 4:29 am

    jelesnyaaaa banyak betul tu

    Reply
  • Khairi 10 June 2010, 4:34 am

    mak ai byk tuuu… kalau ada enam bijik mahu cecah riban2.

    kerap plak masuk sini kebelakangan ini. anyway, good blog, good entries, keep it up bro. :)

    Reply
  • Supia Chao 10 June 2010, 4:35 am

    Congrats!!!

    Reply
  • Laili 10 June 2010, 4:35 am

    Tahniah! Saya ni baru berjinak2 dgn nuffnang walaupun dah lama berblog. terima kasih sudi kongsi tip2 nuffnang.

    Salam perkenalan :)

    Reply
  • vangardx 10 June 2010, 4:46 am

    congrats :)

    Reply
  • mynuffnang 10 June 2010, 4:54 am

    Gila kentang ko punya Metered earning tu.. first time aku pernah tengok.. pengunjung harian ko berapa rubu ni bro…

    Reply
  • mommyYen 10 June 2010, 5:03 am

    wowww…! mengancam nya tu bro..hihi

    Reply
  • Jard The Great 10 June 2010, 6:12 am

    =) tahniah… ehehehe

    Reply
  • ~ ReD ~ 10 June 2010, 6:23 am

    memang excited bila dapat cmtu…merasa gaks..:D

    Reply
  • maslinamansor 10 June 2010, 6:35 am

    jarang2 blogger dapat bayak tue…
    rezeki… :)

    Reply
  • kak ina kl 10 June 2010, 7:11 am

    wah hebat..tak pernah lagi merasa

    Reply
  • naz 10 June 2010, 7:19 am

    pergh rezeki mencurah curah:)

    Reply
  • Hanz 10 June 2010, 7:26 am

    Tahniah Bro! Ikut petua & Tips Bro dalam blog ni, mine sudah membuahkan hasil.Terima kasih yang amat! :>

    Reply
  • cikTi 10 June 2010, 7:42 am

    jeles3333333333…

    tahniah uncle..
    u deserve for it..
    stimpal dgn usaha kan..

    Reply
  • JMR 10 June 2010, 8:21 am

    uiks..banyak giloss..bile la ak nak dpt byk gini…

    Reply
  • Mrs. Kown 10 June 2010, 8:23 am

    tapi betul lah, ikut observation saya, celcom punya pay selalu agak tinggi lah. suke kalau celcom campaigns ade. =P merasa dapat earning lebih.

    Reply
  • Ery Farieha 10 June 2010, 8:30 am

    wahhh
    banyaknye
    paling tinggi penah dpt rm20 cmtu je
    huhuhu~

    Reply
  • suhaisweet 10 June 2010, 8:42 am

    Nice n3..visit mine if free k. ;D My top entry is here So Funny

    Reply
  • Matjoe 10 June 2010, 9:53 am

    hard work pays!!! just look at the number of entry posted everyday, bukan pendek2 punya entry, bukan entry2 yg melepaskan batuk ditangga. bukan senang2 nak cecah buffer rm200.

    i can imagine how much time he put to achieve this. anyway congrats to eyriqazz.

    Reply
  • Sharinginfoz 10 June 2010, 4:06 am

    banyaknya, tahniah… saya punya tak pernah cecah RM20….

    1st Time Unique Visitors 400

    Reply
  • Kancilbiru 10 June 2010, 4:13 am

    wah banyak tu…teh tarik satu….eh dua…

    Reply
  • ecah 10 June 2010, 12:29 pm

    waaaa..200??apakah??
    teruja giler ecah dgr..
    congrates~
    follow u~

    Reply
  • fiza 10 June 2010, 4:38 am

    Congrats bro, byk tu. Saya masih berusaha lagi nak dpt kan amount sebanyak itu (^_^)

    Reply
  • hellioz 10 June 2010, 5:03 am

    tensen gwa
    buffered ngn metered gwa xnah dapat pon
    gyahahahhahhaha~

    Reply
  • mieran 10 June 2010, 5:11 am

    power r bro..blog mieran tak penah dapat buffered pun lagi..huhu..dah puas mencuba.UV blog bro ni sehari-hari berapa ek?lebih 1k ek?

    Reply
  • siti nur fadhilah 10 June 2010, 5:15 am

    bestnye uncle… teruskan usaha ye…mane tau tuah macam red mummy pulak nanti… ^^

    Reply
  • yanmie 10 June 2010, 5:35 am

    Tahniah eyri…mmglah teruja dpt buff dan metered earning yg tinggi :)

    ehek mmg nmpk dh tu ke arah top blogger :) nuffnang mmg sayang eyri tupasal masuk dlm top blogger list diorg..ehehe bestnyeee..nnggee~~

    Reply
  • fikah mus 10 June 2010, 5:44 am

    congrats bro E!!
    tumpang teruja tengok earnings bro.
    saya punya blom smpai tahap tu lagi.
    heee.

    Reply
  • mama zharfan 10 June 2010, 1:50 pm

    that’s a lot!!! me tak tau bila lah nak sampai thp tu..

    Reply
  • DaHLia 10 June 2010, 6:29 am

    wahhhhhh banyakkknyerrr!!!
    ni mesti ribu riban UV per day ni..

    eyriqazz, ada soalan ni…
    CTR bonus tu nnti kita akan dpt gak ke? ingatkan dapat yg amount earning tu jer.. or memang dah campur masuk dalam earning kita?

    Reply
  • Iza 10 June 2010, 6:34 am

    Tahniah….
    Susahnya nk dapat setinggi itu…..

    Reply
  • Eyriqazz 10 June 2010, 6:58 am

    @Sharinginfoz:takper bro..nanti sure adanya…..keep it up…Nuffnang ni suka menguji bloggers2 nya…

    @Kancilbiru:jom…saya belanja di Mali’s Char Koay Teow nak?

    @n@m@n:hik3..ble bro..saya pun masih belajar dan merangkak2 ni..

    @♥suterakasih♥ :hik3..ni kena singgah website http://www.nuffnang.com.my untuk lebih lanjut…

    @Liyanaa. :ala,liyanaa pun apa kurangnya kan?trafik pun mengancam eyriqazz tgk…

    Reply
  • ||| PöJìé PööH ||| 10 June 2010, 6:58 am

    Untngnyaa.. Hebat la dia!
    Pojie xpenah la cecah RM10 pun.. Nak wat camno..
    Pojie malas nk kejar now, nti stres..

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    Reply
  • Eyriqazz 10 June 2010, 7:02 am

    @Khairi:thanks bro…tuh satuhje…yang lain2 biasa2 aje…hik3..

    @Supia Chao:thanks…

    @Laili:salam perkenalan…teruskan usaha..semua boleh…

    @fiza;thanks fiza..teruskan usaha…boleh nya…

    @vangardx:thanks…

    @mynuffnang :pengunjung tak ramai sgt..especially skangni …takble nak kuarkan entry yang betul2 puas hati…statcounter ble la tgk…average blogger aje…

    @hellioz:betulke tak pernah dpt ni?umm..pelik juga..hits bleh tahan tgk..

    @mommyYen:thanks..lepasla belanja feri nak pi langkawi weekend ni..

    Reply
  • Eyriqazz 10 June 2010, 7:06 am

    @mieran :tak pernah dpt?umm..buffered earning ni tak depend pada visitors semata2…hits blog saya tak byk…memang tak boleh nak lawan kak yan,dahliajournal or darkbatman…tapi rasanya konsisten dlm menulis dan pelbagaikan entry..

    @siti nur fadhilah:thanks…Amin..moga masin mulut kamu..hik3…

    @yanmie:hak3….mana ble lawan kak yan..sifu saya…nuffnang sayang saya?hik3..nuffnang sayang semua….baru dpt panggilan yang mengujakan satu lagi…hik3…

    @fikah mus:thanks..chaiyok2..semua boleh…

    @Jard The Great:thanks jard..jardpun apa kurangnya..masyuk selalu buffered earning

    Reply
  • Eyriqazz 10 June 2010, 7:08 am

    @~ ReD ~ :thanks..congratz red…

    @Dahlia :thanks…teruja dahlia singgah….mana ble lawan dahlia…dahlia lagi expert…oh,pasal soalan tu..haah,as long as CTR more than 0.2% akan masuk juga incometu…dia akan totalkan sekali dlm total earning kita….macam saya..bila combine CTR bonus tu dptla Rm200+ dan amaun itu ditambahkan dlm income nuffnang …

    @Iza :thanks..tiada yang mustahil…

    @maslinamansor :thanks..rezeki anak…

    Reply
  • Fitrihadi.com 10 June 2010, 8:01 am

    erkk saya punya earning setakat RM10 je paling banyak..tu pun jarang…adess kena berusaha lebih lagi ar

    - – -
    (Rahsia) Rumah & Teknologi Dalam Filem IRON MAN Yang Tak benar!

    Reply
  • @ku d! sin!e 10 June 2010, 9:01 am

    tahniah….
    hehehe

    Reply
  • mieran 10 June 2010, 9:51 am

    kalau bab mempelbagaikan entry rasanya sudah berbuat demikian bro.hehe..tp maybe mieran jarang update survey nuffnang kot..

    Reply
  • darkbatman 10 June 2010, 1:19 pm

    waaaa..sungguh sadiss ku rase.. bleh x nk pinjam ko nye buff duk smgu kat blog aku?haaha..adeh.
    bro, blog aku susah benor nk dpt buff xtau laa nape.. en3 aku dh ikut ckp ko..actually 80% nasihat ko utk blog aku 2 aku ikut..skg dh rase best n betul stiap kate2 ko 2 mmg menjadi..hehe.. tang top blogger 2, insyaAllah mesti ko dpt nyee.. caya lah! jangan lupe banje aku mkn bro..

    Reply
  • ravishingpeacock 11 June 2010, 11:52 am

    waa congrats ;)

    Reply
  • zida 11 June 2010, 12:47 pm

    jelesnya. bila zida nak macam ni ehh T__T

    Reply
  • kakyong 14 June 2010, 1:05 pm

    salam singgah dr MBP..
    teruja tgk tajuk n3..
    wow.. kakyong nak cecah rm20 pun sakit…
    nanti nak cuba try tips u..

    Reply
  • Suhana Shahril 17 June 2010, 8:33 am

    Salam singgah dr blog kakyong.Thank 4 ur info.Me folo yer

    Reply
  • Mijie 30 June 2010, 9:43 am

    waa banyk dapt..apa rahsia nya??

    Reply
  • dayu_myself 24 February 2011, 3:14 am

    bestnye dapat earning tggi2…teringin nak merasa…..huk3….tahniah2..^___^

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »