Aku Bengang Dengan Celcom Broadband


Aku Bengang Dengan
Celcom Broadband

Aku bosan dengan janji manismu

Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan, speed yang diperolehi tidak seperti yang dijanji-janji
Aku fikir kau cuba mempermainkan aku
Biarkan aku beralih
Biarkan diri dan isteriku bersama servis provider yang lain
Ku tak sanggup untuk terus setia
Apapun aku akan setia dengan Line Telefonmu
The Credit Should Give When It Due
The Critics Should Give when U Did not Keep Your Promise Too
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah janji belaka
Sebulan ok lepastu hampeh sahaja
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Bila aduan ku dibuat tak endah saja
Aku adukan ia di web SKMM tunggulah apa kau nak kata
Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
tak mungkin akan ku kembali
Aku akan membawa diri
Bersama servis provider yang lebih memuaskan hati
(Cilok Lirik Lagu Bengang Akim AF7 dan diubah suai)
Actually bengang dengan Celcom Broadband yang digunakan Isteri.Sebelum ni tak berapa perasan sangat coz Isterije guna. Tapi bila Line Streamyx blom pindah lagi ke rumah baru dan guna Celcom Broadband isteri, memang mengecewakan. Hampa dan pilu. Sampaikan nak update entry pun maju berjanggut dibuatnya.
Celcom Broadband | Pilihanku Kini entry turut dirujuk. Semalam call Customer Service (1111) nya namun masih belum dapat menyelesaikan masalah. Speed yang dijanjikan 384kbps namun bila buat speedtest 160Kbps saja yang dapat. Nak buka 2 tiga website memang tak dpt la. Apatah lagi nak layan dan join Contest Project Alpha dan Contest Nuffnang
Testimoniku, in term of coverage, memang Celcom Broadband terbaik but in term of speed, ikut kawasan dan seperti di kawasanku Setapak (heavy user) memang bengang dan mengecewakan.
Saya masih lagi pengguna Setia Celcom (telefon line) namun Celcom Broadband| Bukan Lagi Pilihanku kini. Kalau bagus kata bagus, tak bagus kata tak bagus. Tak perlu nak berpura-pura kan?
P/s :Tengah bercadang untuk tukar servis provider untuk Isteri. Plan nak ambil P1 Wimax .Any other suggestion?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.