≡ Menu
10 Maksud Tersembunyi luahan hati PEREMPUAN..!
1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg ‘dia’ dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.
P/s : Thanks buat Akim coz forwardkan e-mail ni untuk eden.
P/s/s :Wanita-wanita di luar sana,betulker luahan hati ini?



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Shahrul Shaharuddin 11 June 2010, 2:08 am

    nice posting bro.. heheh baru2 bertatih nie.. ehermm.. =O

    yours
    SH

    Reply
  • zures 11 June 2010, 2:12 am

    hehehe pandai cikgu menyelami hati perempuan…

    Reply
  • stormz 11 June 2010, 2:17 am

    ade jgk yg btul tu.heheh ;p

    Reply
  • nosembilanbelas 11 June 2010, 2:19 am

    hahahahahahahaha… tau tak apa

    Reply
  • Hazzy Ishak 11 June 2010, 2:19 am

    ada betul jugak tu…

    Reply
  • bay 11 June 2010, 3:39 am

    101% BETUL!! ^..^

    Reply
  • Ery Farieha 11 June 2010, 3:45 am

    hehehe
    betol gak tu :P
    ehem2
    pic sape atas tu? ekekeke~

    Reply
  • eykameow :) 11 June 2010, 3:54 am

    mostly betul. lalala lariiiii.. (tutup muka) konon malu :P

    Reply
  • suhaisweet 11 June 2010, 3:57 am

    u got nice n3..peep my latest here Check it Out!

    Reply
  • cikkiah 11 June 2010, 4:11 am

    haha…perempuan…hoho

    Reply
  • nurnadia 11 June 2010, 4:24 am

    HI!! sila layari laman blog saya untuk barangan pakaian wanita.TQ^^

    Reply
  • maslinamansor 11 June 2010, 5:19 am

    wanita lebih suka bercakap berkias2… :)

    Reply
  • *∽ IZAN ∽* 11 June 2010, 5:32 am

    Biasala aa.. perempuan memang banyak ayat ‘reverse sychology!’ ha ha ha. Jangan buat-buat tak paham plakkk… ada muncung sedepa tahap bleh gantung hanger karangg!

    ENTRY KU :
    Donut pun boleh jadi SUSHI ?

    http://sweetomoide.blogspot.com/2010/06/donut-pun-boleh-jadi-sushi.html

    Reply
  • cikTi 11 June 2010, 5:50 am

    mcm betul…
    tp ad ejgk x betol,.,

    lain org,lain pulak pesennya kan,.

    Reply
  • Nadia arRumaisha 11 June 2010, 5:57 am

    wahhhh pandai yek………. apapun not 100% seperti tu…..

    Reply
  • CERITAKU... 11 June 2010, 7:13 am

    Gua xbape caye sgt pompuan ni.hahahaha

    Reply
  • a kl citizen 11 June 2010, 7:21 am

    bab belikan baju tu sokong betul!

    Reply
  • Miss Q 11 June 2010, 7:55 am

    betol!!! keh3

    Reply
  • Sharinginfoz 11 June 2010, 2:17 am

    memang banyak yang tersirat, macam GTO dah expert dah ni…

    High 5 Town

    Reply
  • Bella 11 June 2010, 2:45 am

    ini je yang saya akan cakap:

    “Nak kawin lagi satu? Heh. Dah bersedia nak kena penyapu?”

    I think honesty is the best policy. I prefer to be direct. Coz guys not only can’t read minds they also can’t exactly read between the lines.. HAHA

    Reply
  • Mr. J pengeRindu 11 June 2010, 11:25 am

    perempuan kuat berahsia…

    Reply
  • Azah 11 June 2010, 4:44 am

    huhu..
    cuba tukar yang “pompuan” tu ngan “laki”
    sama je..
    :D

    Reply
  • Natasha 11 June 2010, 5:29 am

    199& betul cikgu

    Reply
  • Iza 11 June 2010, 8:33 am

    Ada benarnya….hahahahaha….

    Reply
  • Eyriqazz 11 June 2010, 1:05 pm

    @Shahrul Shaharuddin:thanks n good luck bro..wanita ni lembut jiwanya..tapi kena caranya,cairla,….hik3

    Reply
  • Eyriqazz 11 June 2010, 1:06 pm

    @zures :hik3..kawan yang forward..saya sharekan aje

    Reply
  • Eyriqazz 11 June 2010, 1:07 pm

    @zures :hik3..blom expert..masih blajar lagi…hehehe…

    Reply
  • Eyriqazz 11 June 2010, 1:08 pm

    @stormz:betul2

    Reply
  • Kancilbiru 11 June 2010, 1:46 pm

    ala…lelaki pun macam ni jugak kan kan kan…hehe

    Reply
  • gooseberries 11 June 2010, 1:49 pm

    salam..
    hahah ada gak la yg betul neh. =)

    Reply
  • Tn.Punya 29 November 2010, 1:41 pm

    tiba2 terjumpa entri dalam FB.. lain macam je bro..heheh

    Reply
  • Anonymous 29 November 2010, 2:24 pm

    9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
    Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok

    yg ni sy x brapa stuju, pmpuan kalau da bkrbn, dia x pkr mcm tu. kalau bg sy la kan, bila da dia ckp dia sgp bkrbn, mksd nya dia rasa da give up and dpt menerima hakikat yg bf dia bkn la jdh dia.. brkbn ada byk segi, ada byk bnda kita blh brkrbn dmi cnta. kdg2, pmpuan tlalu bdh cuz bkrbn dgn bf dan akhirnya pngrbanan nya sia2 dan sbnrnya x dihargai pun. :)

    tp bg sy, kalau da tau bf ada pmpuan lain, sy mmg akan lps kn, kalau btl dia jdh sy, dia akn blk ke sy. stiap ptemuan tu ada hikmah nya. ^^ jdh ptmuan ada yg kekal lama ada yg tidak. Allah menemukan lelaki itu utk kaum hawa, pasti ada sbbnya. dan Allah memisahkan dan menghentikan phbgn mreka jg pasti ada sbbnya.

    bg sy, most of people yg bkrbn adalah pmpuan. kalau x caya, cuba tgk, glgn mana yg salu dicurangi, di kayu dua tiga kan? :P diz is only my 2 cent comment. no hard feeling ^^ skrg pun sy tgk, kaum hawa yg sara pblanjaan anak2 dan rmh. ==” (itu jg slh satu pgrbn kn?)

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge