10 Maksud Tersembunyi luahan hati PEREMPUAN..!

10 Maksud Tersembunyi luahan hati PEREMPUAN..!
1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg ‘dia’ dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.
P/s : Thanks buat Akim coz forwardkan e-mail ni untuk eden.
P/s/s :Wanita-wanita di luar sana,betulker luahan hati ini?

Comments

  1. says

    ini je yang saya akan cakap:

    “Nak kawin lagi satu? Heh. Dah bersedia nak kena penyapu?”

    I think honesty is the best policy. I prefer to be direct. Coz guys not only can’t read minds they also can’t exactly read between the lines.. HAHA

  2. Anonymous says

    9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
    Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok

    yg ni sy x brapa stuju, pmpuan kalau da bkrbn, dia x pkr mcm tu. kalau bg sy la kan, bila da dia ckp dia sgp bkrbn, mksd nya dia rasa da give up and dpt menerima hakikat yg bf dia bkn la jdh dia.. brkbn ada byk segi, ada byk bnda kita blh brkrbn dmi cnta. kdg2, pmpuan tlalu bdh cuz bkrbn dgn bf dan akhirnya pngrbanan nya sia2 dan sbnrnya x dihargai pun. :)

    tp bg sy, kalau da tau bf ada pmpuan lain, sy mmg akan lps kn, kalau btl dia jdh sy, dia akn blk ke sy. stiap ptemuan tu ada hikmah nya. ^^ jdh ptmuan ada yg kekal lama ada yg tidak. Allah menemukan lelaki itu utk kaum hawa, pasti ada sbbnya. dan Allah memisahkan dan menghentikan phbgn mreka jg pasti ada sbbnya.

    bg sy, most of people yg bkrbn adalah pmpuan. kalau x caya, cuba tgk, glgn mana yg salu dicurangi, di kayu dua tiga kan? 😛 diz is only my 2 cent comment. no hard feeling ^^ skrg pun sy tgk, kaum hawa yg sara pblanjaan anak2 dan rmh. ==” (itu jg slh satu pgrbn kn?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing