10 Maksud Tersembunyi luahan hati PEREMPUAN..!

by eyriqazz on 11 June 2010

in informasi

10 Maksud Tersembunyi luahan hati PEREMPUAN..!
1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg ‘dia’ dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.
P/s : Thanks buat Akim coz forwardkan e-mail ni untuk eden.
P/s/s :Wanita-wanita di luar sana,betulker luahan hati ini?
  • Shahrul Shaharuddin 11 June 2010 at 2:08 am

    nice posting bro.. heheh baru2 bertatih nie.. ehermm.. =O

    yours
    SH

  • zures 11 June 2010 at 2:12 am

    hehehe pandai cikgu menyelami hati perempuan…

  • stormz 11 June 2010 at 2:17 am

    ade jgk yg btul tu.heheh ;p

  • Sharinginfoz 11 June 2010 at 2:17 am

    memang banyak yang tersirat, macam GTO dah expert dah ni…

    High 5 Town

  • nosembilanbelas 11 June 2010 at 2:19 am

    hahahahahahahaha… tau tak apa

  • Hazzy Ishak 11 June 2010 at 2:19 am

    ada betul jugak tu…

  • Bella 11 June 2010 at 2:45 am

    ini je yang saya akan cakap:

    “Nak kawin lagi satu? Heh. Dah bersedia nak kena penyapu?”

    I think honesty is the best policy. I prefer to be direct. Coz guys not only can’t read minds they also can’t exactly read between the lines.. HAHA

  • bay 11 June 2010 at 3:39 am

    101% BETUL!! ^..^

  • Ery Farieha 11 June 2010 at 3:45 am

    hehehe
    betol gak tu :P
    ehem2
    pic sape atas tu? ekekeke~

  • eykameow :) 11 June 2010 at 3:54 am

    mostly betul. lalala lariiiii.. (tutup muka) konon malu :P

  • suhaisweet 11 June 2010 at 3:57 am

    u got nice n3..peep my latest here Check it Out!

  • cikkiah 11 June 2010 at 4:11 am

    haha…perempuan…hoho

  • nurnadia 11 June 2010 at 4:24 am

    HI!! sila layari laman blog saya untuk barangan pakaian wanita.TQ^^

  • Azah 11 June 2010 at 4:44 am

    huhu..
    cuba tukar yang “pompuan” tu ngan “laki”
    sama je..
    :D

  • maslinamansor 11 June 2010 at 5:19 am

    wanita lebih suka bercakap berkias2… :)

  • Natasha 11 June 2010 at 5:29 am

    199& betul cikgu

  • *∽ IZAN ∽* 11 June 2010 at 5:32 am

    Biasala aa.. perempuan memang banyak ayat ‘reverse sychology!’ ha ha ha. Jangan buat-buat tak paham plakkk… ada muncung sedepa tahap bleh gantung hanger karangg!

    ENTRY KU :
    Donut pun boleh jadi SUSHI ?

    http://sweetomoide.blogspot.com/2010/06/donut-pun-boleh-jadi-sushi.html

  • cikTi 11 June 2010 at 5:50 am

    mcm betul…
    tp ad ejgk x betol,.,

    lain org,lain pulak pesennya kan,.

  • Nadia arRumaisha 11 June 2010 at 5:57 am

    wahhhh pandai yek………. apapun not 100% seperti tu…..

  • CERITAKU... 11 June 2010 at 7:13 am

    Gua xbape caye sgt pompuan ni.hahahaha

  • a kl citizen 11 June 2010 at 7:21 am

    bab belikan baju tu sokong betul!

  • Miss Q 11 June 2010 at 7:55 am

    betol!!! keh3

  • Iza 11 June 2010 at 8:33 am

    Ada benarnya….hahahahaha….

  • Mr. J pengeRindu 11 June 2010 at 11:25 am

    perempuan kuat berahsia…

  • Eyriqazz 11 June 2010 at 1:05 pm

    @Shahrul Shaharuddin:thanks n good luck bro..wanita ni lembut jiwanya..tapi kena caranya,cairla,….hik3

  • Eyriqazz 11 June 2010 at 1:06 pm

    @zures :hik3..kawan yang forward..saya sharekan aje

  • Eyriqazz 11 June 2010 at 1:07 pm

    @zures :hik3..blom expert..masih blajar lagi…hehehe…

  • Eyriqazz 11 June 2010 at 1:08 pm

    @stormz:betul2

  • Kancilbiru 11 June 2010 at 1:46 pm

    ala…lelaki pun macam ni jugak kan kan kan…hehe

  • gooseberries 11 June 2010 at 1:49 pm

    salam..
    hahah ada gak la yg betul neh. =)

  • Tn.Punya 29 November 2010 at 1:41 pm

    tiba2 terjumpa entri dalam FB.. lain macam je bro..heheh

  • Anonymous 29 November 2010 at 2:24 pm

    9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
    Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok

    yg ni sy x brapa stuju, pmpuan kalau da bkrbn, dia x pkr mcm tu. kalau bg sy la kan, bila da dia ckp dia sgp bkrbn, mksd nya dia rasa da give up and dpt menerima hakikat yg bf dia bkn la jdh dia.. brkbn ada byk segi, ada byk bnda kita blh brkrbn dmi cnta. kdg2, pmpuan tlalu bdh cuz bkrbn dgn bf dan akhirnya pngrbanan nya sia2 dan sbnrnya x dihargai pun. :)

    tp bg sy, kalau da tau bf ada pmpuan lain, sy mmg akan lps kn, kalau btl dia jdh sy, dia akn blk ke sy. stiap ptemuan tu ada hikmah nya. ^^ jdh ptmuan ada yg kekal lama ada yg tidak. Allah menemukan lelaki itu utk kaum hawa, pasti ada sbbnya. dan Allah memisahkan dan menghentikan phbgn mreka jg pasti ada sbbnya.

    bg sy, most of people yg bkrbn adalah pmpuan. kalau x caya, cuba tgk, glgn mana yg salu dicurangi, di kayu dua tiga kan? :P diz is only my 2 cent comment. no hard feeling ^^ skrg pun sy tgk, kaum hawa yg sara pblanjaan anak2 dan rmh. ==” (itu jg slh satu pgrbn kn?)

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: