Shahir AF8 vs Mawi AF3

Shahir AF8
VS
Mawi AF3
Mood blogging agak kelaut skit angkara masih tersipu-sipu senyum hingga ke pipi ( refer entry Monday Blues| First time Ada Blogger kata Eyriqazz Kacak dan Segak), jadi kali ini jom kita bergosip bersama eyriqazz.
Both kacak dan segak bergaya, both pernah terkeluar dari AF, both pernah bergelar juara AF, both mempunyai aura yang memukau, both sudah dijangka bakal menang AF . Jom bergosip, antara mereka , siapa yang :
1) Lagi Hensem ?
2) Lagi Ramai Peminat ?
3) Kalau lawan Undi SMS, siapa yang bakal menang dan bergelar raja SMS?
4) Jika bertanding anugerah Juara AF Paling Popular, Siapa yang bakal menang?
Siapakah pilihan anda? Pilihan saya? Saya tidak minat kedua-duanya, undi saya goes to :
Aizat AF5
Dialah juara bagi saya, walaupun dia terkeluar awal dan tidak bergelar Juara AF, kini dia sudah cukup popular dan berjaya. Saya meminati sejak dia di pusingan awal lagi dan layan juga AF timetu. Suka time dia menari dan suaranya yang begitu mengkagumkan. Sehingga kini, dia masih juara di hati saya.
P/s : Teringin juga mahu kurus macam dia. Dushh, bila nak singgah di gym ya?
P/s/s : Kejayaan awal tidak menjanjikan kejayaan di kemudian hari. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Sikap bersungguh-sungguh dan tidak mudah putus asa , InsyaAllah, akan membuahkan hasil.
P/s/s/s : Siapa pilihan anda yang bakal menang antara Shahir AF8 vs Mawi AF3 ?

Comments

  1. norinaomar says

    saya teringat2 persembahan dia masa nyanyi lagu anuar zain,spotlight menghala kat dia dan dia nyanyi sampai menusuk hati kalbu saya..aizat memang bagus,sebab dia anak orang kaya atau bakat dia?dua2 faktor kott..correct me if i’m wrong..

  2. ♥S@R@♥ says

    shahir hope shahir xberubah cam mawi after dah glamer..

    yup aizat memng best suara dia..semoga dia terus berjaya

    for eyriqazz : semoga berjaya kuruskan badan..hehe

  3. noor afzan says

    zaman mawi dah berlalu..
    so,kalau di buat undian sekarang dah tentu2 shahir menang.
    percaaylah cikgu eyriqazz..

  4. dayah aziz says

    shahir jauh lebe better dari mawi..
    sebab die mmg mempunyai sore yg sedap utk ape2 lagu pon….
    n….shahir lebe encem dr mawi..
    mawi dah la nothing….tapi gempak je lebe….huhhuhu
    yes…aizat is the best…gigih..=p

  5. Asmahani.A @ AA says

    tak aci, jawapan takde dalam jawapan pilihan. :p hahaha.. tapi aizat serius lagi comel masa dia bam bam.. hahaha..

  6. Dilakochan says

    Kalau nk tanding RAJA SMS, mungkin xleh tanding si Mawi lah.
    Tp antara dorang 2, i’ll go for Shahir.

    Bukan kate suara sedap. Berpelajaran pun ye.
    Pandai menawab soalan dr media. TAK LARIK TOPIK.

    & Xmcm keramaian pelajar AF yg tangkap muat aje study nya. Bile tanye SPM ‘Ok Ok je’ HAHA.

  7. fndrocka says

    cikgu kata MAWI VS SHAHIR…apa cerita cikgu pilih Aizat pulak ni..

    kalau camtu saya pilih FAIZAL TAHIR la.hahaha.walaupun kalah OIAM..tapi selepas tu award2 yg dia menang..pergh..membanggakan

    Latest Entri : Taktik menewaskan Abdul Rahman dengan sebelah tangan atau sebelah mata (PES)

  8. says

    2-2 ada kelebihan dan kekurangan memasing…
    so tepuk dada tanya selera.. 😀

    yup aizat is the best walau dia tak menang…
    determination dia untuk terus bergiat dalam industri seni ini patut dipuji…

    suka lagu nyayian dia n masa dia duet ngan yuna… 😀

  9. Anonymous says

    dua2 best…tp x paham sgt2 nape org cakap mawi lupe diri..bg sy dier same je cam dlu..cuma skrg dier dh kawin..since that yg populariti dier menurun..plz la..i like shahir but if u all slalu burukkan mawi..minat kt shahir pon dh menurun..mmg mawi x educated..tp bacaan taranum o agama nyer lg kuat dr shahir..plz la..sokong2 dua2 k..

  10. says

    @maisyara Pot! Pot!:saya minatla juga skit2..season ni langsung tak layan..hak3…

    @CikLilyPutih:aizat memang terbaik….

    @norinaomar : rasanya better judge dia dari bakat dia..kalau kaya tapi tak berbakat susah juga kan?ramaije anak orang kaya tapi tak berjaya macam dia…

    @SyuQ:tuhla..suka juga…

    @♥S@R@♥ :apa yang mawi berubah ya?saya pun masih blom faham…thanks..akan dicuba2…hik3…

  11. says

    @velasrizal:siapa yg lupa diri?mawi ke?umm…saya kena baca beatifulnara balik lepas ni…

    @maslinamansor:hik3..tuhla..aizat,fauziah latiff, dan sudirman suka sgt2…

    @noor afzan :betulke? umm….tapi kalau dicuba..saya rasa mawi still ada can menang…hik3…

    @miMiE aZiMaSK ^V^:betultu..suka lagu dia …

    @dayah aziz:mawi dahla nothing?sedih kalau mawi dengar ni….mak saya suka mamee pun kerana mawi…

    @hazarimi ♥ :mawi dah lapuk?dushh..macam banTAL La pulak…hik3…

  12. says

    @Asmahani.A @ AA :hik3..tuh namanya thinking outside the box….haah,masa dia tembam lagi cute dan comel…

    @sirna:hopefully so…

    @Encik Tikus:lepas ni siapa pula?

    @sukiminna:mawi with hair?siapa?

    @Dilakochan:hik3..lain padang lain belalang,lain orang lain ragam…

  13. says

    @fndrocka:hik3..thinking outside the box..faizal tahir pun best..tapi dia hensem sgt…hak3..

    @eT :yup..layanje selagi bleh kan?

    @@juera :hik3…

    @azaliahjsalleh :betul3..setuju sgt2..at least, dia menang award kategori terbaik dan bukannya popular….

    @Anonymous:betul juga tu..dua2 ada kelebihan dan kekurangan masing2…

    @n@m@n :kena layan lagu dia lepas ni…

    @Kaseh NazLieza:go aizat…

  14. Anonymous says

    Mstilah plih Shahir. Dr dlupn tk mnat Mawi. Klau Aizat mmg minat, ttp kesal knp msa tu tak ada AFMASUK krn bila Aizat trkluar, Ogy nangis krn suara dia sedap. Klau tdk, bkn Shahir, dia AFMSK prtma mng AF5, bkn Mila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing