≡ Menu

Salam dari Eyriqazz,


Weekend lepas singgah di Carrefour Midvalley. Teringat perbualan ngan member :

Akim : Ko tahu tak, Ikan Ayam ngan Ikan Minyak Best tau.
 Saya : Yeker?

Akim : Yer,Ikan minyak tu ,ikan dia berminyak skit.biasa kat Pelantar minyak orang selalu mengail. Ikan Ayam ni rasa cam Ayam, dan isi dia putih-putih.
Saya : Betul ke Bro?
Akim : Betul,nanti ko cubalah.


Nasib kami aritu, singgah-singgah jumpa Ikan ayam. Beli dan bawa balik, dan inilah hasilnya:

Ikan Ayam Goreng
Ini juga
Pekena dengan Tomyam, masyuk. hampeh nya member, takde rasa cam ayam pun. Tapi memang sedap, rasanya lain daripada yang lain. Teringin nak singgah Carrefour beli lagi la nanti.
Nak tengok gambar ikan ni?Inilah dia :

Ikan Ayam | Pelikkan Rupanya? First time aku beli, lihat dan Rasa Ikan Ni

Ikan Ayam nama diberi
Dimasak dan digoreng sedap sekali
Patutla Carrefour buat promosi
Rupanya sedap dan ingin try lagi
P/s : Korang pernah makan Ikan Ayam tak? Amcam, best?



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • dayah aziz 13 May 2010, 4:21 am

    ikan ayam??
    nama ikan tu ke??
    sedap??

    Reply
  • Aini 13 May 2010, 4:23 am

    masak kari pun best ikan ayam ni.. =)

    Reply
  • nursarah 13 May 2010, 4:27 am

    ish, tak penah nampak lak ikan nih. macam scary je rupa dia. haha.

    -semalam baru je gi carefour MV-

    Reply
  • NuRul 13 May 2010, 4:28 am

    lorr ingat kan menu baru ikan ngan ayam dicantum ke…hehehe rupa2nya nama ikan tu ikan ayam.kena try ni

    Reply
  • e.l.i.s.s.m.i.e 13 May 2010, 4:28 am

    aku pernah makan ikan ni..tapi rasa ayah aku panggil nama lain..sweet sour pun sedap ikan ni..

    Reply
  • pondokmerah 13 May 2010, 4:36 am

    tak pernah cuba

    Reply
  • littlehumblelynn 13 May 2010, 4:42 am

    ikan ayam fav en papa..makan wat masak tumis cili..mmg sedap…

    Reply
  • a kl citizen 13 May 2010, 4:48 am

    firts time tau ada ikan ayam dan ikan minyak..

    camana pulak rup ikan minyak?

    Reply
  • Nerzhul 13 May 2010, 4:57 am

    kena taruk perisa ayam baru ada rasa ayam. heheh

    Reply
  • zikachiCOOL 13 May 2010, 5:24 am

    kalau x silap, area pantai timur panggil ikan ni ikan barat. kalau bakar dgn sos ikan bakar tu lg sedap! cubalah ^^v

    Reply
  • ChentaHati 13 May 2010, 5:41 am

    saya selalu tgk ikan ayam tu… mak saya selalu masak. best kalau masak asam pedas pekat2… try lah!

    Reply
  • mrs adam 13 May 2010, 6:16 am

    dulu kecik2 ada makan ikan ayam ni,pas dah besar ni dah tak jumpa dah ikan ayam ni..baru tahu ada kat Carefour daripada entry ni.tapi masa kecik2 mak masak sup ikan ayam ni

    Reply
  • norinaomar 13 May 2010, 10:28 am

    ibu saya selalu masak kari je ikan ayam ni,sodapp

    Reply
  • Kancilbiru 13 May 2010, 4:32 am

    tak pernah lagi makan….unik rupanya..

    Reply
  • ibuintan 13 May 2010, 5:04 am

    tak pernah nengok lak ikan ayam ni..
    nasib baik takda bulu cam ayam tu…
    bayangkan ikan ayam berenang dengan bulu penuh dibadan,,
    kalau jumpa nanti nak juga beli

    Reply
  • Nur -al- Ain 13 May 2010, 5:47 am

    pelik..sedap ke? nk g try la. hehehee, masak ape lg sdp er?

    Reply
  • Q 13 May 2010, 2:50 pm

    ingatkan ikan ayam itu ikan tuna yg dalam tin tuh. kan lambang dia cap ayam. rupa2nya mmg ada ikan ayam betul2. tak pernah makan pon.

    Reply
  • Anonymous 31 January 2012, 3:53 am

    Ikan Ayam dipenggil juga Ikan Jebong atau Ikan Lembu. Jika di buat sup rasanya macam sup ayam.

    Reply
  • pRincess moRoro 14 May 2012, 9:55 am

    ingt dlu ms kcik2 ikn ni mak msk sup..wow..sedp

    Reply
  • Anonymous 22 October 2012, 7:13 am

    ish ini kan paling sedap ni

    Reply
  • ujie 19 December 2012, 8:51 pm

    mohon pinjam copy gambar ikan ni ya. saya letak link awak. Thanks!
    ujie recently posted…Kesamarataan Gender…Satu Perjuangan?My Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »