Ikan Ayam Goreng | Bestker?

Salam dari Eyriqazz,


Weekend lepas singgah di Carrefour Midvalley. Teringat perbualan ngan member :

Akim : Ko tahu tak, Ikan Ayam ngan Ikan Minyak Best tau.
 Saya : Yeker?

Akim : Yer,Ikan minyak tu ,ikan dia berminyak skit.biasa kat Pelantar minyak orang selalu mengail. Ikan Ayam ni rasa cam Ayam, dan isi dia putih-putih.
Saya : Betul ke Bro?
Akim : Betul,nanti ko cubalah.


Nasib kami aritu, singgah-singgah jumpa Ikan ayam. Beli dan bawa balik, dan inilah hasilnya:

Ikan Ayam Goreng
Ini juga
Pekena dengan Tomyam, masyuk. hampeh nya member, takde rasa cam ayam pun. Tapi memang sedap, rasanya lain daripada yang lain. Teringin nak singgah Carrefour beli lagi la nanti.
Nak tengok gambar ikan ni?Inilah dia :

Ikan Ayam | Pelikkan Rupanya? First time aku beli, lihat dan Rasa Ikan Ni

Ikan Ayam nama diberi
Dimasak dan digoreng sedap sekali
Patutla Carrefour buat promosi
Rupanya sedap dan ingin try lagi
P/s : Korang pernah makan Ikan Ayam tak? Amcam, best?

Comments

  1. nursarah says

    ish, tak penah nampak lak ikan nih. macam scary je rupa dia. haha.

    -semalam baru je gi carefour MV-

  2. NuRul says

    lorr ingat kan menu baru ikan ngan ayam dicantum ke…hehehe rupa2nya nama ikan tu ikan ayam.kena try ni

  3. e.l.i.s.s.m.i.e says

    aku pernah makan ikan ni..tapi rasa ayah aku panggil nama lain..sweet sour pun sedap ikan ni..

  4. zikachiCOOL says

    kalau x silap, area pantai timur panggil ikan ni ikan barat. kalau bakar dgn sos ikan bakar tu lg sedap! cubalah ^^v

  5. ChentaHati says

    saya selalu tgk ikan ayam tu… mak saya selalu masak. best kalau masak asam pedas pekat2… try lah!

  6. mrs adam says

    dulu kecik2 ada makan ikan ayam ni,pas dah besar ni dah tak jumpa dah ikan ayam ni..baru tahu ada kat Carefour daripada entry ni.tapi masa kecik2 mak masak sup ikan ayam ni

  7. says

    tak pernah nengok lak ikan ayam ni..
    nasib baik takda bulu cam ayam tu…
    bayangkan ikan ayam berenang dengan bulu penuh dibadan,,
    kalau jumpa nanti nak juga beli

  8. Q says

    ingatkan ikan ayam itu ikan tuna yg dalam tin tuh. kan lambang dia cap ayam. rupa2nya mmg ada ikan ayam betul2. tak pernah makan pon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing