Baby & Me | A 1st Time Mom Struggling To Have A Balance In Her Life…

Baby & Me Tagline diberi
UnlistedOne nama unik dan kreatif sekali
Kenapa diberi nama sebegini
Bolehla terjah Entry INI
Entry Pemenang Contest Terjah Eyriqazz dirujuk. Jadi, tanpa membuang masa, inilah terjahan saya buat UnlistedOne @ Munira @ Nia @ MBP Ambassador
1) Entry berkisar keluarga, anak dan peribadi
– Nia selesa bercerita kisah keluarga, anak ( Diha) dan hal-hal peribadi. Boleh saya katakan personal blog. Agak terperanjat bila membaca yang dulu dia pernah menulis berkenaan politik, ku cuba terjah entry-entry lamanya namun tidak berjumpa. Antara entry Nia yang menarik hatiku adalah :
Selebihnya bolehla terjah sendiri.
2) In Person, Nia memang friendly orangnya 
– Pernah jumpa Nia ketika Gatsby Deodorant Street Fair . Tak sangka Nia datang menegur, mula-mula agak tidak kenal juga kerana rupanya lain dari di blog. Ehh, jangan salah faham, rupa di alam nyata lebih cantik dari di dalam blognya. 
3)  Gaya Penulisan yang santai dengan Gambar yang agak menarik
– Agak terkejut juga bila Nia kata, blognya tak cecah 200 sehari. Betulke ni? Macam tak percaya saja, yerlah, entry-entry di Nia boleh tahan dan menarik juga.
4) Template dan Widget-Widget
Honestly Nia, ini pandangan peribadi. Template perlu ditukar. Belum cukup menarik hati. Satu lagi, widget di sidebar terlalu banyak dan agak kurang selesa bila membaca entry/ melambatkan loading. Mungkin sesetengahnya boleh dibuang agar pembaca selesa untuk membaca.
5) Pelbagaikan Lagi Entry
– Tentu banyak pengalaman peribadi yang menarik yang seronok untuk dikongsi. Teringin juga ingin tahu pengalaman Nia menempuhi alam perkahwinan, suka-duka bergelar seorang Isteri/ibu , dan Ranjau Seorang Ibu yang bekerja. Entry yang sedih dan menyentuh hati pun boleh menarik pembaca.
6) Nama Blog
– Honestly, rasanya nama Unlistedone agak susah diingati dan dieja walaupun agak unik dan kreatif sekali . Adakah Unlisted + One atau Unlisted + Done? kadang-kadang bila saya tidak klik dari link di blog saya dan menaip terus, boleh tersilap juga. Apapun, lain padang lain belalang.
7) Tagline : A 1st Time Mom Struggling To Have A Balance In Her Life…
– Agak menarik dan catchy tagline itu. Bolehla bercerita tentang pengalaman seperti di tagline itu. Tentu menarik, saya sebagai seorang suami/bapa pun berminat untuk mendengar pengalaman ini.
Cukupla dulu,last but not least, oleh kerana Nia suka saya berpantun, satu pantun buat Nia :
Siti Munira orangnya comel sekali
Personaliti menarik terhibur hati
Teruskan usaha untuk memperbaiki diri
Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang di kemudian hari
Jomlah join terjah sekali di SINI .
P/s : Terjah Nia dan apa pandangan anda pula? Komen terbaik dan menarik hati, dia pula yang akan saya terjahi/review blog nanti (selepas semua terjahan pemenang dibuat)

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

8 thoughts on “Baby & Me | A 1st Time Mom Struggling To Have A Balance In Her Life…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.