Alexa Ranking Kurang Dari 1 Juta dalam Masa Sepuluh Hari

Salam dari Eyriqazz,

Gembira dalam hati, sejak Selamat Tinggal Eyriqazz.Blogspot.Com dan beralih ke Eyriqazz.com pada 2/5/2010, dalam masa 10 hari, kini ranking Alexa Eyriqazz sudah berada di :
Tangga 900 ribu+
Pencapaian terbaikku ketika di Eyriqazz.Blogspot.com iaitu 8 bulan berblog secara aktif adalah:
Alexa Traffic Rank: 296,512
Traffic Rank in MY: 1,097
Sites Linking In: 107
Faktor kejayaan: Aktif dengan acara2 anjuran NUFFNANG, blogwalking dan kuasa BACKLINKS (Kredit to Entry Kajian terhadap Alexa Traffic Rank kepada Blog-Blog Hebat yang aku suka baca termasuk Ben Ashaari )
 
Sebelum beralih ke .Com tak sempat nak print screen. Apapun, ini hanyalah untuk kepuasan sendiri. Ada orang cakap Alexa ni boleh dimanipulasikan, saya pun ada terbaca, apa pula pandangan anda?
 
Bagi saya, saya hanya letak Alexa banner di blog dan pelbagaikan entry/updatekan selalu.Selebihnya sayapun kurang pasti.
 
Apapun, Alexa bukan the only things kayu pengukur dalam berblog ini. Terpulang kepada Individu dan diri masing-masing. Dalam apa jua yang dibuat, ambil yang jernih, buang yang keruh, kan?
 
P/s : Bila Alexa Ranking aku dapat mengejari Ben Ashaari , Redmummy, atau Kak Jie ya? Umm, mungkin di dalam mimpi buat masa terdekat ini.
 
P/s/s : Bila pula boleh berada di Dalam List Denaihati dan Joegrimjow pula ya? Hak3, sekadar kepuasan peribadi .
 
P/s/s/s : Ada sesiapa yang boleh terangkan lebih lanjut pasal Alexa ni tak ?Saya pun masih blur-blur pasal Alexa ni, cuma teruja bila ramai yang sebut-sebut pasal ni.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

11 thoughts on “Alexa Ranking Kurang Dari 1 Juta dalam Masa Sepuluh Hari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.