Ada Apa Dengan Kennysia

Kennysia nama diberi
Blogger Popular sudah semesti
Entry menarik , lucu dan terhibur hati
Mesti singgah hari-hari
Monday Blues, jadi kali ini eyriqazz ingin menerjah Kennysia . Sudah lama mahu menerjahnya, baru sekarang berkesempatan + modal sudah mencukupi. Inilah terjahan Eyriqazz dan pandangan peribadi Eyriqazz berkenaan blog Kennysia yang cukup popular ini :
1) Kennysia selesa dengan PhotoBlogging Style
Saya extractkan sedikit kata-kata Kennysia ” My style of blogging is best described as photo-blogging. Usually, I emphasize on using pictures to get my point across rather than using words” . Sekeping gambar can represent a lot of things and can attract a lot of attention compare to 100 words. Fikir-fikirkanlah.
2) Penulisan yang kreatif, Kelakar, dan Thinking Outside of The Box
Jika diperhatikan cara penulisan Kennysia, ayat-ayat yang digunakan adalah Simple English yang mudah difahami oleh semua golongan dengan banyak diselitkan gambar-gambar yang menarik. Tengok gambar dan ayat-ayatnya tidak merasa boring walaupun membacanya berkali-kali.
3) Berinteraksi dengan Semua dan Be Outstanding
Pernah terbaca yang Kennysia setiap kali menghadiri event Nuffnang, dirinya begitu terserlah dan lain dari yang lain di samping sikapnya yang mudah mesra dan melayan semua orang. Jika diperhatikan, itulah juga sifat yang ada pada Featured Bloggers especially Season 1 yang begitu mudah berinteraksi dengan semua orang dan melayan kerenah mereka.
4) Template Blog Yang Simple dan Menarik Hati
Template blog Kennysia antara yang paling kugemari, simple dan mesra reader. Sejuk mata memandang dan mudah untuk melayari dari satu page ke page yang lain. Warna putih yang menyerlahkan lagi gambar-gambar yang menarik. Sebelum aktif berblog, inilah blog yang aku singgahi hari-hari. Sekarangni pun still singgah hari-hari juga. Akan ku perbaiki template blogku nanti, ianya cukup penting bagi bloggers yang betul-betul serius untuk ke depan.
5) Kontroversi dan Kelainan Tersendiri
Kennysia tidak takut dan gentar mencipta entry yang berbentuk kontroversi walaupun berkenaan Politik. Teringat lagi entrynya pasal Chua Soi Lek, Pas Youth Learn to Talk , dan kehadirannya di Majlis Jamuan Raya Perdana Menteri.
6) Entry Berkualiti dan Do Your Homework
Terbaca di Kenwooi , Kennysia pernah mengambil masa sepuluh jam untuk buat satu entry. Memang betul, entry yang berkualiti biasanya mengambil masa yang agak lama untuk disiapkan .Tapi, at least, diri sendiri berpuas hati. Mana yang anda suka, entry berkualiti dan dibuat dengan sepenuh hati daripada entry Copy Paste  dan melepaskan batuk di tangga.
7) Update Selalu
Dulu, Kennysia agak kerap juga update blog. Lebih kurang satu sehari, heyy, bloggers popular pun kena update blog juga, barulah readers tak lari. Sekarang ni mungkin Kennysia agak sibuk dengan bisnes Gymnya dan banyak tugas gentir yang menanti. Namun, entry-entry yang ditulisnya kini tetap berkualiti dan menghiburkan.
Dan akhirnya, Usaha + Semangat + Popular + Tidak Mudah Putus Asa + Kelainan Tersendiri+ Lain-lain lagi, inilah hasilnya :
Mengancam Kan?
Kennysia, antara Blogger yang buat Income paling mengancam di Malaysia ini. Selebihnya, anda sendiri yang boleh menambahkan pandangan anda di sini.
Oh ya, terimakasih kepada Sumber Rujukan untuk Entry Ini :
Kennysia Sumber Inspirasi
Blogger hebat dan Sensasi
Entrynya selalu ku nanti-nanti
Menjadi panduan untuk memperbaiki mutu penulisanku ini
Hai gembiranya dalam hati
Jika Kennysia sudi menerjah entryku ini
P/s : Apa pula pandangan anda? Teringin tak mahu jadi hebat dan buat Income yang mengancam seperti Kennysia?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

26 thoughts on “Ada Apa Dengan Kennysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.