Slot Akasia AdaMaya TV3 Memang Best

Teruja dengan entry Slot Akasia AdaMaya Tv3 Muncul 6 April 2010 dari Melromeo , jadi saya tidak melepaskan peluang untuk menyaksikan drama ini. Lebih-lebih lagi bila kekasih hati Melromeo dan Bang Nara turut berlakon .Siapa lagi, Lisa Surihani la (Cinta Tiga segi di alam Maya) . 

Inilah komen saya beserta gambar-gambar sekali. Sempat tengok hari ini ( Selasa ,6 April 2010,episod pertama ) . Baru best nak bercerita kan?


CInta Antara Kau, Aku dan Dia? Macam Cinta Tiga Segi Je
Si Adam cuba Skodeng saya la, Itulah Kata Lisa Surihani @Maya
Marahpun still Comel dan Cantik kan?
Betulke Ni?
Jom Jalan-Jalan di Hutan ( Dushh, kulari kehutan kemudian menyanyiku, kulari kepantai kemudian teriakku)
Issh, nak kena Mamat Ni.Sengal Semacam je
Hak3, Buat-buat tak dengar Pula
Maya Kelu
Rombongan Meminang ke?

Seriously, saya ni tak berapa layan mana drama bersiri , Na O Mei pun tengok sekejap ja. Tapi cerita ni nampak best, lain dari yang lain dengan pelakon-pelakonnya bolehla tahan juga.

Inilah lebih kurang Sinopsis Drama Adamaya ( Diambil dari Budiey.com )

Perkahwinan adalah suatu ikatan suci manakala cinta sejati menuntut pengorbanan.

Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 24 tahun (Hussein) dan Maya, 21 tahun (Lisa Surihani). Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya, 21 tahun ialah pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran.

Ibubapanya mengambil keputusan mencarikan suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibubapa mereka bersahabat baik.

Adam menurut kehendak ibubapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana telah mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi setelah dipujuk oleh ibubapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju..

Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka. Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh.

Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

ADAMAYA mengisahkan perkahwinan di usia muda, di mana memerlukan komitmen yang tinggi dan tanggungjawab serta persefahaman sesama pasangan”

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menonton ADAMAYA menerusi slot Akasia, setiap Isnin hingga Khamis, jam 6.30petang, hanya di TV3.

P/s :Apsal tetiba aku ni cam nak Beautifulnara dan Budiey pula ni? Hak3, Inilah jadinya bila mood ke Laut dan seronok dengan apa yang aku tengok. Pasal Artis dan Hiburan pun aku ikut sekaki.

P/s/s : Teringin nak tengok kembali Drama Pendekar Bersiri ”Keris Hitam Bersepuh Emas” lakonan hebat Eman Manan.

*Hahaha,aku  terpacak depan Tv3 di hari pertama drama ini ditayangkan.


UPDATED


Episod Seterusnya Boleh Tengok Entry INI :Slot Akasia AdaMaya TV3 | Episod 2

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

31 thoughts on “Slot Akasia AdaMaya TV3 Memang Best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.