≡ Menu
Projek Alpha Season 2 Bloggers LauNch Acara yang dinanti-nanti
Aku teruja aku ternanti-nanti
Acara meriah Best Sekali
Di masa hadapan sudah pasti aku pergi lagi

Majlis pelancaran ini telah diadakan di Cathay Cineplex, e@Curve, Mutiara Damansara pada 7 April 2010. Lepas pulang kerja, saya dan Isteri terus bergegas ke sini. Inilah gambar-gambar dan serba sedikit komen saya di malam tersebut :

Jojo Struys yang Jelita dan Menawan

Jojo Struys memang cool orangnya. Cantik, happy go Lucky, mesra dengan semua orang, periang, dan banyak la lagi. Kalau nak tahu lebih lanjut pasal Jojo Struys, bolehla baca entry ini :

Azwan Ali, Indah Rupa dari Khabar

Artis paling kontroversi di Malaysia. Mula berblog semenjak 2008. Mula-mula bila Nuffnang pilih dia sebagai salah seorang Featured Blogger Project Alpha Season 2, aku tertanya-tanya, ‘Tiada Orang Lain ke?’ .Namun, bila berjumpa secara dekat dan bercakap face to face dengannya, dia sememangnya layak. Indah Rupa dari Khabar,Itulah Azwan Ali dan sekarang saya sudah mula menyukainya (pengakuan ikhlas, before this perception agak negatif pasal Azwan Ali)

Xiaxue, Salah Seorang Top Bloggers Di Singapore@ Asia Tenggara

Siapa yang tak kenal Xia Xue? Salah seorang bloggers paling popular di Asia Tenggara dengan pelbagai award dalam genggamannyanya seperti Most Influential Blog, Best Original Blog Design, Region’s Best Blog dan banyak lagi.  .Suka dengan taglinenya iaitu ‘Everyone’s Reading It’. Mula-mula tu agak tidak berani untuk bergambar dengannya, namun digagahi jua.Memang mesra cuma tak pasti dia boleh berbahasa Melayu tak ya? Mujurlah eyriqazz ni boleh juga skeaping skit2…Hik3..Respek giler dengan dia, hanya dengan blogspot, dia cemerlang dan Google Pagerank nya dah 5. Gempakk..Nuffnang pun baru 4 rasanya.

Bersama Redmummy dan Abang JAI yang sentiasa JAMBU

Tidak perlu la diperkenalkan redmummy. Sudah cukup popular. Inilah salah seorang inspirasiku. Mesra dengan pembaca, tidak lokek dengan senyuman dan aura yang mengancam. Bro JAI ni pula, part time photographer tak berbayar ku. Skang ni dia makin menyengat dengan SEO (Search Engine Optimization). Jgn risau, dia akan kuterjah nanti. More info pasal Redmummy :

Bloggers In Action ( Bean Moreno, Kak INa KL, Cik Lily Putih, Kak Tash, PojiePooh, Cik Hel, Bob , Daydeck, AienSepet, dan lain-lain ,kasi link skali ble? )

Semua bloggers-bloggers yang ku jumpa cool dan mesra belaka. Memang tak rugi dan tindakan yang tepat kerana memilih Nuffnang, hubungan sesama bloggers dapat dirapatkan. Kalau join yang lain ,agak-agak ada chance ke ya event camni?

Ninie Ahmad dan KlubKidd In Action

Ninie Ahmad ‘Celebrity Yoga Instructor’ dan juga Official Yoga Ambassador for Adidas Malaysia . Memang friendly dan happy go lucky diani. Klubkidd @ Joe Lee wartawan dan Co-Owner J Squared . Memang bersemangat bila dengar dia bercakap. Pandangan yang ikhlas, bersahaja dan melontarkan apa yang terbuku di hati. Terkesima bila dia bercerita pasal ‘Etika Seorang Bloggers’ especially bila part-part curi gambar tanpa memberikan kredit. Kena belajar lagi ni dengan KlubbKidd pasal etika bloggers terutamanya cam aku , orang baru di dunia blog.

Inilah Dia Model Terbaru Colgate (Sirman @ RedDaddy dan Eyriqazz)

Amcam, ada bakat jadi Model tak ? Sirman ni la tulang belakang dan sentiasa menyokong Redmummy. Memang respek habis la. Sokongannya ke atas redmummy, sampaikan blog sendiri pun asyik bersawang.Hak3, Sirman, bila mahu update blog? Kasi la tips-tips photography , pandangan peribadi, dan lain-lain. Ingin juga dengar Sirman berceloteh.

Darkbatman Siap dengan Baju Seragam sementara namun terlupa nak bawa topeng sekali

Darkbatman, antara blogger baru yang tengah meningkat naik. Dengar cerita dia ni full time blogger dan part time fitness Instructor. Bro, bila nak kasi tips untuk kuruskan badan?


Bloggers In Action Lagi

Fuhh, berpeluh-peluh dan Sepet mataku bila dipeluk Jojo Struys

Fuhh, nasib baik masa ni Wife ada kat dalam . Hik3, Ada member satu ofis cakap both gambar aku dengan Jojo Struys ‘Super Impose’ kerana gambar ni nampak Jojo Cam lelaki dan gambar satu lagi kepala aku lagi besar dari badan. Adushh, jealouss la tu.

With Klubkidd, Azwan Ali, dan JAI lagi (Inilah part time Cameraman ku,hik3)

Deodorant Adidas Action 3 cukup mengujakan sekali

Inilah salah satu penaja Utama Projek Alpha Season 2. Produk-produknya memang berkualiti dan aku sukai. Adussh, deodorant Adidas dah habis, free gift dua-dua dapat yang wanita, bertuah isteri aku. Terima Kasih Adidas, produk-produk yang ku dapat tahun lepas sempena Blogging Contest Project Alpha Season 1 semuanya aku suka. Tak sabar menanti contest Season ni, dengar cerita peluang untuk menang lagi tinggi as berbentuk kuiz dan peneka ke X yang betul akan memenanginya. Adakah ‘luck’ akan terus bersamaku tahun ini?
P/s : Part 2, bakal menyusul. Seronok kan ada event-event camni ? Dapat makan free, tengok wayang percuma, berjumpa bloggers popular, bloggers-bloggers dan pengalaman baru yang mengujakan.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Jard The Great 9 April 2010, 4:05 am

    hehehe.. aku tak kelihatan.. malu sbb pakai baju kurung

    Reply
  • From The News 9 April 2010, 4:14 am

    waaa bestnya..ingat nak menyibuk gak kat sana..tapi pikirkan waktu balik kerja dan jem sebagai..terpaksa batalkan niat.

    nampak seronok semua…wahhh dapat ambil gambar dengan jojo! (betul ke bukan super-imposed? hehe)

    Reply
  • Sendra 9 April 2010, 4:31 am

    hehe..jeles sikit lahh..haha

    Reply
  • eD's photography 9 April 2010, 4:45 am

    wow.hehehe..
    best2..suke tgk entry nie bro..
    superb la..

    * gambar masa kena peluk ngan jojo tu bergegar..adakah jurugambar tu tengah menahan sesuatu..
    ahahahaha

    Reply
  • Matjoe 9 April 2010, 4:46 am

    X SEMPAT AA NK JUMPAK NGKO. AKU BALIK AWAL ARI TU. PTG NNTI ADA ENTRY PROPERTY LG. JENGAHLAH

    Reply
  • e.l.i.s.s.m.i.e 9 April 2010, 5:23 am

    kalo me dijemput memang konpem laa tak perginya..nak tinggal mana laa sijantung hati.malam tu alisya tinggal dimana?

    Reply
  • maisyara Pot! Pot! 9 April 2010, 7:19 am

    hehehehe.. awek cun tu. pehhhh!!! xD

    Reply
  • Hazzy Ishak 9 April 2010, 7:59 am

    pojie pun ada…caya lah

    Reply
  • beLLa 9 April 2010, 8:32 am

    wah.sonoknyer tengok blogger2 hebat nih berkumpul..;)

    Reply
  • ashterix 9 April 2010, 9:22 am

    tambah lagi yg seronok – kena pelukk ngan Jojo huhuhu :P

    Reply
  • joegrimjow 9 April 2010, 9:31 am

    haha
    bini tak marah ke jojo tu peluk2 tu>
    ggegeee

    Reply
  • Kancilbiru 9 April 2010, 4:07 am

    wahhh happening bangat!~~

    Reply
  • c0co 9 April 2010, 4:46 am

    so nice!! i miss the chance to meet some of them T_T

    Reply
  • violet VC 9 April 2010, 4:58 am

    isteri xmrh ke bgmba dgn jojo struys..? hehe

    Reply
  • be@r-d0t 9 April 2010, 5:07 am

    wowwww…bestnya dapat g launch project alpha season 2…semoga en enriqazz berjaya @ lebih berjaya dari dorg…hehehe

    Reply
  • Natasha 9 April 2010, 5:47 am

    uikkkk link kak tash…http://www.onetasha.com

    Reply
  • || nemo mimosh || 9 April 2010, 2:28 pm

    haha..jelez ok..nak pegi jugak kalau buley..huhu~

    Reply
  • Anak Perak 9 April 2010, 8:02 am

    best wo dipeluk oleh jojo.hanya owg tpilih jer.hehe..

    Reply
  • darkbatman 9 April 2010, 8:07 am

    bro, xaci jojo peluk ko..haaaa…jeles3

    Reply
  • ||| PöJìé PööH ||| 9 April 2010, 8:14 am

    meriah kann!
    tp Pojie segan sebab memasing blogger² ternama..

    Reply
  • JAI 9 April 2010, 8:27 am

    ewah..ewah..photographer parttime yerr..cehhh sempat gak tuhh..apa2 hal memang happening..tak gi tengok movie pun takpe..best lagi lepak2 dengan blogger2 banyak bende buleh belajar…

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:33 am

    JARD: Patutla tak nampak..ishh,apa nak dimalukan?Wife saya pun pakai baju kurung..ayu gitu

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:34 am

    KancilBiru : Memang happening..rugi tak pi..

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:34 am

    From The News : Betul2 bukan Super Impose..hak3..

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:35 am

    Sendra :Skit je ?Camne mood blogging?dah ok dah?

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:36 am

    Ed :haah,photographer tu jealoss bangat.tu yg saja nak rosakkan gambar tu.hik3,just kidding

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:37 am

    Coco : yup,very nice..I didn’t have a chance to take pictures with kyspeaks and fourfeetnine

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:37 am

    Mat Joe : laa, apsal balik awal?patutla tercari2 tak jumpa

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:38 am

    violet :marah2..siap kena tido luar lagi…hak3…gurau je..

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:38 am

    bear-dot :terimasih.Amin…

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:39 am

    elissmie : hik3,alisya tinggal ngan pengasuh..tuh yg cabut awal n tak tengok movie…

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:40 am

    Natasha :sorry,terlupa ..patutla cam kehilangan..dah letakkan..

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:42 am

    Maisyara :Cun2..tapi isteri saya lagi cun…Muahahaha

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:42 am

    hazzy Ishak :ada2..

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:43 am

    Anak Perak :Sayalah salah seorang insan terpilih itu..dushh3,naik tanduk..

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:44 am

    darkbatman :kalo ko revealkan secret identity ko mesti dia peluk ko lagi mantap nya..hak3

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:45 am

    Pojie Pooh :samalah saya.saya ni pun newbie…hihihi..

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:45 am

    JAI :betul tu bro…

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:46 am

    bella :memang seronok..Nihla salah satu sebabnya saya menjadi peminat@setia dengan Nuffnang

    Reply
  • Eyriqazz 9 April 2010, 9:46 am

    ashterix :seronok2..hik3…

    Reply
  • Anne Boleyn 9 April 2010, 11:15 am

    wa….bestnye, teringin juga nak pergi event2 camni. Tapi….

    Reply
  • miss norafizan 9 April 2010, 11:46 am

    happening sgt!!! :)besttt!!

    Reply
  • ratna 10 April 2010, 1:11 am

    mmg terasa keseronokan dpt jumpa bloggers lain.. bila la saya nak ada kat situ..

    Reply
  • CikLilyPutih 11 April 2010, 4:27 pm

    yeah yeah kite ade kat situ

    Reply
  • Ninie Ahmad 9 August 2010, 8:30 am

    Bestnya awak kata kita friendly! :D

    Reply
  • Azydy 25 May 2012, 5:09 pm

    siap gigil lagi orang yg tangkap gambar eyriqazz dengan jojo tu.. hehe sampai kabur gambar dibuatnya or tu eyriqazz yang sendiri edit tuk cover line hehe.

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »