≡ Menu
Projek Alpha Season 2 Bloggers LauNch Acara yang dinanti-nanti
Aku teruja aku ternanti-nanti
Acara meriah Best Sekali
Di masa hadapan sudah pasti aku pergi lagi

Majlis pelancaran ini telah diadakan di Cathay Cineplex, e@Curve, Mutiara Damansara pada 7 April 2010. Lepas pulang kerja, saya dan Isteri terus bergegas ke sini. Inilah gambar-gambar dan serba sedikit komen saya di malam tersebut :

Jojo Struys yang Jelita dan Menawan

Jojo Struys memang cool orangnya. Cantik, happy go Lucky, mesra dengan semua orang, periang, dan banyak la lagi. Kalau nak tahu lebih lanjut pasal Jojo Struys, bolehla baca entry ini :

Azwan Ali, Indah Rupa dari Khabar

Artis paling kontroversi di Malaysia. Mula berblog semenjak 2008. Mula-mula bila Nuffnang pilih dia sebagai salah seorang Featured Blogger Project Alpha Season 2, aku tertanya-tanya, ‘Tiada Orang Lain ke?’ .Namun, bila berjumpa secara dekat dan bercakap face to face dengannya, dia sememangnya layak. Indah Rupa dari Khabar,Itulah Azwan Ali dan sekarang saya sudah mula menyukainya (pengakuan ikhlas, before this perception agak negatif pasal Azwan Ali)

Xiaxue, Salah Seorang Top Bloggers Di Singapore@ Asia Tenggara

Siapa yang tak kenal Xia Xue? Salah seorang bloggers paling popular di Asia Tenggara dengan pelbagai award dalam genggamannyanya seperti Most Influential Blog, Best Original Blog Design, Region’s Best Blog dan banyak lagi.  .Suka dengan taglinenya iaitu ‘Everyone’s Reading It’. Mula-mula tu agak tidak berani untuk bergambar dengannya, namun digagahi jua.Memang mesra cuma tak pasti dia boleh berbahasa Melayu tak ya? Mujurlah eyriqazz ni boleh juga skeaping skit2…Hik3..Respek giler dengan dia, hanya dengan blogspot, dia cemerlang dan Google Pagerank nya dah 5. Gempakk..Nuffnang pun baru 4 rasanya.

Bersama Redmummy dan Abang JAI yang sentiasa JAMBU

Tidak perlu la diperkenalkan redmummy. Sudah cukup popular. Inilah salah seorang inspirasiku. Mesra dengan pembaca, tidak lokek dengan senyuman dan aura yang mengancam. Bro JAI ni pula, part time photographer tak berbayar ku. Skang ni dia makin menyengat dengan SEO (Search Engine Optimization). Jgn risau, dia akan kuterjah nanti. More info pasal Redmummy :

Bloggers In Action ( Bean Moreno, Kak INa KL, Cik Lily Putih, Kak Tash, PojiePooh, Cik Hel, Bob , Daydeck, AienSepet, dan lain-lain ,kasi link skali ble? )

Semua bloggers-bloggers yang ku jumpa cool dan mesra belaka. Memang tak rugi dan tindakan yang tepat kerana memilih Nuffnang, hubungan sesama bloggers dapat dirapatkan. Kalau join yang lain ,agak-agak ada chance ke ya event camni?

Ninie Ahmad dan KlubKidd In Action

Ninie Ahmad ‘Celebrity Yoga Instructor’ dan juga Official Yoga Ambassador for Adidas Malaysia . Memang friendly dan happy go lucky diani. Klubkidd @ Joe Lee wartawan dan Co-Owner J Squared . Memang bersemangat bila dengar dia bercakap. Pandangan yang ikhlas, bersahaja dan melontarkan apa yang terbuku di hati. Terkesima bila dia bercerita pasal ‘Etika Seorang Bloggers’ especially bila part-part curi gambar tanpa memberikan kredit. Kena belajar lagi ni dengan KlubbKidd pasal etika bloggers terutamanya cam aku , orang baru di dunia blog.

Inilah Dia Model Terbaru Colgate (Sirman @ RedDaddy dan Eyriqazz)

Amcam, ada bakat jadi Model tak ? Sirman ni la tulang belakang dan sentiasa menyokong Redmummy. Memang respek habis la. Sokongannya ke atas redmummy, sampaikan blog sendiri pun asyik bersawang.Hak3, Sirman, bila mahu update blog? Kasi la tips-tips photography , pandangan peribadi, dan lain-lain. Ingin juga dengar Sirman berceloteh.

Darkbatman Siap dengan Baju Seragam sementara namun terlupa nak bawa topeng sekali

Darkbatman, antara blogger baru yang tengah meningkat naik. Dengar cerita dia ni full time blogger dan part time fitness Instructor. Bro, bila nak kasi tips untuk kuruskan badan?


Bloggers In Action Lagi

Fuhh, berpeluh-peluh dan Sepet mataku bila dipeluk Jojo Struys

Fuhh, nasib baik masa ni Wife ada kat dalam . Hik3, Ada member satu ofis cakap both gambar aku dengan Jojo Struys ‘Super Impose’ kerana gambar ni nampak Jojo Cam lelaki dan gambar satu lagi kepala aku lagi besar dari badan. Adushh, jealouss la tu.

With Klubkidd, Azwan Ali, dan JAI lagi (Inilah part time Cameraman ku,hik3)

Deodorant Adidas Action 3 cukup mengujakan sekali

Inilah salah satu penaja Utama Projek Alpha Season 2. Produk-produknya memang berkualiti dan aku sukai. Adussh, deodorant Adidas dah habis, free gift dua-dua dapat yang wanita, bertuah isteri aku. Terima Kasih Adidas, produk-produk yang ku dapat tahun lepas sempena Blogging Contest Project Alpha Season 1 semuanya aku suka. Tak sabar menanti contest Season ni, dengar cerita peluang untuk menang lagi tinggi as berbentuk kuiz dan peneka ke X yang betul akan memenanginya. Adakah ‘luck’ akan terus bersamaku tahun ini?
P/s : Part 2, bakal menyusul. Seronok kan ada event-event camni ? Dapat makan free, tengok wayang percuma, berjumpa bloggers popular, bloggers-bloggers dan pengalaman baru yang mengujakan.



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Jard The Great 9 April 2010 at 4:05 am

    hehehe.. aku tak kelihatan.. malu sbb pakai baju kurung

  • From The News 9 April 2010 at 4:14 am

    waaa bestnya..ingat nak menyibuk gak kat sana..tapi pikirkan waktu balik kerja dan jem sebagai..terpaksa batalkan niat.

    nampak seronok semua…wahhh dapat ambil gambar dengan jojo! (betul ke bukan super-imposed? hehe)

  • Sendra 9 April 2010 at 4:31 am

    hehe..jeles sikit lahh..haha

  • eD's photography 9 April 2010 at 4:45 am

    wow.hehehe..
    best2..suke tgk entry nie bro..
    superb la..

    * gambar masa kena peluk ngan jojo tu bergegar..adakah jurugambar tu tengah menahan sesuatu..
    ahahahaha

  • Matjoe 9 April 2010 at 4:46 am

    X SEMPAT AA NK JUMPAK NGKO. AKU BALIK AWAL ARI TU. PTG NNTI ADA ENTRY PROPERTY LG. JENGAHLAH

  • e.l.i.s.s.m.i.e 9 April 2010 at 5:23 am

    kalo me dijemput memang konpem laa tak perginya..nak tinggal mana laa sijantung hati.malam tu alisya tinggal dimana?

  • maisyara Pot! Pot! 9 April 2010 at 7:19 am

    hehehehe.. awek cun tu. pehhhh!!! xD

  • Hazzy Ishak 9 April 2010 at 7:59 am

    pojie pun ada…caya lah

  • beLLa 9 April 2010 at 8:32 am

    wah.sonoknyer tengok blogger2 hebat nih berkumpul..;)

  • ashterix 9 April 2010 at 9:22 am

    tambah lagi yg seronok – kena pelukk ngan Jojo huhuhu :P

  • joegrimjow 9 April 2010 at 9:31 am

    haha
    bini tak marah ke jojo tu peluk2 tu>
    ggegeee

  • Kancilbiru 9 April 2010 at 4:07 am

    wahhh happening bangat!~~

  • c0co 9 April 2010 at 4:46 am

    so nice!! i miss the chance to meet some of them T_T

  • violet VC 9 April 2010 at 4:58 am

    isteri xmrh ke bgmba dgn jojo struys..? hehe

  • be@r-d0t 9 April 2010 at 5:07 am

    wowwww…bestnya dapat g launch project alpha season 2…semoga en enriqazz berjaya @ lebih berjaya dari dorg…hehehe

  • Natasha 9 April 2010 at 5:47 am

    uikkkk link kak tash…http://www.onetasha.com

  • || nemo mimosh || 9 April 2010 at 2:28 pm

    haha..jelez ok..nak pegi jugak kalau buley..huhu~

  • Anak Perak 9 April 2010 at 8:02 am

    best wo dipeluk oleh jojo.hanya owg tpilih jer.hehe..

  • darkbatman 9 April 2010 at 8:07 am

    bro, xaci jojo peluk ko..haaaa…jeles3

  • ||| PöJìé PööH ||| 9 April 2010 at 8:14 am

    meriah kann!
    tp Pojie segan sebab memasing blogger² ternama..

  • JAI 9 April 2010 at 8:27 am

    ewah..ewah..photographer parttime yerr..cehhh sempat gak tuhh..apa2 hal memang happening..tak gi tengok movie pun takpe..best lagi lepak2 dengan blogger2 banyak bende buleh belajar…

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:33 am

    JARD: Patutla tak nampak..ishh,apa nak dimalukan?Wife saya pun pakai baju kurung..ayu gitu

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:34 am

    KancilBiru : Memang happening..rugi tak pi..

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:34 am

    From The News : Betul2 bukan Super Impose..hak3..

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:35 am

    Sendra :Skit je ?Camne mood blogging?dah ok dah?

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:36 am

    Ed :haah,photographer tu jealoss bangat.tu yg saja nak rosakkan gambar tu.hik3,just kidding

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:37 am

    Coco : yup,very nice..I didn’t have a chance to take pictures with kyspeaks and fourfeetnine

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:37 am

    Mat Joe : laa, apsal balik awal?patutla tercari2 tak jumpa

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:38 am

    violet :marah2..siap kena tido luar lagi…hak3…gurau je..

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:38 am

    bear-dot :terimasih.Amin…

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:39 am

    elissmie : hik3,alisya tinggal ngan pengasuh..tuh yg cabut awal n tak tengok movie…

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:40 am

    Natasha :sorry,terlupa ..patutla cam kehilangan..dah letakkan..

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:42 am

    Maisyara :Cun2..tapi isteri saya lagi cun…Muahahaha

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:42 am

    hazzy Ishak :ada2..

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:43 am

    Anak Perak :Sayalah salah seorang insan terpilih itu..dushh3,naik tanduk..

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:44 am

    darkbatman :kalo ko revealkan secret identity ko mesti dia peluk ko lagi mantap nya..hak3

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:45 am

    Pojie Pooh :samalah saya.saya ni pun newbie…hihihi..

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:45 am

    JAI :betul tu bro…

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:46 am

    bella :memang seronok..Nihla salah satu sebabnya saya menjadi peminat@setia dengan Nuffnang

  • Eyriqazz 9 April 2010 at 9:46 am

    ashterix :seronok2..hik3…

  • Anne Boleyn 9 April 2010 at 11:15 am

    wa….bestnye, teringin juga nak pergi event2 camni. Tapi….

  • miss norafizan 9 April 2010 at 11:46 am

    happening sgt!!! :)besttt!!

  • ratna 10 April 2010 at 1:11 am

    mmg terasa keseronokan dpt jumpa bloggers lain.. bila la saya nak ada kat situ..

  • CikLilyPutih 11 April 2010 at 4:27 pm

    yeah yeah kite ade kat situ

  • Ninie Ahmad 9 August 2010 at 8:30 am

    Bestnya awak kata kita friendly! :D

  • Azydy 25 May 2012 at 5:09 pm

    siap gigil lagi orang yg tangkap gambar eyriqazz dengan jojo tu.. hehe sampai kabur gambar dibuatnya or tu eyriqazz yang sendiri edit tuk cover line hehe.

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing