Penangan Isteri-Isteri Terdesak

Penangan Isteri-IstEri Terdesak / Desperate Housewife (Credit Picture to Kosmo)

Tajuk bikin panas saja kan? Haahla, sebelum ni tak pernah pula terlintas pasal tajuk ni  bila ditranslatekan ke BM. Aku masih ingat lagi, semasa di UK dulu, rakan-rakan satu Universiti ku(termasuklah member-member lelaki) bukan main minat lagi dengan cerita ini. Aku pula tak berapa layan sangat, tapi wife aku suka juga cerita ni. Apa yang bestnya cerita ini ya?  

Ini serba sedikit yang diambil di Berita Online Kosmo : 

DESPERATE HOUSEWIVES apabila diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu bermaksud isteri-isteri terdesak. Banyak persepsi yang boleh diberikan apabila ia berkaitan dengan isu ‘isteri-isteri terdesak’. Jika salah tafsiran, anggapan negatif yang selalu singgah adalah sikap isteri yang terdesak untuk melakukan sesuatu tanpa pengetahuan suami.

Malah, pada kemunculan awal drama bersiri ini, ramai yang tidak sabar mahu menonton inti Desperate Housewives untuk melihat betapa terdesak para isteri yang dimaksudkan. Namun sebaik dihidangkan kepada audiens, drama bersiri ini memberi lebih daripada sekadar cerita terdesak.

Selebihnya, boleh la tengok ENTRY INI

P/s : Memang best ke cerita ni? Pelik juga aku bila ramai lelaki di Universiti dulu minat sangat cerita ini. Pernah tengok 2 tiga episod, boleh tahan juga, ada makna,pengajaran, dan jalan cerita yang menarik. Apa pandangan anda?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

17 thoughts on “Penangan Isteri-Isteri Terdesak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.