Genius Russia | Dapat $1 Juta pun Ditolak?

Bila terbaca cerita ni, cukup teruja. Dapat offer $1 juta pun sanggup di tolaknya. Inilah dia orang yang dimaksudkan:


Dr. Grigori Perelman Genius Russia

Apa cerita dia sebenarnya ? Apa yang dia buat untuk di offer USD 1 juta tu ? . Sesiapa yang belum tahu lagi, inilah yang ingin dikongsi yang diperolehi dari website perezhilton.com:

Dia telah menyelesaikan masalah matematik yang paling susah di dunia iaitu, old Poincaré conjecture dari Clay Mathematics Institute.Fuhh, banyak tu, kalau saya, dah lama saya sapu ni :


Banyak $1 Juta dulu, kalau aku dapat, bolehla letak Jawatan.

Sedikit fakta pelik pasal Dr. Grigori Perelman ni :

1) Selalu memakai baju dan kot yang sama
2) Apabila berjalan, dia akan memandang ke bawah dan bukannya kiri dan kanan
3)Tidak pernah mencukur janggut dan memotong kukunya
4) Apapun, tidak dinafikan dia seorang genius.Dia menyelesaikan masalah matematik Poincaré conjecture pada tahun 2002 dan ianya mengambil masa bertahun-tahun untuk mengesahkan jawapannya itu betul oleh pakar matematik.
Fuhh, dengar kisah dia teringat cerita Numbers. Memang pelik juga kan perangai Orang Genius ni kan? Oh ya, saya pernah bercerita pasal seorang rakan saya yang juga Genius, bolehla rujuk entry INI :

KISAH Si Genius

Tips dari Dr. Fadzillah Kamsah

P/s : Kalau anda ditawarkan RM1 Juta sebagai hadiah pertandingan, adakah anda akan menerima atau menolaknya? Kalau saya, saya akan terima kerana saya bukannya seorang Genius. Hik3.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

10 thoughts on “Genius Russia | Dapat $1 Juta pun Ditolak?

Leave a Reply to Lia3003 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.