Cik Lily Putih vs Si Gila TV

Salam nak demam dari Eyriqazz,

Kugagahi jua untuk menulis. Janji perlu ditunaikan. Kalau janji lama-lama, orang pun feed up dan menyampah. Saya paling benci orang yang tak tunaikan janji. Kerbau berpegang pada tali, manusia berpegang pada janji. Hak3, tempias Si Anonymous singgah di entry. Biarkanlah dia dengan caranya, saya terima seadanya. Yang lepas biarlah lepaskan?


 
 Berbalik kepada tajuk utama. Entry Teratakarmo | Strategi DiSusun di Medan SEO (Search Engine Optimization) dan Contest RM10 Eyriqazz dirujuk. Siapakah yang menjadi mangsa terjahan kali ini? Inilah dia :

Cik Lily Putih tuan empunya diri
Sigilatv blog URL gah berdiri
Orangnya Comel Peramah Sekali
Sekali berborak tentu terhibur hati
Sebelum saya memulakan terjahan@review blog, maaf dipinta jika komen negatif yang diberikan tidak digemari. Niat saya hanya untuk memberikan pandangan peribadi agar mutu dapat diperbaiki .Salam silap harap maafi ya, jangan pula merajuk hati.
1)In Person, Cik Lily Putih Happy Go Lucky dan Peramah orangnya. Seronok berbual dengannya, petah bercakap dan tidak emosional. Sekali pandang ,teringat kat Minah Terjah di TV3. Siapa namanya, lupa la pulak.
2) Bertuah Cik Lily Putih, suami menyokong ke mana saja usaha berblog Cik Lily Putih. Bukan senang nak dapat tu. Cuba tanya bloggers di luar sana.
3)Salah seorang MBP Ambassador. Berat tugas tu. Saya jadi MBP Contributor pun bulan ni tak sempat lagi menulis entry di sana.Kesibukan dan faktor kesihatan anak menjadi faktor utama.Banyak entry auto publishje.
Komen yang agak pula :
1)Honestly,saya lebih gemarkan Ciklilyputih.blogspot.com dari sigilatv.blogspot.com .Agak negatif bunyinya especially part gila tu. This is the first impression when people visit your blog jadi gunakan ia sebaik-baiknya. Apapun, lain padang lain belalang kan?
2)Font agak kecil dan sukar untuk dibaca especially bila template CikLilyPutih 3 column. Jadi,nampak agak berserabut dan memeningkan kepada terutama bagi saya yang menggunakan skrin laptop yang kecil. Pandangan saya tukar template seperti dilakukan oleh Kak Tash ataupun ubah font.
3) Gambar menarik dan cantik cuma agak kecil. Mungkin kerana tiga column. Jadi kelebihan gambar yang menarik gagal untuk diserlahkan.
4)Penulisan dan gaya bahasa sudah menarik. Cuma mungkin boleh variasikan lagi entry dan serlahkan kelebihan blog anda. Di situlah lebih mudah untuk orang singgah lagi.
Cukupla dulu, banyak-banyak marah pula Cik Lily Putih nanti. Last but not least serangkap pantun buat CikLilyPutih :
CikLilyPutih vs SiGilaTv tajuk diberi
Salah coretan harap maafi
Good Luck dan teruskan berblog masih banyak yang perlu diperbaiki
Sama-samalah kita berusaha untuk kebaikan bersama dan diri sendiri
P/s : Jom Terjah CikLilyPutih. Apa pula pandangan anda tentang CikLilyPutih?
P/s/s : Ingin pula menerjah blogger popular kembali. Siapakah pilihan anda ,silalah pilih akan kubuatkan satu terjahan di entry .

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

21 thoughts on “Cik Lily Putih vs Si Gila TV

Leave a Reply to Eyriqazz Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.