Patah Tumbuh Hilang Tak Berganti

Salam dari eyriqazz. Baru dapat nak update blog lagi. Inipun slow mengalahkan siput.Namun, perjuangan mesti diteruskan .Ewahh. Entry kali ini entry sedih dan kecewa di hati. Apakan daya patah tumbuh, hilang tak berganti.

Memori Kad kameraku diserang virus!!
Sedih sangat, petang tadi masa nak transfer lebih kurang 300+ gambar kahwin, gambar percutian di terengganu, gambar berjumpa Mamat Destinasi Budget, gambar Masjid Kristal Terengganu, sedar-sedar bila scan memory kad dengan Kaspersky, ada virus. Aku cuba membunuh virus tersebut. Virus berjaya dibunuh, namun gambar-gambar di dalamnya turut terkubur sama.
Sedih, sudah 5 tahun lebih aku bersama Kamera Sony Cybershot ini dan tidak pernah perkara ini berlaku. Tak sangka pula perkara ini boleh berlaku time aku sibuk di kampung untuk majlis perkahwinan adik perempuanku. Adakah ini petanda untuk ku menukar kamera baru ? Teringin nak pakai kamera DSLR , gambar cukup jelas dan cantik. Nuffnang taknak sponsorke?Hik3,manalah nak sponsor bloggers picisan cam aku ni. Huk3..
Adush, kurang mood nak update blog pasal majlis kahwin ni. Nasib baik sempat copy gambar dari kamera adik beberapa keping gambar sebelum ni.
Patah tumbuh hilang tak berganti
Menangis air mata darah pun perkara sudah terjadi
Pengalaman sebegini jadikan pengalaman di kemudian hari
Agar ianya tidak berulang lagi
Apapun , aku masih :
Sedih
P/s : Jadikan pengajaran. Lain kali, transfer gambar yang telah diambil sekerap mungkin dan berjaga-jaga dengan pendrive yang tidak dikenali. Inipun berjangkit dengan memori kad adik rasanya.
P/s/s :Pernahkah perkara sebegini terjadi kepada anda? Sedihtak?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

32 thoughts on “Patah Tumbuh Hilang Tak Berganti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.