Terjah | Alam Maya Saya yang Cute

Edisi terjah diteruskan lagi.Kali ini mari kita tengok siapa yang kena?Hehehe,Inilah dia mangsanya :

Hehehe,amcam betultak saya cakap Ween@alammayasaya ni Cute?Tengoklah kasut dia tu,warna oren lagi.Hik3,comel lote bak kata orang Kelantan.Anyway,apa yang istimewanya Ween dan blogΒ alam maya saya ni ye?Terjah kali ni akan mengupas both personal dan blog.Jangan marah,nanti kena jua.
1)Ween Seorang Pelajar, Happy Go Lucky dan Comel
Pertama kali jumpa Ween masa di Samsung Corby.Di alam maya ,dia antara pembaca blogku.Dulu nampak rajin juga dia mengomen di blogku.Skang ni bila blog aku dah kurang popular @ tak ‘Hot’ cam Melz,dia dah malas nak mengomen.Hik3,gurau je Ween.
First impression jumpa dia,memang comel si Ween ni.Suara yang lemah gemalai .Hehehe,teringat kat bekas awek no. 7 ku.Gaya nya bersahaja,dari blognya nampak dia ni memang minatkan fesyen dan benda-benda yang cantik.Personalitinya pun menarik,tengoklah followernya dah nak cecah 400 orang.Tuh jarang update tu,kalau selalu update,mesti Cik Epal pun tergugat sama.
Namun, Awas.Ween ni sudah berpunya.Pakwenya sehensem Melromeo.Jadi,kalau sesiapa teringin nak pikat dia,lupakanlah saja hasrat anda.
2)Entry yang bersahaja dan mudah diterima
Entry Ween banyak berkisar kehidupannya.Gaya penulisan seorang pelajar dan juga wanita .Namun,lelaki pun ble terjah aje.Skang ni entry dia banyak berkisar her ”Wishlist” seperti Netbook, laptop Cooler fan dan juga DSLR Camera.Anyone out there yang bermurah hati,tak nak sponsor ke?Namun,Ween ni kreatif juga.Kalau tak,masakan hadiah tempat kedua blogging Contest Project Alpha menjadi miliknya?Aku pun tak pernah menang tempat kedua.Ween,Apa Rahsia?Hik3…
3)Layout,design blog
Ween dah tukar design blog dia.Tapi,entah kenapa aku lagi suka design yang lama.Knapa?Salah satu sebabnya nampak lebih meriah dan ada blog aku disitu (hik3,rasa cam bestje).Design kalini personal view aku,simple sangat dan cam redup je.Ehh,mungkin orang lain rasa berbeza kan?Satu lagi,eyriqazz ni dah tua.Pakai monitor yang kecil,jadi nak baca entry ween ,kenalah bulatkan mata skit.Namun,suka nya pasal,sanggup membulatkan mata.Ween,x ble besarkan skit font ke?Hik3 lagi…
4)Gambar yang Menarik
Ni antara sebab aku masih setia ngan blog Ween ni.Gambar-gambar di blog dia cantik-cantik juga,.Pandai dia ambil gambar dan ‘mengoogle’ kan gambar itu.Sejuk mata memandang.Entry pun nice,tak panjang,tak pendek.Aku perasan,kadang-kadang aku ni bila syok sendiri,mulala entry panjang cam keretapi.Kasi tips jangan tulis panjang,tapi sendiri tak mau ikut.Muahaha,blog aku,Ikut suka la kan?
5)Wow Factor
Antara wow faktor Ween yang aku rasa ween boleh kembangkan lagi untuk memperbaiki dan meningkatkan prestasi blognya adalah :
i)Update kerap skit (biar pendek tapi frequent,barulah loyal reader selalu terjah).Peminat blog Ween ramai dan ramai yang suka baca blog dia rasanya.Kan?
ii)Entry on belajar.I miss the moment study in Uni in Malaysia,jadi nak juga dengar cerita pasal belajar i.e. lecturer ku yang gatal, Pesta Sukan Universiti yang meriah or etc)
iii)More Tips (ala,Ween ni mesti banyak tips untuk dikongsi kan?)
Selebihnya,bolehla terjah disini : http://alammayasaya.blogspot.com
Who’s next ye?Seperti dijanjikan,terjahan seterusnya adalah untuk penyumbang pembaca terbanyak di Gengblogger.Mungkin minggu depan aku akan terjah .Sekarang ini,inilah yang tengah mendahului :
Pelawat tidak dikira (mungkin lebih dari satu akan diterjah)
Last but not least,selain yang dijanjikan :
Anda juga turut diperhatikan dan mungkin bakal menjadi mangsa seterusnya ( Gambar kredit to Melz dan JAI )

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

20 thoughts on “Terjah | Alam Maya Saya yang Cute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.