Sambil Menyelam Sambil Minum Air

Sambil menyelam sambil minum air. Sambil menulis sambil berblogwalking. Ok juga kan?Kasi trafik dekat orang lain, di masa yang sama menulis entry.Wah, teruja dan memberikan inspirasi bila baca entry di blog JARD  .Inilah entry nya :

Wah, seronoknya bila ada silent reader memuji. Hik3, samalah juga bila orang mengomen di blog kita dan bagi kata-kata yang menyentuh perasaan, membuatkan semakin bersemangat untuk menulis. Congratz JARD, u deserve it.Honestly, saya pun suka singgah di blog u, cuma kerana kesibukan masa kadang-kadang tak sempat nak mengomen + Disqus Comment kadang-kadang lambat loading.
Kalau tulis pasal Nuffnang mesti tertarik nak lihat kan?Teruja dan seronok bila baca entry dari Elissmie .Akak Elissmie ni garang orangnya, dia suka tarik telinga orang tau.Hik3, gurau je Akak, akak ni memang cool dan peramah. Masa Friso Gold , sempat dia menegur aku walaupun masatu aku tak kenal dialah Elissmie.Cantik nickname akak, apa maknanya ye?Oh ya, inilah entry nya :
Wah2, tentu seronok kan akak?Saya pun masa terima first cek, memang happy giler. Nanti bolehlah akak belanja saya makan ye? Hik3…Tuhla, siapa cakap berblog takble buat duit?Sambil menyelam sambil minum air.Sambil berblog ,sambil usha blog orang lain. Buat akak Elissmie, teruskan berblog. Blog akak memang slalu saya singgahi.
Menyinggah pula di blog Kak Sumijelly .Tertarik dengan entry : Buffered Earning yang tidak pernah Ku Miliki .Umm,sabarlah Kak.Ada rezeki tak kemana. Teruskan usaha dan don’t give up k kak? Takper, nanti bila dapat Buffered , kot-kot berderet-deret Buffered Earning untuk akak. Blog Kak Sumi ni pun menarik, dia pun pandai menulis, selalu dapat invitation dan menang contest online. Huk3, akak taknak join contest saya ke?Huhu,mentang2lah hadiah saya berikan tidak lumayan. Hik3…
Adush,rindunya kampung halaman bila bukak blog Cik Lily Putih .Fuh,meriah betul bila baca entry Travelog to Kuala Kemaman,Satar Sedap di Warung Otak-Otak Che Wan .Meh kita layan model yang ku ciluk dari blog Cik Lily Putih :
Model Satar terhebat di Pasaran
Hik3, Terengganu kampung halaman. Memang makanan di Terengganu sedap-sedap belaka. Memang teruja dan jealous bila tengok entry Cik Lily Putih ni. Fuhh, nasib baik bulan 3 ni aku balik kampung. Bolehla pekena keropok lekor, nasi dagang, satar ,dan lain-lain lagi. Seronoknya bercutikan?
Menyinggah di blog Zaid , wah-wah Zaid dah tukar template blog la. Memang cantik dan menarik. Aku jealous la.Zaid, hutang Software gambar bila nak bayar?Hik3, dah lama aku menunggu ni. Wah, wah, entry Zaid ni penuh sentimental dan kesetiaan. Entry apa?Korang tengok la sendiri :
Wah2,ada juga rakan seperjuanganku yang masih setia. Hik3, kita serupa Zaid. I Love Nuffnang too. Apapun, pilihan di tangan masing-masing. Cam aku cakap, money is not my main priority for blogging now, jadi aku akan tetap setia dengan Nuffnang. Tepuk dada ,tanya selera.
Ishh,bulan ni cam sepi je kan?Cam berkurang event yang Nuffnang anjurkan.Menanti juga ni event Nuffnang seterusnya. Zaid ni memang rajin join contest dan event Nuffnang. Kalau pi Nuffnang event mesti ada Zaid. Patutla dia setia dengan Nuffnang. Ahli Seumur Hidup Nuffnang ni.Patutla Nuffnang pun makin sayang ngan Zaid dan Buffered Earning zaid makin kencam.Hik3,gurau je Zaid.Zaid, ko taknak join contestku?(hik3,gaya mengayat baiknya)
Oh JAI .Aku sokong rakan bloggersku. JAI masih mencari rentak dalam berblog ini. Duit 1 Sen Boleh Cecah Ribuan Ringgit? .Fuhh, menarik. Alamak, mana duit satu sen aku ye?Kalau aku simpan dan kasi kat cucu-cucu aku nanti mesti laku kan? Thanks JAI for the info, patutla time BNM keluarkan duit baru special edition, berduyun-duyun orang beratur.Memang ada value yang tersendiri kan?
P/s :Siapa yang mahu diacah-acah  juga? Mehla komen, 5 orang akan ku undi untuk ku acah-acah dalam satu entry nanti.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

29 thoughts on “Sambil Menyelam Sambil Minum Air

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.