Terjah | Black_Mel Saudara Melromeo ke?

Edisi terjah diteruskan lagi.Mangsa kali ini jatuh kepada :

 
Inilah Undinya
Anyway,Siapa Black Mel ni?Adakah dia ni Saudara ataupun anak murid Melromeo?Ataupun dia ni jelmaan klon Melz?Serba sedikit pasal Black_Mel ni :
”Seorang pelajar,tagline blog 1221 steps (umm,knapa tak 1234 steps ye?) dan menarik juga apa yang ditulis di About Me iaitu ‘If u cannot beat them,join them’.Cam dialog filem Godfather  atau di mana ya pernah ku dengar ayat ni?”
Ok,Inilah terjahan ku :
1)Blog Design n Layout nya Simple
-Kenapa perlu pening2kan kepala?Better simple daripada berserabut dan terlampau banyak widgetkan?Senang nak loading etc…Hehehehe,kata kat orang,blog aku pun dah berat skangni.Kena bykkan blogjogging la lepas ni kot(ada kaitan ke?).Anyway,header mungkin boleh diperbaiki.Aku nya header pun suh orang  buat,hik,hik,hik..
2)Entry berkisar peribadi,perbincangan dan persoalan
-Menarik juga.Buat kita berfikir dan cuba untuk menjawab soalan.Bagus untuk minda tu.Rahsia awet remaja.Hihihihi.Ada satu entry ni,aku memang suka giler,tajuknya Contest Oh Kunci By Arieza .Aku extractkan skit puisi dia ni(sorry,ambil tanpa kebenaran ) :
Pernah kubukakan pintu hatiku,
Untuk seorang permaisuri.
Kuncinya hanya satu,
tiada pendua,
Ku pinta hanya satu,
Pintu juga hanya satu,
Jangan sampai tersalah kunci,
Jangan biarkan ianya terkunci.
Asyik kau menjadi nakhoda,
Melayarkan bahtera percintaan.
Selebihnya, bleh la terjah di Permalink yang dikasi ye?Wah2,berpuitis,ni mesti Mat Jiwang @ selalu baca novel cinta ni.Aku memang suka baca entry berkisar puisi ni.Aku jatuh cinta ngan blog Melz pun dulupun coz puisi dan pantun Melz.Hahaha,jiwaku ni agak berseni juga kadang-kala nya.
3)Muda,Baru dan Cara tersendiri
-Kalau tgkkan Archive dia,si Black_mel ni baru lagi beberapa bulan di dunia blog ni.Perbetulkan kalau silap ya.Tapi,boleh tahan,follower dah mencecah 200+,bukan mudah tu dik.Syabas ya dan teruskan usaha dan kalau boleh pelbagaikan entry.Cam saya ni,suka juga nak dengar kisah-kisah belajar di Universiti.Almaklumlah,tak sempat merasa zaman Universiti di Malaysia.

Umm,apa my wish List saya ye?

i)Susah senang hidup seorang pelajar
ii)Lecturer oh Lecturer
iii)Awek tu Sombong La…Hahahaha…
iv)Hantu di Asramaku
4)Picture Please
-Ini hanyalah komen peribadi,jangan ambil hati ya.Saya pun masih baru.Kalau boleh letakkanlah gambar2 menarik di setiap entry,dalam 2 keping gambar ke.Nak juga tengok gambar awek-awek cun Universiti,hahahaha…just kidding,aku sudah beristeri….Ehh,ok apa,tgk Cik Epal…Byk dia letak gambar member2 dia yang cun melecun dan menjadi penarik jejaka-jejaka di luar sana.Gambar member2 yang hensem pun apa salahnya,ramai peminat perempuan pula yang akan terjah nanti.
Itu saja terjahan kalini. To Black_Mel,teruskan berblog.Anda ada kriteria untuk menjadi penulis blog yang berjaya.Penulisan anda lain daripada yang lain .Selebihnya,jangan lupa terjah dia di sini : http://1221steps.blogspot.com/
P/s :Black_Mel,anda ni ada ikatan persaudaraan ngan Melromeo ke?Atau pernah berguru dengan Melz?
P/s/s :Siapa next?Hehehe…Lap ta li lap tamplon..Siapa kena kena terjah jgn melopong..Awas,anda sedang diperhatikan…
P/s/s/s :X de sesiapa berminat nak dpt RM10 Pizza Hut/KFC voucher ke?Ini je soalannya,bolehla kalau nak jawab di sini pun :
Cuba teka kenapa aku beli buku ”Study Smarter,Not Harder”?Siapa boleh kasi jawapan yg paling/hampir tepat,hadiah voucher RM10 Pizza Hut/KFC sedang menanti.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

19 thoughts on “Terjah | Black_Mel Saudara Melromeo ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.