≡ Menu
Saya telah menghadiri Samsung Corby Carnival yang telah diadakan pada 16 January 2010 (Sabtu) ,Sunway Lagoon Extreme Park.Terimakasih di atas entry ini ( Color Me Corby )yang telah melayakkan aku menghadiri event ini.Event ini dihadiri oleh 75 orang Nuffnangers dan 25 ahli Samsung Mobile Fun Club .

Samsung Corby Carnival

Jadi,apakah warna Corby saya (What Color Are You? ) :

Entry bertuah saya berwarna putih
Dalam pukul 920 pagi saya pun sampailah di Sunway Lagoon.Ketika itu saya :
Memakai baju berwarna Kuning (bersama Ween )
Bestlah event yang dianjurkan Nuffnang dan Samsung ni .Awal-awal dah dapat goody bag berisi baju, pen,dan voucher Samsung Corby RM100.Kami dipecahkan ke dalam 4 pasukan(25 orang satu pasukan) iaitu pasukan oren,kuning ,merah jambu dan putih.Selepas pendaftaran,sempatlah jumpa ngan teammate masa Digi Pimp My Day Challenge dulu iaitu :

Bro JAI @ JAIBU daripada pasukan Merah Jambu (Hehehe,gurau je JAI)
Dan aku pula berada di Kumpulan Oren (Warna pun dah meriah tu!!)
Selepas pendaftaran, acarapun dimulakan dengan :
Ucapan daripada MC, Liang
Ucapan alu-aluan daripada wakil Samsung (One of the big Boss from Samsung Mobile,forgot his name already)
Tak lama lepas tu,sarapan pagi disediakan (sandwich yang berkhasiat) dan sempatla ambil gambar dulu :
Umm,bestnya kalau dapat mandi ni
Everything About The Fun ?Umm,let’s See ya…
What Colour is My Life?Let’s wait and See…
Selepas itu,kami pun dimaklumkan bahawa akan ada 4 acara untuk hari itu dan pasukan yang membawa markah tertinggi akan membawa pulang Samsung Corby phone setiap seorang dan pasukan kedua akan membawa pulang wang tunai bernilai RM2,500 untuk satu pasukan.Jadi,apa tunggu lagi,Let’s the Games Begin :
1st Games : Stomp The Yard (Pecahkan dan Protect Your Belon)
Rules : Kalau belon anda dah pecah,anda tidak boleh pecahkan belon orang lain
Point :1st : 50, 2nd : 20 , 3rd :10
1st round : Yellow vs Pink (Huai Bin in Yellow Team).Anyway,Pink Team Won
2nd round : Orange vs White .
Why Fighting?Let’s Have more Fun.Can We Dance First ?Anyway,Orange Team Won
Final:Team Orange vs Team Pink. Result : Team Orange Won the games!!
3rd Place : Yellow Team
So,current point : Orange :50, Pink : 20, Yellow :10
2nd Games : Tug Of War  (Tarik tali, 5 lelaki ,5 perempuan)


Rules : Siapa yang berjaya menarik team lawan, menang
Point :1st : 50, 2nd : 20 , 3rd : 10

1st round : Pink vs White = Pink Won
2nd Round : Orange vs Yellow = Orange Won
Kepuasan.Aku berada di depan sekali.Hehehe,konon2 gagahla…
Final : Orange vs Pink (Focus,focuss…)
Result : We Won Again
3rd Place : White Team
Biar basah baju,yang penting kemenangan dicapai
Inilah dia.Dua hero daripada Orange Team.Myself and Zaid
Current point : Orange :100, Pink : 40, Yellow :10,White = 10
3rd Games : Climb the Wall (Panjat Dinding)


Rules : Panjang dinding, dan ambil belon
2nd rules : Panjang dinding dan sentuh puncak dinding
Point :1st : 50, 2nd : 20 , 3rd : 10

1st Impression :Ala,rendahje Wallni..Kacangje.Dulu kecil-kecil panjat pokok getah,pokok nangka, dan atap rumah pun takde problem nya.

P/s :Don’t judge book by it Cover.Let’s Look at It.

Ishh2,awal2 team putih dah pasang Spyke?Bahaya ni…Hehehe,Ruby from my team actually.
Come On,Come On Team Orange
I tried but I failed…Huhu,so Sad!!
Finally,only one of our team member manage to grab a ballon and get a point.Congratz Azree.U can be the Next CicakMan laa…Anyway,it is not enough for us.Yellow Team won this game,White Team 2nd and Orange Team 3rd place.
Current Point : Orange : 110, Yellow : 60, Pink : 40, White : 30
4th @ Final Games : Paintball
Rules :Setiap pasukan dikehendaki menghantar 2 team.5 ahli setiap satu pasukan.jadi 8 pasukan yang akan bertanding
Point : 1st :100, 2nd : 50 , 3rd : 20
Fuhh,mengujakan.Ni la games yang paling penting.Aku teringin sangat nak main games ni kerana tak pernah main paintball.Namun,disebabkan kemenangan yang dicari,ahli-ahli pasukan yang lebih berpengalaman yang akan mewakili pasukan kami kerana inilah penentu siapa yang akan menang.Each team have a chance to grab both 1st and 2nd place in this event.Jadi,apa yang penting?Kerjasama…We really have a great cooperation between ourself since the first game and it is not difficult for us to choose who are gonna be a player for this games.

Inilah peserta Paintball yang berbakat dari kumpulan Orange
Team Oren (Apa yang penting?Kerjasama…Hehehe)
Practise,Practise
Sementara menunggu games dimulakan,aku mengambil peluang untuk bergambar dengan bloggers popular seperti :
BeautifulNara dari pasukan Putih
Redmummy tak datang kerana Team Red tidak beraksi.Hehehehe,just kidding.Tak lama lepas itu,semua pemain dipanggil.Bersemangat pemain Pasukan Orange dan semua sudah :
Bersedia untuk Beraksi
Well,Well,to cut the story short, both of our team manage to go to Semi Final together with the Yellow and Pink Team.However, one of the Team Lost ,and the other one manage to go to the Final.
Agi Idup agi Ngelaban (Selagi Hidup Selagi Berjuang,ewahh,bersemangat Team Oren)
Pasukan kami akan bertemu dengan pasukan Kuning di pusingan akhir dan pasukan pink untuk penentuan tempat ketiga dan keempat.Kami hanya memerlukan kemenangan di tempat ketiga untuk mengesahkan kemenangan keseluruhan kami.Namun,tentangan sengit daripada pasukan Pink dan kami tewas kepada mereka.
Perlawanan akhir cukup mendebarkan.Sekiranya pasukan kuning menang,pasukan kami akan terikat mata dengan pasukan kuning iaitu 160 mata.Pasukan kami berjuang habis-habisan dan akhirnya pasukan…….. Pasukan apa yang menang ya?Tunggu sehingga penamat nanti…
Sebelum diumumkan pemenang, Lunch disediakan.Perut berkeroncong,penat walaupun main 2 games sahaja,dan terus beratur untuk makan :
Makanannya sedap2 belaka.Siap ada ABC lagi!!
Perut dah kenyang,tibalah ke saat-saat yang dinantikan :
Pengumuman Pemenang
Berdebar-debar Menanti
Akhirnya,penantian kami berakhir,dan pasukan yang mendapat tempat kedua adalah :
Pasukan Kuning (Congratz to Them)
Manakala pemenang untuk Samsung Corby Carnival ini yang bakal membawa pulang Samsung Corby phone setiap seorang yang bernilai RM699 setiap satu jatuh,dimenangi oleh :
Pasukan Oren (My Team,Yey…)
Ini bermakna pasukan kami memenangi Paintball .Jadi,keseluruhannya Pasukan Oren memenangi tiga acara daripada empat acara yang dipertandingkan.Memang best la ahli-ahli pasukan ku ini.Jadi markah keseluruhan : Oren : 210, Kuning :110, Pink :60, dan Putih : 30
Kalah menang adat pertandingan, kepada yang menang tahniah diucapkan.Yang kalah,cuba lagi di lain masa.Saya percaya lebih banyak acara sebegini akan diadakan lagi di lain masa.Lupa pula :
Bergambar beramai-ramai
Di sebalik gambar ini,ada cerita di sebaliknya.Semasa nak ambil hadiah tu,aku cakap kat Rina dari Nuffnang,ble minta warna merah jambu tak?Nak kasi kat JAI la.Dia nampak jambu arini…Hehehe,takdelah,nak kasi kat isteri,memang bercadang nak kasi dia pun.Rina kata nanti boleh tukar kalau tak dpt warna itu.
Fuhh,berkat doa isteri,akhirnya :
Samsung Corby berwarna Pink jadi milik Isteriku.Tuah ayam nampak di kaki,Tuah ku pula di Samsung Corby.
Sebelum pulang,sempatlah bergambar dengan Team Nuffnang yang sangat-sangat berdedikasi dan bertungkus-lumus menjayakan event ini :
Rina
Memang prihatin Rina ni.Sempat lagi dia tanya,dapat warna pink tak?kalau tak boleh tukar.Nasib baik dah dapat.Anyway,Thanks Rina dan Nuffnang.
Keseluruhannya,event ni mmg sangat Best dan mengujakan.Aku pasti akan join lagi jika ada acara sebegini,namun kuharapkan aku dapat membawa isteri di lain kali agar kegembiraan dan keseronokan ini dapat kukongsi.
To summarize it up, What Color is My Life?My Answer is :
All of the Above
Why I said that?I start my blog entry with White Color, I came to Samsung Corby Carnival in Yellow Shirt, I was assigned to Orange Team and I won Pink Color Samsung Corby.All in the package.Thanks Samsung Corby and Nuffnang.However,I think I wanna win one more Samsung Corby phone with this entry(the best 3- written posts about the Carnival will win Samsung Corby phones) .Hey,I want to win in with a very valid reasons.My reasons are:
1)I really jealous with my wife new phone (Samsung Corby) . She really like Samsung phone since I know her and still loyal with Samsung.I, on the other hand,never use Samsung handphone before but my wife told me this phone really has a cool features.I want it too.Let’s me be a Samsung user too and who knows, maybe i will stick to it?
2)I am using my old handphone for the past 2 years.I really want to buy a new phone but I must prioritize what is important first.
3)I tried my best to write my best entry.It is already 4am in the morning,my wife and daughter already sleeping and I still have not finish writing this entry for the past few hours.Huhuhu,hope it was worth it .Anyway,no pain, no gain right?
4)Last but not least,I really enjoy this event.It will a double joy for me if I can win this Samsung Corby phone.Good Luck to Me and Wish Me Luck ….
Some Pictures Credit to My Good and Handsome blogging friend, Mohd Zaid (Pierre Andre Junior)
P/s : Check it out this cool and great phone at http://www.samsungmobile.com.my/corby
P/s/s : I want Samsung Corby phone.I want Samsung Corby phone.I want Samsung Corby phone….

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Kancilbiru 23 January 2010, 1:33 am

    sangat meriah entry ni…colourful!~~ all the best ok…

    Reply
  • ween 23 January 2010, 3:33 am

    alaaa kenapa BEST sgt entry ni, kasi la can kat ween pulak nak pegang corby. HEHE :D

    Reply
  • Si budak Aboi 23 January 2010, 5:51 am

    best ler!

    ape2pun anda ditag !
    sile refer di blog ok!

    Reply
  • f is fikah 23 January 2010, 7:21 am

    gempak la bro!!
    muge2 menang lagi corby lagi satu untuk diri sendiri pulak.
    nak sangat gi event nuffnang, tapi mesti kena time2 nak exam la, events la..
    nway, again, all da best to you!!

    Reply
  • ::cdot the dot:: 23 January 2010, 7:47 am

    ya ampun, bestnya……..apsal tak heret sya, bang????aduyaii…

    Reply
  • lieya orange M.I. 23 January 2010, 9:04 am

    …lawanyer hp tu…orange paling lawa…=p

    Reply
  • kak ina kl 23 January 2010, 9:13 am

    salam..kamu ni menjelouskan akak tau..mentang-mentang dapat hp free..kalau dah byk dpt free juallah murah-murah kat akak ek..
    terima kasih bebanyak sebab sudi link akak punyer..terharu sungguh..

    Reply
  • cik EPAL 23 January 2010, 9:34 am

    waaa…really have fun…comel la rina tu :)

    Reply
  • Sharinginfoz 23 January 2010, 9:36 am

    hmmmm, sangat meriah.. nanti kalau free dan dapat jemputan nak juga saya pi….

    Jom Simpan Duit..

    Apa Kesan Letak Anak Kat Pusat Jagaan????

    Reply
  • aleena 23 January 2010, 9:43 am

    goshh its pink colour!

    owhh sy suke:D

    Reply
  • hBz 23 January 2010, 12:04 pm

    adei.warna fav:orange. lagi 2 tahun aku habis study, akan aku balik KL. join semua event nuffnang!-wait me GTO.haha

    Reply
  • F I T 23 January 2010, 12:55 pm

    wah ni yang bersemangat nk handphone free ni..saya pn nak gk..hehe

    Reply
  • mamashasha 23 January 2010, 1:02 pm

    woww happening nye bro….anyway congrats….bertuah nye si – isteri….

    Reply
  • JAI 23 January 2010, 1:36 pm

    hahaha..kenapa aku harus jadi mangsamu..ada ke patut jadik JAIBU..bertuah betul..hehehe..anyway..nice one bro..maybe next time luck gua pulok..

    Reply
  • ♥Hernee Nazir♥ 23 January 2010, 2:14 pm

    bro doa byk2 dpt corby lg satu..gud luck tau..

    Reply
  • aNIe 23 January 2010, 3:44 pm

    Happening betul kat sana ye…Tahniah lah dpt telefon Samsung tu…comei warna pink..hehehe

    Reply
  • zaid 23 January 2010, 5:00 pm

    memang happy tul masa ni.. bro bestkan hp corby ni…. zaid sampai hari ni asik menggodek hp ni… best..best…

    Reply
  • Zikr the Jalanan Sepi Perantau 23 January 2010, 5:00 pm

    whooa.. dapat handphone.. bestnya

    Reply
  • Eyriqazz 25 January 2010, 11:36 am

    kancilbiru:thanks..Amin..

    ween :heheh,jealous ngan isteri pakai phone baru

    Si budak aboi :aboi,kalau sempat saya balas tag aboi ye.agak kebusy an sejak kebelakangan ini

    f is fikah : thanks fikah

    Reply
  • Eyriqazz 25 January 2010, 11:37 am

    cdot the dot :ble heretke?hik2…knapa cdot tak join skali?

    lieya :hehe,wish me dpt orange pula

    kak ina kl :saya lagi terharu kak.kak ina sudi link kan saya juga…

    cik epal :hehehe,comel2..ambil adiah nuffnang mesti dia yg kasi

    Reply
  • Eyriqazz 25 January 2010, 11:38 am

    sharinginfoz :jom…

    aleena:hik2,my wife pun suka

    hbz :akan ku tunggu

    FIT :x dpt phone free,at least dah dpt tiket free kan?hik2..

    mamashasha :thanks

    Reply
  • Eyriqazz 25 January 2010, 11:40 am

    JAI ;tuah ayam nampak di kaki..tuah JAI ,JAI bertuah dpt pakai baju pink…hik3…

    Hernee nazir :thanks ya..

    anie :thanks too

    zaid :godek elok2…ishh2…

    Zikr :mmg bestt…

    Reply
  • Nikel Khor 11 August 2010, 4:26 am

    i in yellow team..i saw my photo with huai bin..wakakaka

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »