LizaRazak, Penulisanmu Berkualiti

Edisi Terjah diteruskan lagi!!
Mari kita lihat, siapa yang kena?Selepas di undi di http://random.org/ inilah keputusannya :

Lizz dari Lizarazak.com


Inilah Komennya
Sebelum saya meneruskan terjahannya saya,saya ingin membalas komen Lizz ini.Tak sempat membalasnya lagi atas kesibukan masa.Firstly,terimakasih.Edisi terjah ini dibuat sebagai kepuasan diri dan mengomen blog lain melalui pandangan peribadi.Mungkin ada perubahan ke arah kebaikan selepas diterjah.

U r rite.Melz memang tidak lokek ilmu dan mudah berkongsi.Kadang-kadang  mungkin segelintir bloggers risau nak promote blog lain kot2 pembaca lari ke blog itu dan berkurangnya pembaca.Namun,tidak bagi Melz dan juga Cik Epal.Bagi saya,kalaulah mereka lari dari blog saya dan pergi ke blog mereka,saya terima kerana pembaca “deserve the best quality of writing,right?”Fofular?Amin…Bukan kepopularan yang dicari,seronok bila dapat berkongsi dan bercerita.Almaklumla,eyriqazz ni pemalu orangnya…Hehehehe…

Back to the terjahan,Inilah komen saya pasal blog Lizarazak :


1)Penulisannya Berkualiti

Jika diperhatikan,corak penulisan Lizz lebih tertumpu kepada perbincangan sihat yang membuatkan kita berfikir dan ingin turut serta dalam penulisan dan perbincangan tersebut.Honestly,blog Lizz ini sering menjadi kunjunganku walaupun kadang-kadang tidak sempat meninggalkan komen.

Penulisannya dengan caranya yang tersendiri dan idea yang dilontarkan di penulisannya cukup bernas dan berkesan.Di tambah pula,Lizz tidak gentar untuk meluahkan apa yang terbuku di hati.Antara penulisan dan entry nya yang menarik untuk disinggah adalah :


Selebihnya,anda boleh terjah la sendiri.


2)Tips dan Tutorial Berguna
Lizz tidak lokek untuk berkongsi tips-tips berguna especially berkenaan Nuffnang.Banyak yang saya pelajari daripada dia.Tips untuk Buffered Earnings pun saya pelajari dari dia dan Alhamdulillah,ble dikatakan buffered earning saya sekarang ni tidak pernah putus dan jumlahnya pun semakin membesar .Dari satu angka sudah menjadi dua angka dan bilalah akan mencecah tiga angka pula ? (Umm,I Like It Longer in number,hehehe,jgn salah faham ye).Antara tips-tips nya yang membina adalah :

3)Design dan layout blognya Simple dan senang untuk diterjah
-Design blognya memang menarik,mudah,dan sejuk mata memandang.Agak mudah nak scroll down,pergi ke halaman lain dan ada sub column jadi mudahlah untuk pergi berdasarkan minat yg ingin diterjah i.e. Artikel,Contest,Personal,Nuffnang, or etc.Apapun Lizz,aku still sukakan design blog ko yang lama.Nampak lagi cantik dan seronok untuk diterjah.


4)Comment Luv
Honestly,aku memang suka blog yang ada Comment Luv ni.Tapi Comment Luv ni boleh digunakan untuk wordpress,kalau blogspot,leceh skit,banyak yang kena godek n tak pandaila nak buat.Comment Luv ni bagus kerana ianya mendekatkan penulis blog dengan pembaca kerana di setiap komen akan terpapar entry paling latest pengomen.Jadi,kalau penulis atau pembaca lain nak terjah pun senang.Cam blogspot,dahla kena pi tgk user profile dulu,barulah ble klik blog tu.Tuh kalau yg rajin.Tidak hairanlah ramai bloggers popular pakai Commentluv ni cam Redmummy,Kak Jie, Mombloggersplanet, dan ramai lagi.
5)Lizz Hidup Berani untuk Gagal
-Itulah yang kita mahukan,Lizz sentiasa cuba untuk memantapkan entry nya dan gaya penulisannya dari hari ke hari semakin bagus.Lizz tidak gentar untuk menyentuh isu yang agak sensitif bagi sesetengah orang dan meluahkan pendapat dengan penuh ilmiah.Syabas,Lizz.
Namun,di sebalik Lizz ini,siapakah Lizz sebenarnya?Sejak aku membaca blog dia belum pernah aku lihat gambar dia yang sebenar mahupun event-event yang dianjurkan oleh Nuffnang,masih belum kujumpa dia.Ingin juga kutemui penulis yang kurasa agak berbakat ini.
P/s : Siapa mangsa seterusnya?Tunggu…Mungkin lebih ramai yang akan diterjah.Aku janjikan tiga,namun kalau lebih tiada masalah kan?
P/s/s : Hidup Berani untuk Gagal.Hidup Berani untuk Mencuba,dan hidupku semakin berani untuk Menerjah.Saksikan entry besok,BeautifulNara bakal diterjah.

P/s/s/s :Gembira bila terjahanku mendapat balasan.Kali ini di balas di Twitter pula .Thanks Hanis Zalikha,auramu memang mengancam .

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

17 thoughts on “LizaRazak, Penulisanmu Berkualiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.