Ika, Kenapa Takut Nak Join Nuffnang?

Seperti yang dijanjikan di entry Penangan Cik Epal dan Melromeo , edisi terjah diteruskan .Sebelum terjah BeautifulNara , terjah kalini buat pengomen terpilih seperti di random.org dan undian pertama dilakukan pada pukul 130petang, 18 Januari dan ianya jatuh kepada :

Inilah Komen si Ika (Hehehe,makin berseri la Cik Epal nampak gayanya)

Inilah komenku selepas menerjah blog si Ika ini :

1)First Impression


Content Warning

Fuhh,takut aku dibuatnya.First time singgah terus kluar content warning.Blog Ika ni sesuai untuk 18 tahun ke atas ke?Ishh2,ni yang makin aku teruja nak buka ni.Namun,bagi setengah orang,cam annoying skit bila ada benda ni  dan mungkin orang terus tutup blog tu tanpa sempat membukannya.Pendapat peribadiku,buangla content warning ini,barulah mesra reader skit.
2)Font dan background rasanya agak susah dibaca
Background dan fontnya tidak sepadan
Hanyalah pandangan peribadi,lain padang ,lain belalangkan?Bagiku yg baru beberapa kali singgah ni rasa macam kena bulatkan mata sedikit hendak membaca ayat-ayat yang ditulis.
3)Takut/Was-was nak Register Nuffnang
Ni antara ayat di entrynya :
“”guys. aku kecewa gila sebab tak tau nak register nuffnang.best tengok u guys dapat income, join event, etc.. aku da try, tapi ragu-ragu.. sebab dorang mintak IC number.. so, takutla kalau apa-apa jadi.. kira, kalau boleh, ada jaminan yang data kita tu private dari others. so, camne heh? ada sape-sape yang boleh guide aku tak? macam-macam yang aku nak tau pasal nuffnang. function nye kepada blogger, keistimewaannya, ada pengiktirafan or lesen ke.. macam-macam laa..”
Tak perlulah takut Ika.Nuffnang ni memang boleh dipercayai.Walaupun kurang daripada 5 bulan register dengan Nuffnang,saya dah perolehi lebih daripada RM3K dengan Nuffnang (Income + Hadiah Contest Nuffnang,yang terbaru Samsung Corby yang bernilai RM699).Memang berbaloi2,IC tu untuk pengesahan saja.Tak perlulah risau dan cepat-cepatlah register di http://www.nuffnang.com.my .Di sana pun ada tutorial camne nak letak ads or etc…
Kreatif gambar ini
4)Entry berkisar “Personal Life” dan kehidupannya
-Zaman belajar ,seronokkan?Hey,Cik Epal pun seorang pelajar.Namun,kalau entry disensasikan lagi,tentu lebih menarik.I.e. Lecturer Cun /Hampeh di Universiti, Mamat Skema Jatuh Cinta,Perpustakaan Universiti ku bocor lagi or etc….By the way,minta maap ye Ika,copy paste gambar tanpa kebenaran walaupun amaran keras telah diberikan di belah kanan blog anda.Kalau tak suka,nanti saya removekan kembali ye?
Jadi,apa lagi…Jomlah terjah blog dia ini….Dia ni suka terjah juga org yang mengunjungi blog dia  bila ada kelapangan.
P/s :Cabutan seterusnya untuk terjahan seterusnya akan dilakukan tak lama lagi.Mungkin lebih dari 2 blog lagi yang akan diterjah.Ikut kepada mood dan inspirasi yang datang…
P/s/s :Good Luck Ika….Ala,Sambil menyelam sambil minum Air.Alang-Alang dah ada blog,tak salah dapatkan side Income sekali kan?
P/s/s/s : Jom layan citer terjah di TV3 setiap Isnin pukul 11 malam(entry ini ditulis semasa menonton cerita terjah).Sambil menulis sambil melayan citer ni juga.Manatau dapat Inspirasi…Hehehe…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

26 thoughts on “Ika, Kenapa Takut Nak Join Nuffnang?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.