Berdating di Pasar Malam

Semalam bawa Isteri ke Pasar Malam di Setapak Jaya.Dah lama tak dating ngan Isteri di Pasar Malam.Sekarang ni Alisya dah besar skit jadi bolehla bawa dia sekali ke Pasar Malam.Pasar Malam ni memang best, harga murah,kualiti makanan sesetengah gerainya kadang-kadang mengalahkan makanan di Restoran.Betul tak?Ke ada yang tak pernah ke Pasar Malam ni?

Inilah yang kami beli :

Nasi Ayam untukku (Umm,so so aje rasanya)
Jagung Bakar dan Jagung Rebus for Us(Nyam,nyam,sedap)
Apam Balik untuk Isteri (sedap!!)
Apam balik ni pun special.Selain daripada Pasar Malam ,susah nak cari tempat lain kan?Kat restoran agak-agak ada jualke?
Last but not least:

Kerepek Kari untuk Isteri
Kebanyakan penjual pasar malam di sini berbangsa Melayu.Ada jual berbangsa Cina.Percayakah anda kalau saya katakan perniagaan Pasar Malam ni agak lumayan?Kalau setakat RM10 ribu sebulan tu rasanya tiada masalah kalau seminggu tu at least 4-5 kali meniaga.Alah,member saya dulu masa bazar ramadhan hanya berniaga Air Soya dan Mee Goreng boleh buat untung purata RM300 semalam.Sebulan tak cecah dekat 10 ribu tu?
Itu blom kira lagi yang meniaga byk perkara.Antara yang untung besar rasanya cam Burger coz modal hanyalah dalam 40-50%,hehehe,dulu pernah jual burger di sekolah time weekend.Semalam jual dlm 300 lebih burger boleh dapat untung RM150+.Lumayan kan?
P/s :Moral of the story, rezeki ada di mana-mana.Kalau tidak dipecahkan ruyung,manakan dapat sagunya?
P/s/s :Takde sesiapa berminat nak berniaga Pasar Malam ke?Bleh aku singgah,manatau boleh beli makanan harga diskaun ke.Hik,hik,hik….
P/s/s/s :Harini kalau takde aral melintang nak pergi Nilai.Saje jalan-jalan dan temankan Isteri shopping.Have a Great Weekend.Enjoy and Have Fun,k?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

20 thoughts on “Berdating di Pasar Malam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.