Percutian Di Johor Bahru (Part 2)

Sambungan daripada Percutian di Johor Bahru, malam tu kami singgah di :


Danga Bay
Timeni kami semua pergi ke Danga Bay,bukan main seronokla si Upin coz di Danga Bay malam-malam diadakan :
FunFair
Antara yang menarik di funfair tu adalah :

Train
Mula-mula nak la main funfair tu,tapi mak mertua aku beriya-riya nak pusing Danga Bay naik :

Basikal roda empat
Berpeluh-peluh mengayuh basikal tu.Kami naik 6 orang…habis basah bajuku…Yerlah,yang sibuk mengayuhnya aku dan adik iparku…Hehehe..cam tak berbaloi je pula rasa,dahla mahal,RM39 untuk 45 minit…Tak sempat nak main funfair coz dah penat…Pusing-pusing tu,nampaklah juga :
Cruise
Rasanya kalau nak naik Cruise ni mesti mahal,yerlah,harga-harga di Danga Bay ni boleh tahan juga mencekik darahnya…Satu funfair nak naik,sekurang-kurangnya 8 ringgit.Kalau pi Sunway Lagoon ataupun Genting Highland,tak sampai 50 dah ble pusing sampai puas …Hehehe,mungkin dia ikut harga Singapore kot…
Dah penat dan lapar,kami pun singgah la dinner di Restoran di Danga Bay.Kami pekena :

Ikan dan Pari Bakar
Sotong masak Cili ker?
Sedap,memang sedap..Nanti la saya rekomenkan kedai tu ya?Mungkin anda boleh singgah kalau ke sana nanti,memang sedap dan ramai orang berkunjung kedai itu…
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Johor, saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

19 thoughts on “Percutian Di Johor Bahru (Part 2)

Leave a Reply to Nizaa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.