Jalan-Jalan Cari Pasal

Santapanku Semalam…
Biasalah,time hujung minggu temankan isteri shopping,beli barang dapur dan jalan-jalan.Semalam kitorang pi :
Tesco Ampang
Sebelum singgah Tesco, kami pi lunch di Jusco dulu sambil ambil barang dengan rakan isteri ku.Kami singgah lunch di :
Mr. Teppanyaki Restoran
Saya pun orderlah :

Seafood Teppanyaki.Not bad,blelah tahan rasanya…
Terkejut juga,Di Jusco Wangsa Maju,Restoran Shakey kena sita coz tak bayar sewa lebih RM100 ribu.X sangka pula.Lepastu terusla pi Shopping di Tesco.2nd time singgah Tesco Ampang,walaupun nak ikutkan rumah tak jauh pun.Biasa pi Carrefour.Sambil singgah tertarik juga tengok :
Promotion RHB Kredit Kad dan Debit Kad
Biasalah,kalau Carrefour selalu buat promosi bersama CIMB ,JUSCO dengan AEON Card,Tesco dengan RHB.Hidup berniagani mestilah tolong menolong,saling memerlukan satu sama lain.Aku buat dunno jerla coz aku bukannya pelanggan tetap TESCO (buat masani,namun mungkin berubah coz harga dia memang berpatutan).Di samping itu,ini kali pertama aku nampak :
Q-Buster!
Satu inisiatif yang sangat bagus kurasakan.Lain daripada yang lain dan buat pelanggan menghargainya.Ini tak,sesetengah pasaraya,dah la weekend,ramai org,kena queue panjang,kaunter byk tak buka.Bila tanya something kasi alasan staff cuti,mc, takpun pi makan/rehat.Aduhaiii….Bagus tu laa apa yg Tesco buat ni,salute,walaupun hujung minggu,tak lama beratur.
Perut dan berkeroncong,dan dah dekat pukul 7,kami pi singgah la dinner di :

Restoran Nasi Ayam Linda Onn.Ehh2,bukan,kedai sebelah dia :

Restoran Warung Santai
Kamipun orderlah :
Siakap Masak Pedas
Kerabu Mangga + Ayam Masak Kicap
ABC dan Air Laici
Nyam,nyam,sedap dan memang puas hati.Nanti kalau datang lagi ble la singgah lagi.Takpun,ble mencuba Nasi Ayam Linda Onn.Orang cakap sedap,tapi tak tahulah,tak pernah try lagi.
P/s :
Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si kucing belang,
Jalan-jalan shopping di hujung minggu bersama isteri,
Ruangkan masa untuk orang tersayang.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

15 thoughts on “Jalan-Jalan Cari Pasal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.