Hanis Zalikha – Thanks for the Tips


Selepas menulis entry Kennysia oh Kennysia dan teruja dengan income dia yang melebihi RM40 ribu sebulan(beserta dengan gambar cheque dia) , aku pun singgahla di blog-blog popular dan mencari tips-tips dari diorang.Antara tips yang menarik dan ingin ku kukongsi adalah dari entry : Hanis Zalikha – Tips menjadi blogger masyhur/Terkenal

Fuhh,memang mengancam tips-tips yang diberikan oleh Hanis Zalikha.Patutla blognya begitu popular dan tercalon di Nuffnang Awards.Syabaslah Hanis Zalikha, jangan lupa kongsi-kongsi tips lagi di lain masa ya.Antara tips-tips yang diberikan adalah :

1)Alamat blog senang diingat dan difahami tetapi unik/catchy.
2)Tajuk blog mestilah hebat
3)Tajuk entry mengancam (Tips sama yang turut diberikan oleh BeautifulNara)
4)Isi entry setimpal dan bagus
5)Elakkan mengeja perkataan dengan ejaan pasar
6)Kosa kata yang luas atau dalam kata lain search engine (SEO)
7)Letakkan gambar yang menarik
8)Variasikan topik
9)Tema yang menarik , Simple but nice, cliche but true.
10)Selebihnya,boleh singgah sendiri di entry tersebut.Mmg bagus tips-tips yang diberikan ini.

P/s : Terima Kasih Hanis Zalikha for a great tips.Dah lama Hanis Zalikha tak menulis tips pasal blogging ni,harap-harap di masa depan, kasilah tips lagi ya?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

19 thoughts on “Hanis Zalikha – Thanks for the Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.