Gengblogger – Pengembaraan Bermula

Geng Blogger – Pengembaraan Bermula
Kalini aku ingin menyahut cabaran daripada Gengblogger untuk pertandingan mencipta tagline untuk website tersebut.Bukan hadiah yang kucari,cuma aku ingin berkongsi di sini kerana inisiatif yang dilakukan oleh gengblogger amat bagus untuk bloggers terutamanya blogger-blogger baru.
Gengblogger ini adalah laman komuniti untuk menolong blogger mendapatkan trafik percuma di samping pendedahan ke atas blog mereka.Ala,lebih kurang fungsi yang dijalankan oleh Innit, Imcurtain, petalingstreet.org ataupun Blogged.my (redmummy pun join blogged.my tau tapi biasanya Sirman la yang selalu ping kan blogged dia).
Cantikkan design website ini?
Kenapa aku pilih tagline “Gengblogger – Pengembaraan Bermula”?Tidakkah ianya meniru tajuk filem Upin dan Ipin “Geng – Pengembaraan Bermula”.
Secara jujurnya memang aku tiru tagline daripada filem Upin dan Upin namun apa salahnya kan?Contohnya tagline Sharing is Caring yang dipakai oleh saudara Melromeo turut dipakai di beberapa blog dan forum yang lain.Lagipun,bagiku tagline ini memang bertepatan dengan website ini.Masih baru ditubuhkan dan ianya hasil kerja tangan rakyat malaysia kita sendiri.Bravo la untuk saudara Ben atas inisiatif nya untuk membantu bloggers yang baru dan lama yang lain.
Apa kelebihan website Gengblogger ini?
1)Ianya ditubuhkan oleh saudara Ben anak jati Malaysia sendiri .Walaupun baru berusia 21 tahun itu bukannya halangan.Usia bukannya penentu untuk berjaya kan?
2)Mudah nak register dan mudah nak submit entry terkini .Tekan jer ping,latest entry blog kita akan keluar.Mudah dan menjimatkan masa jika dibandingkan dengan Innit ,negaraku.net,ataupun Imcurtain.com
3)Ada forum untuk bertanyakan soalan pasal blogging dan juga tips-tips berguna.
4)Banyak blogger baru register di sini.Jadi,sesiapa yang ingin mencari cinta/jodoh di alam maya,cuba-cubalah nasib.Manatau ada yang sangkut.Ramai blogger-blogger muda dan berbakat dapat ditemui di sini.
5)Dapat meningkatkan trafik.Sekarang ni sudah lebih 300+ orang yang register dan jumlahnya akan terus meningkat naik.
6)Moderator nya dan byk ahli2 gengblogger amatlah friendly dah mudah diminta pendapat.Satu platform untuk berkongsi pendapat,bertanya soalan dan mencari jodoh…(hahaha…just kidding)
7)Selebihnya ,datang dan register la di sini Gengblogger . Saya gerenti anda pasti puas hati.
Akhir sekali,serangkap pantun dari saya :
Gengblogger.com usahamu murni
Tingkatkan trafik dan juga berkongsi
Rakan-rakan dan pembacaku apa tunggu lagi
Join la sana anda pasti tidak rugi

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

25 thoughts on “Gengblogger – Pengembaraan Bermula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.