Unique Visitors vs Entry

Adakah ada korelasi antara unique visitor dan entry yang ditulis?Saya bukannya profesional/berpengalaman blogger.Saya hanya menulis blog secara aktif mulai September 09.Apapun,saya akan berkongsi pengalaman saya sepanjang 2 bulan terakhir untuk mengurai adakah ada korelasi antara unique visitor dan entry ditulis.Ini adalah 3 contoh unique visitor tertinggi untuk satu hari :


1) 7th Buffered Earning dari Nuffnang on 18 Nov 09 with 332 unique visitors

Komen : Unique visitor terbanyak dan pertama kali mencecah 300. Seperti kata Dyra kalau cakap pasal duit,kucing pun menoleh.Dan entry ni juga antara entryku yang menerima komen terbanyak.Jadi,apa lagi,kalau konspirasi dan teori ini benar,perbanyakkanlah entry pasal Nuffnang,duit,dan  sebagainya.

2)Artis Popular minta tandatanganku on 13 Nov 09 with 281 unique visitors

Kuat sungguh kuasa artis ye.Patutla http://beautifulnara.com dan Budiey bukan main popular lagi,walhal masa project Alpha,jumlah viewer di Youtube nak cecah 1 ribu pun susah.Mungkin kerana lambat loading.Inilah artis yang sempat berjumpa face to face selain daripada Anuar Zain, Salleh Yaakob, Dayang Nurfaizah, dan Bob AF.

3)Kisah Mat Salleh dan Penjual Rojak on 21 October 09 with 274 unique visitors

Komen : Yangni mungkin kerana menyentuh perasaan skit kot.Rakyat Malaysia kan rakyat yang peka .Tengoklah peminta sedekah,ada yang kaya.Ada yang kata hasil meminta sedekah mereka,melebihi RM3 ribu sebulan.Saya percaya kerana saya tengok bukan main byk orang sedekah selepas sembahyang Jumaat.
Jadi,adakah ada korelasi antara entry dan unique visitor/hits? Anda fikirkan lah sendiri.Apapun,ini bukannya faktor utama,banyak lagi faktor lain seperti referral,google search, hari (Redmummy  kata hits di hari minggu biasanya akan berkurangan).Apapun,tepuk dada,tanya selera.Rezeki ada di mana-mana,terpulanglah kepada kita untuk mencarinya.
P/s : Sesiapa yang ada tips berguna,kongsi-kongsila untuk kepentingan bersama.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

30 thoughts on “Unique Visitors vs Entry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.