Once a cheater always a cheater

Entry Buying a New House dirujuk.Sorry,harini mmg mood aku tak brape stabil.Baru dapat call minggu lepas dan berita yang sangat menyakitkan hati.Bengang dengan sikap penjual rumah yang tidak bertanggungjawab and keep giving us an empty promise.I think we trust them to much until kami dipijak-pijak sebegini rupa.Mentang-mentanglah ini first time kami ingin membeli rumah daripada pihak ketiga.

Aku betul-betul nak marah tahap gunung berapi nak meletup ni.
Dipendekkan cerita,inilah kisah nya :
Part 1
-Bersetuju menjual rumah.Namun beberapa hari kemudian memberitahu tidak bersetuju kerana mereka menunggu title rumah baru mereka di Kepong settle.OK,we looking for another property.
Part 2
-Jumpa rumah lain yang kami idamkan namun isteri masih berminat dengan rumah yang 1st tadi.Inform owner dan agen.Selepas discuss owner setuju untuk menjual rumahnya dan janjikan dalam masa 3 bulan (by 15 August 09) title baru di Kepong akan selesai dan urusan S&P boleh dijalankan.Kami berkeras utk sign S&P dulu tapi owner refuse.Apa boleh kami buat?Kami bersetuju dan loan isteri telah diluluskan,hanya menunggu untuk sign S&P.
Part 3 :
-Sehari sebelum 15 August 09,agen telefon memberitahu rumah owner belum berjaya dapat Title dan transaction pembelian rumah mereka dibatalkan. Mereka mengatakan mereka perlu mencari rumah baru dan minta tangguh selama 6 bulan.Kami minta kepastian daripada owner,pastikah mereka benar-benar mahu jual rumah ini?Mereka cakap mahu jual cuma mereka perlu mencari rumah baru

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.