No Compromise for Mister Potato Fiesta 2009

Mr Potato sedang menganjurkan #1 Mister Potato Contest di http://www.misterpotato.com.my/ dengan hadiah menarik bernilai RM10,000.00 dan 50 peserta yang menerima undi terbanyak akan menerima 2 tiket untuk menyertai Mister Potata Fiesta 2009 yang akan dianjurkan pada bulan Disember 2009.Menarik bukan?Tunggu,bukan itu sahaja,10 peserta terbaik akan bertanding sesama mereka untuk memenangi hadiah pertama #1 Mister Potato Contest yang bernilai RM5,000.00.Lumayan hadiah nya.
Mister Potato Fiesta 2009 menanti pemenang bertuah

Jadi,apa tunggu lagi.Jomla kita sama-sama menyahut cabaran The #1 Mister Potato Contest.
Hadiah menarik untuk dimenangi

Ada 8 cabaran yang berbeza untuk #1 Mister Potato Contest dan games nya sangatlah menarik.Cepat nak ”loading”,menghiburkan, sambil bermain boleh belajar pasal Mister Potato dan yang paling penting kita berpeluang memenangi hadiah-hadiah menarik.

 
Pencarian dan Permainan Mr. Potato bermula :
 

Perkara pertama masuk website Mr Potato dan register dulu,
Hati-hati dan jangan terburu-buru,
Bila dah sudah,tekan submit dah masa untuk menunggu,
Dah dapat ID dan password bolehlah mula memburu (untuk dapatkan hadiah menarik).
Level 1 pengenalan dahulu,
Cara-cara untuk memburu,
Siapkan senapang dan juga peluru,
Hadiah lumayan,RM beribu-ribu.
Pilih kentang berhati-hati,
Baik atau buruk bezakan kualiti,
Bagi aku ini antara Level yang susah sekali,
Lambat memetik kena cuba sekali lagi.
Level 2 mudah sekali,
Hanya pilih Mister Potato pilihan blogger terpilih kegemaran hati,
Pilihan yang betul dan tepat sekali,
Level 3 sedia menanti.
Level 3,potong kentang mudah sahaja,
Asalkan kena dengan caranya,
Masa diberikan singkat sahaja,
Bukannya alasan untuk tidak berjaya.
 
Level 4 menguji pengetahuan kita,
Tentang produk Mr. Potato soalan ditanya,
Janganla kita memeningkan kepala,
Beli Mr. Potato pek kanister ada jawapannya di sana.
 
Sebelum pergi ke Level lima,
Menang dan kalah di setiap level ada habuannya,
Kalau kalah kena gelak sakan dan gaya potong kepala,
Bila menang,berjoget, menari  dan menyanyi  untuk peserta.
Kualiti ‘Crunch’/Rangup sudah menunggu,
Antara yang bagus ataupun tidak,
Klik pilihan usahlah keliru,
Yang rangup/’crunchy’ mestilah yang enak.
Virtual Tour mesti dilawati,
Untuk meneruskan perjalanan ini,
Banyak cerita dan informasi,
Memang berguna dan yang terkini.
Level 6,alahai mudah lagi,
Hanya pilih,pilihan sudah diberi,
Kalau salah cuba la lagi,
Jawapan yang tepat yang dicari-cari.
Level 7 susah sekali,
Kalau tak faham apa yang dikehendaki,
Padahal hanya perlu ulang huruf yang disebuti,
Hahaha,kita tengok siapa yang kena gelak kali ini.
Level 8 level terakhir,
Upload gambar anda sebagai Mr Potato yang anda gemari,
Alahai aku masih terfikir-fikir,
Gambar terbaik untuk diupload di website ini.

Lengkappun kuceritakan pasal contest ni.Mudah je kan?Jadi apa tunggu lagi.Rezeki tak datang bergolek,belum cuba belum tahu.Aku?Nanti la aku upload kan gambar kalau sudah berjaya ambil gambar yang kuingini.

Aku memang peminat setia Mr Potato .Kalau pergi Carrefour wajib kubeli.Kegemaranku Perisa Original dan Hot & Spicy,kuceritakan mengapa aku tidak akan kompromi untuk kualiti kerepek kentang yang akan kubeli:

Bukan cerewet bukannya memilih,
Kualiti kerepek kentang terbaik aku tak kompromi,
Yang berkualiti yang itu yang kupilih,
Barulah rasa puas hati.
Buat baik berpada-pada,
Buat jahat jangan sekali,
Kualiti kerepek kentang memang ku jaga,
Tersilap pilih dimarahi isteri.
Good buy value for my money,
Quality of Potato Chips I won’t Compromise,
How to know , what is the key?,
Ask your mouth ask the shop premise.

Kualiti kerepek kentang mesti dijaga,

Barulah duit terkeluar tidak sia-sia,
Antara kualiti dan juga harga,
Perlu seiring walau di mana dan apapun ia.

Inilah testimonial ku berkenaan kerepek kentang Mr. Potato yang memang aku gemari dan menjadi pilihan no. 1 ku sehingga kini:
Mr Potato
nama diberi,
Kerepek kentang pilihan hati,
Rasanya enak sedap sekali,
Sudah rasa pasti nak lagi.

Tiada Kompromi dan tidak syak lagi,
Mr. Potato pilihan hati,
Produk berkualiti dan juga diyakini,
Enak rasanya , ranggup tidak terperi.

Mr Potato memang berkualiti,
Jenama lain kurang ku gemari,
Pilihan terbaik mestilah di hati,
No Compromise sudah pasti.

Kentang terbaik sudahlah pasti,

Di masak dengan minyak sayuran yang diyakini,
Dicuba dan diperiksa dengan teliti,
Janji yang terbaik Mr Potato tepati.

Mr. Potato harganya berpatutan,

Pilihan hati seisi keluarga,
Rasanya enak pasti tertawan,
Kualiti terbaik itulah rahsianya.

P/s :

Oh blogger , Oh pembacaku,
Nasihat saya kali ni,
Apa lagi yang anda tunggu?
Belilah Mr. Potato, saya gerenti puas hati.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

12 thoughts on “No Compromise for Mister Potato Fiesta 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.