Lain Padang,Lain Belalang

Kalini terdetik untuk bercerita pasal follower.Ilham ni dapat daripada encik Melromeo .Cukup ku kagum dengan Encik Melromeo ini,walaupun berblog tak sampai setengah tahun,dia mampu menarik bilangan pengunjung yang tinggi ke blog nya.Bagiku blog dia lain dari yang lain dan dia tak lokek ilmu dan berkongsi pengalaman dan tips-tips berguna dan cara-cara untuk menaikkan pengunjung.Syabas Encik Melromeo.

Satu entry menarik yang ingin ku kongsi dari encik Melromeo adalah entry bertajuk Jadi Follower untuk apa ? .Cukup bagus kupasan dari Melromeo ini .Patutla follower dia makin meningkat dari hari ke hari tanpa dipaksa dan disuruh(including myself).It’s not like I follow u ,you follow me k?Itu tak mencapai hasrat sebenar follower.

Jadi,aku ingin mengambil peluang untuk mengucapkan terimakasih kepada semua follower ku yang sudi follow aku .Aku pun masih baru di dunia blog ini,baru aktif semenjak September 09.Khas untuk follower ku,terimalah satu nukilan dariku yang bertajuk :

Lain Padang,Lain Belalang

Follower ku takdelah seramai Melromeo , Cik Epal , Sepet dan ramai lagi. Kebanyakan follower aku,aku perasan adalah wanita.Kenapa agaknya ye?Mungkin kerana wanita lebih ramai berblog , entryku mungkin lebih menarik jiwa kewanitaan, atau penulisanku mudah diterima oleh golongan wanita(ewah,perasan lebih laaa!!).

Ku ingin ulaskan sedikit pasal followerku.Ni 7 follower bertuah yang ku undi melalui random.org. Follower bernombor 94@  Ada Hairuni  , 69@ Cik boneca chanteq  ,129@  mamazahra   ,138@   Freelance make up artist     , 39@  Nurulain zaini     ,109@  yukai hikaru    dan 136@   nadahanis .Lain padang,lain belalang,follower saya pun bermacam orang.By the way,random undi pun semua wanita lagi?No worries guys out there,i  dah beristeri dan undi seterusnya bakal menyusul tak lama lagi.

2 followers tiada blog jadi saya akan berpantun khas utk follower di atas yang ada blog.Maksud saya pandangan peribadi saya pasal blog mereka.Tersalah silap ,harap maafi dan tunjuk ajarla ye?Saya masih baru di dunia ini…

Ada Hairuni nama diberi,

Ada apa dengan ada pilihan hati,
Background hitam dan coretan peribadi,
111 followers alahai cantiknya nombor ini.

Background hitam amat digemari,

boneqachanteq turut memilihnya,
Gambar-gambar di blognya cantik sekali,
Ada masa buatlah tutorial ya?

Hitam-hitam manis menawan,

 Freelance make up artist samalah juga ,
Siapa-siapa yang nak kahwin bolehlah singgah dan minum teh secawan,
KRYN studio di Mutiara Damansara.

Merah hitam menjadi pilihan,

Blog nya  penuh warna-warni,
Kalau nak tahu siapakah gerangan,
Itulah dia Nurulain zaini

Background blog nya nampak menarik,

Sejuk mata memandang rupa iras my ex-schoolmate,
yukaihikaru namamu cantik,
Tapi kenapa blog jarang nak update?

P/s :Thanks to all my followers.Saya akan mengundi lagi dan bercerita pasal follower saya lagi di masa hadapan.Tanpa anda ,siapalah saya,dah tanpa anda,tak mungkin saya dpt capai 300+ unique visitor sehari pertama kali (besar maknanya bagi saya yang masih muda di dunia blog ini).

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

8 thoughts on “Lain Padang,Lain Belalang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.