Law Abiding Citizen‏ Premiere Screening

Malam Selasa (20/10/09),aku dapat invitation daripada Nuffnang untuk menyaksikan filem Law Abiding Citizen.Terimakasih Nuffnang,walaupun baruje 2 bulan register Nuffnang,tak sangka pula aku dapat tiket free ni.Camne ble dapat tiket free ni?Refer to my earlier post : I Won the 3rd Prize for Project Alpha Blogging Contest . Jadi,dipendekkan cerita kami pun pergilah ke Midvalley malamtu untuk menyaksikan filem ni.

Law Abiding Citizen : Who will win ?The lawyer or The Avenger?
Terimakasih Nuffnang (sponsor tiket)

SYNOPSIS (Credit to Nuffnang)

Clyde Shelton (Gerard Butler) is an upstanding family man whose wife and daughter are brutally  murdered during a home invasion. When the killers are caught, Nick Rice (Jamie Foxx), a hotshot young Philadelphia prosecutor, is assigned to the case. Over his objections, Nick is forced by his boss to offer one of the suspects a light sentence in exchange for testifying against his accomplice.

Fast forward ten years. The man who got away with murder is found dead and Clyde Shelton coolly admits his guilt. Then he issues a warning to Nick: Either fix the flawed justice system that failed his family, or key players in the trial will die.

Soon Shelton follows through on his threats, orchestrating from his jail cell a string of spectacularly diabolical assassinations that can be neither predicted nor prevented. Philadelphia is gripped with fear as Shelton’s high-profile targets are slain one after another and the authorities are powerless to halt his reign of terror. Only Nick can stop the killing, and to do so he must outwit this brilliant sociopath in a harrowing contest of wills in which even the smallest misstep means death.

With his own family now in Shelton’s crosshairs, Nick finds himself in a desperate race against time facing a deadly adversary who seems always to be one step ahead.

Who will win?Nick or Shelton?You need to watch it yourself and I think you won’t be dissapointed with the ending.Really cool and great.Antara scene-scene menarik Law Abiding Citizen :

Gerard Butler tengah disoal siasat Jamie Foxx
Rakan sekerja Jamie Foxx yang terperangkap di dalam kereta yang dipasang bom
Gerard Butler ‘cool’ je bila disoal siasat
Kes Gerard Butler sedang dibicarakan.Mmg best partni especially bila Butler buat hakim terkebil-kebil dengan kata-katanya yang mantap
Walaupun diikat dan dirantai ,Butler tetap selamba

Sesi bersoal-jawab dengan Governor Philadelphia.Suspens abis nak cari ‘solution’ menghentikan rancangan Butler

Sampai sekarang aku tertanya-tanya,camne dia letak bom di kereta-kereta rakan sekerja Jamie Foxx?

Bagi aku yang memang sukakan filem aksi, penyiasatan,dan membuatkan kita berfikir,filem ni memang best. Seangkatan dengan The Bourne Ultimatum, The Inside Men, dan aku rasa lagi best dari filem James Bond yg paling latest kluar.Thrill dan membuatkan jantung kita berdegup kencang untuk mengetahui apa yang bakal berlaku selanjutnya.

Secara keseluruhannya,saya ratekan seperti berikut :

Susunan Cerita : 8/10
Aksi    :8/10
Recommend? : Highly recommended kepada sesiapa yang sukakan filem aksi,mencabar,dan buatkan kita berfikir (bagus untuk minda).Bagi yang mudah lemah semangat, tidak sesuai kot kerana ada sedikit aksi yg 18SG skit…

By the way,sempatlah juga kami dinner di Delifrance sebelum tengok wayang.Kami order :

Seafood Platter yang sedap
Hanya RM19.90 tidak termasuk air dan tax

P/s : Memang puashati tengok cerita Law Abiding Citizen.Kepada yang sukakan cerita aksi dan penyiasatan,jangan lupa saksikannya di pawagam mulai 22 Okt 09.Saya pun plan nak pi tgk skali lagi bila berkesempatan.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “Law Abiding Citizen‏ Premiere Screening

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.