Kisah Baju Melayu

Perbualan pada malam Ahad 11/10/09 antara aku dan isteri :

Baju Melayu
Aku      :  Sayang,besok gosokkan baju melayu abang.Ada majlis raya di jabatan abang (sambil tersenyum-senyum)
Isteri    :  Kenapa kena pakai baju melayu?Tak pernah pun selama ni majlis kat ofis abang pakai baju melayu.
Aku      :  Ini majlis ‘Special’.Gabenor Bank Negara pun datang tau (sambil tersenyum-senyum lagi)
Isteri    :  Betulke ni?Lain macam je senyum tu.Ke abang nak pi….?Abang jgn buat pasal tau….
Aku      :  Betul la sayang.Kalau tak caya,telefon kawan abang….
Isteri    :  Umm,tgklah nanti sayang gosokkan.
Keesokan paginya sebelum pi kerja :
Aku     :Sayang dah gosok baju abang?
Isteri   :Sudah.Baju kerja untuk seminggu.Baju Melayuje belum.Abang nak sayang gosokkan?
Aku    :Takpelah.Songkok tertinggal kat kampung.Pelik pula pi majlis pakai baju melayu tak pakai songkok
Isteri   :Alah,abang pije la beli kat Masjid Indiatu.
Aku    :Umm,malasla nak pi sana.
Kesimpulannya,ptgni aku akan pergi majlis raya jabatanku tanpa memakai baju melayu.Takpelah,bukannya wajib pun.Lunch harini tak kluar,ptg ni nak makan besar (alang-alang dah kena byr RM25).
Pesanan dari Puteriku :
Kalau papa buat Mama menangis,nanti Alisya pun nangis juga…
P/s :Boleh tahan juga rasa curiga seorang isteri ye?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

2 thoughts on “Kisah Baju Melayu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.