1st Buffered Earning dari Nuffnang

Hai senangnya dalam hati,
Bila dapat Buffered Earning dari Nuffnang,
Minggu ini, pertama kali,
Hatikupun senang.

Hehehe,serangkap pantun buat semua.Sebenarnya tengah gembira ni.Minggu ni 1st time dapat buffered earning dari Nuffnang.Bertambah gembira kerana baru je register Nuffnang bulan September 09 dan bulan ni dah dpt buffered earning.Terimakasih Nuffnang .

Apa itu buffered earning ye? Ni saya ambil dari website Nuffnang :

1) Some of you may have noticed that we have been recently beta testing a new metered unique visitor system, as opposed to our existing model of selling ads on weekly slots. Under this new system, more than one advertiser can buy an X number of unique visitors from each blog.

All the earnings earned from this new ad system is recorded under “Buffer Earnings” in the Earnings Tab and for this beta stage will be totaled up with the rest of your earnings once every week.

2)For MCPM (Metered CPM) campaigns

Advertisers buy a set of unique visitors from your blog that will be able to see their ads on your blog for a certain number of weeks.

The earnings for your mCPM campaign will be held in Buffered Earnings while the campaign is running till your blog finish serving the number of uniques the advertisers bought from your blog. Once your blog finish serving the number of uniques, the earnings will be credited to your Current Earnings.

Inilah screen shot buffered earning dari log in nuffnangku :

Buffered earningku
Tidak lengkap rasanya kalau tidak menyebut Ads mana yang bertuah menjadi penajaku buat kali pertama.Ianya adalah Nokia N97 :
Nokia,pilihanku selalu
Sekarang ni model ni Nokia N97 tengah giat dipromosikan.Di web tersebut anda boleh menempah exclusive N97 mini RAOUL Limited Edition – terhad kepada 1,000 telefon sahaja.Jadi,apa lagi.Jgn lepaskan peluang keemasan ini.Peluang bukannya datang selalu.
Nokia 7210 dan 6220
Bagiku, model Nokia memang menjadi kegemaranku sejak aku pertama kali menggunakan telefon bimbit ketika aku berumur 20 tahun.Model pertama yang ku pakai adalah model 7210 dan keduanya 6220.Walaupun aku dah tak pakai phone tu sekarang,model phone ini masih ku simpan sebagai kenangan.Skangni budak-budak pun dah pakai telefon bimbit,dah jadi keperluan dan bukannya kehendak lagi.
Oh ya,camne boleh dapatkan buffered earning ni ye?Mehla kita berkongsi  tipsbersama.Ni tips saya ambil dari LizaRazak . Saya nak kasi tips sendiri sayapun masih baru di dunia blog dan Nuffnang ni.Jadi,kalau tersalah tu tolong-tolong la ajarkan ye?
1)Trafik.Lagi banyak trafik yang anda dapat lagi mudah anda untuk mendapat buffered earning.Cam saya,1st time dpt buffered earning ni bila blog saya berjaya mendapat 200 unique visitor sehari dan 1,000 unique visitor seminggu.
2)Bila traffik korang dah maintain cantik sahaja, make sure pulak korang punya blog tu tak ada widget-widget yang menyemakkan keadaan kat tempat-tempat wajib iklan nuffnang anda.Lagi kemas blog anda,lagi mudahlah ads nak muncul.Kalau kita nak iklankan brg kita,sure kitapun nak iklan kita mudah nampak dan org mudah nak klik kan?
3)Update ur blog on regular basis.Cam saya,saya update biasanya sehari sekali tapi kebiasaanya saya buat auto publish kerana saya biasanya menulis di waktu malam.Bila byk idea,saya tulis beberapa entry dan publish it mengikut kehendak saya.Biasanya sehari sekali laa..
4)Tips-tips lain blela tanya pro n blogger yang berpengalaman cam Redmummy , Kennysia dan sebagainya.Atau bolehlah kongsi-kongsikan idea anda disini.Sama-sama cari duit tak salahkan?Belajar dari pengalaman,blogger baru cam saya ni bolehla nak kasi tips-tips setakat yang saya tahu.
P/s : Kongsi-kongsilah ilmu yang ada.Tak luak dan berkurang pun ilmu dan pengalaman yang ada bila kita berkongsi bersama.Ianya akan lebih mematangkan kita dan memudahkan kehidupan. I believe in the concept of “The more you give,the more you will get”.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

47 thoughts on “1st Buffered Earning dari Nuffnang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.