Kasih Seorang Abah

Amira masih tidak dapat melupakan peristiwa abahnya dimarahi mamanya kerana menyebabkan seluar kerja adik amira terbakar.Cukup menyayat hatinya apabila abahnya dimarahi.Dia betul-betul sayangkan abahnya yg seorang ini,baginya dialah abah terbaik yg ada di dunia ini.

Abahnya cukup penyayang orangnya.Tidak pernah tangan dinaikkan ke atas anak-anaknya.Dipendekkan cerita, Amira kesempitan wang dan budget bulan tersebut lari.Abahnya yg cukup masak dengan keletah anak kesayangannya datang kepada Amira.Amira,amiklah duit RM….. ni. Abah simpan duit ni sejak abah pencen lagi.Tak byk dan abah ingat nak kasi kat Mira bila Abah takde lagi.Tapi,takpelah,abah boleh simpan lagi dan Mira gunalah duit ni sebaiknya.Bercucuran air mata mira mendengar kata Abahnya.Abah,takpelah,Mira ada duit lagi,tak payah lah abah.Abah ikhlas mira,ambillah Mira,duit boleh dicari,kebahagiaan anak-anak Abah tetap Abah utamakan.

Semakin sebak Mira dibuatnya.Abah,kalau Abah dah takde nanti,tak tahulah camne Mira nak teruskan hidup tanpa Abah.Mira,jgnlah bersedih,kalau dah ajal Abah,pandai-pandailah Mira bawa diri.Abah tahu,Mira boleh berdikari.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.