Derma Darah Di UK

Eyriqaz baru balik dari derma darah.Sebelum ni dah 3 kali eyriqaz derma darah,tapi itu masa kat Malaysia.So,ni pengalaman pertama eyriqaz derma darah kat UK. Semuanya berjalan lancar,macam derma darah kat Malaysia.Staff dia baik2 cuma byk soklan yg dia tanya.Yeler,nak pastikan darah yg diambil betul2 selamat dan derma darah ni tak memudaratkan pendermanya.By the way, jenis darah Eyriqaz adalah A+.

Akhirnya,sampailer ke part nak cucuk jarum saluran darah.Dah letak ubat bius tapi yg peliknya eyriqaz rasa sakit semacam,tak cam biasa.Biasa normaljer.Mb masa kat malaysia eyriqaz mintA ANAESTATIC(BETOIKER EJAAN NI?).Rasa cam mencucuk2,tak sempat 2 tiga minit,jururawat tu ckp dia kena betoikan kedudukan jarumtu,coz darah eyriqaz keluar perlahan sgt.dia pun cucukler ke dalam skit.Sakitnya timetu,eyriqaz tanyaler dier kenapa sakit,b4 this okjer.dia ckp salah satu sebabya mungkin kerana sejuk,saluran darah eyriqaz mengecil dan ditambah pula eyriqaz bukan asal dari negara ni.okler kejap,hilang rasa sakittu.tapi bila nak genggam tgn,still rasa sakit.pastu ,jururawat tu perbetulkan kembali kedudukan jarum tu,dia cucuk lagi,masatu eyriqaz ckp dah tak le tahan,sakit sgt.jadi,dia berentikan sesi tu.tak sempat penuhler satu beg tu,adalah dlm separuh.Dia ckp tuh benda normal berlaku terutamanya musim sejuk camni.org yg selalu derma darahpun berlaku camtu.Lepas ni,eyriqaz insaf,eyriqaz ingat masa derma darah dulu,saluran darah eyriqaz kecil…Kalo kat sini,lagi mengeciller.Sejuk.Takperler,lepas ni,eyriqaz mmg taknak derma darah kat UK lagi.Balik mesia baruler fikir nak derma darah kembali.hehehe,Uwaaaaa…….Sabarler eyriqaz,paling kurang eyriqaz pernah merasai menderma darah di UK.Ahaks.Mission Incomplete….

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.