≡ Menu

Beberapa hari lepas, saya upkan satu status di Facebook saya , bertanyakan pendapat tentang penapis air : Saya sememangnya mencari penapis air baru, sudah pasti mahukan yang terbaik bagi menggantikan Penapis Air Bio Aura yang kami gunakan kini. Urmm, mahu beralih angin dan mencari yang lebih baik, tidak salah kan? Antara feedback yang saya terima dari rakan-rakan berkongsikan pendapat mereka, antara yang disyorkan antaranya : 1) Coway  2) Elken 3) Amway 4) Eco Tupperware 5) Bio Aura 6) Waterlife CNI 7) Penapis Air Shaklee 8) Kangen Dalam banyak komen yang diterima, majoriti mengesyorkan Coway. Pandangan mereka, walaupun harga mahal, namun servis dilakukan secara berkala dan after sales service antara yang terbaik. Myself, belum decide lagi namun Coway memang antara yang dishortlistedkan. Apa pandangan korang pula? Apakah Penapis Air Terbaik di…



Weekend lepas sempat singgahi MAPEX ( Malaysia Property Expo) di Midvalley. Almost semua property di sana boleh dikatakan "Rumah Mampu Tengok" dengan range harge RM400K+ sehingga beberapa juta. Namun, ada satu projek property yang menarik hati saya yang boleh saya katakan rumah mampu milik: Sedikit Info pasal projek ini - 1) Projek dari Syarikat Perumahan Nasional Berhad 2) Harga dari RM145,000 - RM166,000 3) Terletak di Kuang, mukim Rawang, lebih kurang 6km dari Bandar Baru Sungai Buloh, 20km ke Shah Alam dan 34 km ke Kuala Lumpur 4) 3 bilik dengan total keluasan 850 kaki persegi Syarat-syarat Kelayakan : 1) Warganegara Malaysia 2) Pembeli Rumah Pertama 3) Individu Berumur sehingga 35 tahun 4) Pendapatan kasar tidak melebihi RM5,000 (perseorangan) 5)Pendapatan kasar tidak melebihi RM10,000 (seisi keluarga) 6) Sah dalam jawatan…



Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan? . Semakin ramai yang menyebut dan memberikan pandangan berkenaan Produk Shaklee i.e. vitamin yang dikatakan memberikan banyak manfaat dan kelebihan kepada sistem badan. Personally, saya sendiri pun mula-mula agak was-was untuk menggunakan produk shaklee ini especially bila mengetahui shaklee ini menggunakan konsep MLM dalam bisnes model mereka. Namun selepas mengenali beberapa kenalan yang menggunakan produk shaklee ini dan juga pengedar yang menerangkan lebih lanjut, hati lebih terbuka untuk menerimanya. Lebih-lebih lagi apabila isteri sendiri request untuk beli vitamin shaklee kerana katanya testimoni dari anak pengasuh yang menggunakannya ketika sebelum bersalin dan selepas bersalin, sangat bagus especially untuk kesihatan . Antara feedback dari anak pengasuh antaranya bagus untuk ibu yang menyusu anak, susu semakin bertambah. Ketika Isteri dah bersalin, saya sendiri tanyakan seorang rakan dan Alhamdulillah…



Betulke Eyriqazz join korang main futsal? Tak percayala akak. Dengan badan dia tu, larat ke dia nak lari?. Hehehe, itula yang dikatakan oleh seorang kakak di ofis eyriqazz bila dapat tahu eyriqazz join rakan seofis main futsal.  Dah lama tak bersukan, joinla rakan-rakan seofis main futsal semalam.  Laratke Eyriqazz lari? Ada energy ke? Jadi keeper boleh kot eyriqazz ni. Hehehehe. Alhamdulillah, mampu bertahan sehingga akhir.  Eyriqazz Maldini in action. Sempatla jaringkan 2 biji gol semalam kot. Namapun defender, dapat 1-2 biji gol pun dah puas hati. Hehehe.  Korang semua boleh naik. Takper2, saya sorang je jaga bawah dah cukup. Fuhh, mampu bertahan, bagi eyriqazz suatu pencapaian lebih-lebih jarang bersukan sekarang ini. Rahsianya? Inilah dia, Energy booster terbaik. Biasa saya minum awal pagi or setengah jam sebelum nak bersukan. It's work on…



Papa, takde voucher untuk shopping di Lazada lagi ke? . Kawan mama beli Iron Steamer kat sana. Mereka cakap murah. Urmm, masuk gaji nanti, beli nak?  Urmm, terkena dah sindrom shopping online.  Ada voucher. Saya kongsikan juga la kat sini. Alang-alang semua boleh guna untuk shopping di Lazada or Zalora Malaysia. --> Dapatkan Voucher Shopping di Lazada or Zalora di SINI…