≡ Menu

  Dapatkan RM25 OFF di Lazada Malaysia untuk pembelian minimum RM150.  Valid sehingga 26 Oktober 2014. Klik gambar di atas untuk info lanjut or boleh refer LINK INI…



Orang Lain Pun Nak Cepat. Macam mana awak bawa motosikal ni!!!. Emosi dan marah mula menguasai diri.  Maaf Bang, Maaf bang, saya nak cepat. Tak sempat nak brek langgar motosikal abang. Jalan yang baru selepas hujan mengeruhkan keadaan. Terbalik motosikal yang kunaiki. Mujur, nyawaku masih panjang. Kereta di belakang sempat brek dari melanggar motosikal dan aku di tengah-tengah jalanraya yang agak sibuk. Lebuhraya Mehameru yang sentiasa sesak ketika pulang kerja. Koyak seluar kerja ku. Nasib baik motosikal masih boleh kunaikkan dan boleh dihidupkan. Cedera ringan di lutut. Syukur, nyawaku masih panjang. Abang, Maafkan Saya . Saya nak cepat pulang ke Cheras. Maaf Bang sambil dihulurkan tangannya. Emosi dan marahku mula reda. Mungkin betul dia ada emergency. Muka dia pun nampak bersalah. Ku sambut tanganya. Next time hati-hati ya. Ye, semua…



Beberapa hari lepas, saya upkan satu status di Facebook saya , bertanyakan pendapat tentang penapis air : Saya sememangnya mencari penapis air baru, sudah pasti mahukan yang terbaik bagi menggantikan Penapis Air Bio Aura yang kami gunakan kini. Urmm, mahu beralih angin dan mencari yang lebih baik, tidak salah kan? Antara feedback yang saya terima dari rakan-rakan berkongsikan pendapat mereka, antara yang disyorkan antaranya : 1) Coway  2) Elken 3) Amway 4) Eco Tupperware 5) Bio Aura 6) Waterlife CNI 7) Penapis Air Shaklee 8) Kangen Dalam banyak komen yang diterima, majoriti mengesyorkan Coway. Pandangan mereka, walaupun harga mahal, namun servis dilakukan secara berkala dan after sales service antara yang terbaik. Myself, belum decide lagi namun Coway memang antara yang dishortlistedkan. Apa pandangan korang pula? Apakah Penapis Air Terbaik di…



Weekend lepas sempat singgahi MAPEX ( Malaysia Property Expo) di Midvalley. Almost semua property di sana boleh dikatakan "Rumah Mampu Tengok" dengan range harge RM400K+ sehingga beberapa juta. Namun, ada satu projek property yang menarik hati saya yang boleh saya katakan rumah mampu milik: Sedikit Info pasal projek ini - 1) Projek dari Syarikat Perumahan Nasional Berhad 2) Harga dari RM145,000 - RM166,000 3) Terletak di Kuang, mukim Rawang, lebih kurang 6km dari Bandar Baru Sungai Buloh, 20km ke Shah Alam dan 34 km ke Kuala Lumpur 4) 3 bilik dengan total keluasan 850 kaki persegi Syarat-syarat Kelayakan : 1) Warganegara Malaysia 2) Pembeli Rumah Pertama 3) Individu Berumur sehingga 35 tahun 4) Pendapatan kasar tidak melebihi RM5,000 (perseorangan) 5)Pendapatan kasar tidak melebihi RM10,000 (seisi keluarga) 6) Sah dalam jawatan…



Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan? . Semakin ramai yang menyebut dan memberikan pandangan berkenaan Produk Shaklee i.e. vitamin yang dikatakan memberikan banyak manfaat dan kelebihan kepada sistem badan. Personally, saya sendiri pun mula-mula agak was-was untuk menggunakan produk shaklee ini especially bila mengetahui shaklee ini menggunakan konsep MLM dalam bisnes model mereka. Namun selepas mengenali beberapa kenalan yang menggunakan produk shaklee ini dan juga pengedar yang menerangkan lebih lanjut, hati lebih terbuka untuk menerimanya. Lebih-lebih lagi apabila isteri sendiri request untuk beli vitamin shaklee kerana katanya testimoni dari anak pengasuh yang menggunakannya ketika sebelum bersalin dan selepas bersalin, sangat bagus especially untuk kesihatan . Antara feedback dari anak pengasuh antaranya bagus untuk ibu yang menyusu anak, susu semakin bertambah. Ketika Isteri dah bersalin, saya sendiri tanyakan seorang rakan dan Alhamdulillah…