Ephyra – Semakin Ramai Yang Jatuh Cinta

by eyriqazz on 24 April 2014

in informasi

Review dan Testimoni Ephyra 1

Review dan Testimoni Ephyra 3
Sudah lebih kurang 6 bulan saya menggunakan Ephyra. So far, saya memang sangat berpuashati. Tak sangka, rupa-rupanya Ephyra ini bukan sahaja sesuai untuk wanita yang ingin tampil lebih cantik, gebu dan lebih nampak muda, namun sesuai untuk lelaki/suami macam saya. Antara feedback positif yang saya rasakan sehingga kini antaranya :

EphyraEyriqazz5
1) Kulit terasa lebih anjal dan tegang. Jerawat banyak yang sudah surut. Terasa lebih muda
2) Mudah lawas dan terasa lebih bertenaga
3) Rasa makin sihat. Turun gym walaupun dah lama tak bersukan, 30 minit tu boleh lagi habiskan masa di gym bersenam

Pendek cerita :

Review dan Testimoni Ephyra 6

Ephyra sentiasa menjadi teman saya di mana-mana i.e. walaupun bercuti, balik kampung, mahupun ke tempat kerja.

Tak lupa juga, saya hampir Menyaman Ephyra kerana :

IMG_4110

Hehehe, anda faham maksud saya. Ephyra membantu kehamilan. Tak sangka, tersangkut anak ke-3. Syukur ke hadrat Illahi.

Flashback bagi yang masih belum tahu dan ingin tahu, Apa itu Ephyra?

promo ephyra 2

Ephyra ialah sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen, yang paling sedap, dalam bentuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia, (L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi & Serbuk Tomato)yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Apa beza EPHYRA dengan collagen lain?:

1)EPHYRA menggunakan kolagen ikan laut dalam jenis “white fish” yang hidup di laut dalam. Sebab ikan dekat perairan laut dalam ni bebas pencemaran.(Bukan sebarangan ikan yang mudah didapati di pasar seperti ikan tilapia, ikan keli , atau ikan siakap tauuuu…)

2) EPHYRA menggunakan kolagen yg terhidrolisis. Kolagen terhidrolisis tu terdiri daripada pecahan asid amino yg kecik, yang mudah diserap oleh badan

Antara Part yang membuatkan saya yakin dengan Ephyra antaranya :

Ephyra4

Disahkan Selamat Oleh KKM dan Halal dari JAKIM. Sebagai pengguna, lebih rasa konfiden kerana banyak kes di luar sana pengguna mendapat kesan negatif menggunakan supplement yang tidak disahkan . Ada kes sampai meninggal dan dimasukkan ke hospital etc.

Antara sebab lain yang saya rasakan kenapa ramai yang teruja dengan Ephyra adalah :

photo (38)

Pemilik @ CEO Oceanlife (pemilik produk Ephyra) Puan Amiza Amirudin, walk the talk. Pengguna setia Ephyra, tampil anggun dan jelita . Di usia 30+, personaliti dan penampilannya pada pandangan saya banyak menarik pengguna baru untuk mencuba sendiri termasukla saya. So far, boleh dikatakan tiada respons negatif tentang pengguna yang pernah menggunakan Ephyra. Antara feedback pengguna lain :

testimoni ephyra 1 testimoni ephyra 2

Pengguna gembira, word of mouth tersebar, semakin ramai yang jatuh cinta.

Berita baik buat yang tinggal berdekatan or bakal melawat Putrajaya dan Perak :

promo ephyra 001

Ephyra akan berada di Karnival Utusan di Putrajaya dan Karnival Jom Heboh pada 26-27 April 2014 (weekend ini). Ada harga promosi untuk mendapatkan Ephyra beserta free gifts. Tidak lupa juga, penampilan istimewa dan peluang bertemu duta Ephyra iaitu Memey dan Norman Hakim (26/4 di Putrajaya dan 27/4 di Ipoh Perak).

Jeng, jeng, jeng, 2 tahun usia Ephyra, Promosi istimewa 2nd Anniversary Mega Sale :

promo ephyra 4

Promosi harga istimewa dari HQ Ephyra bermula pada 28 April 2014. Sekotak Ephyra dijual pada harga promo Rm180 (harga asal Rm197). Memang agak menarik harga yang ditawarkan. Tak lupa juga :

promo ephyra 3Bagi yang berminat, boleh dapatkan T-Shirt Ekslusif EPhyra pada harga RM15. Stok adalah terhad. Bagi yang berminat, boleh e-mailkan ke sales@oceanlife2u.com

Review dan Testimoni Ephyra 9

Semakin ramai yang Jatuh Cinta dan menjadi pengguna Setia Ephyra termasukla saya. Googlekan saja ‘Ephyra or Kelebihan Ephyra”, berpuluh ribu hasil carian di google. 6 bulan pengalaman saya bersama Ephyra, kenapa pengguna semakin Jatuh Cinta dengan Ephyra? :

1) Kesan yang semakin positif especially kulit lebih berseri dan badan lebih sihat
2) Customer Service yang bagus
3) Delivery yang pantas
4) Personal touch i.e. ada pengguna yang menerima panggilan telefon sendiri dari CEO Oceanlife Puan Amiza Amirudin bertanyakan tentang pendapat dan feedback menggunakan Ephyra. Where else you can get this?
5) Product Walk the Talk
6) Anda pula yang bakal jatuh cinta?

Jatuh Cinta dengan Ephyra
Kesan Positif Hati Gembira
Indah Khabar Indah Rupa
Terbukti berkesan kepada Pengguna

Berminat untuk dapatkan Ephyra? Bolehla e-mailkan saya ke eyriqazz@gmail.com

 

{ 0 comments }

Quite busy minggu ni. Banyak kerja yang belum disettlekan. Alhamdulillah, harini settle preparekan dokumen yang diperlukan untuk membuat pinjaman perumahan kerajaan. Isteri seorang guru, jadi layak untuk membuat pinjaman perumahan kerajaan. Info pasal pinjaman ini bolehla refer website Bahagian Pinjaman Perumahan Perbendaharaan Malaysia .

Macam kes Isteri, membeli rumah/apartment yang dalam pembinaan (Under construction), antara dokumen yang diperlukan untuk proses loan ini antaranya :

photo

1) Borong permohonan pinjaman (boleh diisi online di Permohonan Online Pinjaman Perumahan Kerajaan dan printkan selepas itu selepas completekan isi borang online.
2) Surat iringan asal Ketua jabatan
3) Wang proses RM100 setiap permohonan (boleh dibayar online)
4) Salinan kad pengenalan
5) Slip gaji terkini/e-slip yang diakui sah oleh ketua jabatan
6) Salinan surat pengesahan jawatan berpencen sekiranya slip gaji ada potongan KWSP
7) Salinan surat pengesahan pemangkuan jawatan
8) Borang akuan pemilihan insurans/takaful
9) Salinan borang permohonan laporan pernilaian hartanah yang telah disempurna dan dikemukana kepada JPPH (Borang 1) kecuali pembelian rumah daripada pemaju berlesen dan permit iklan berkuatkuasa dan pembelian hartanah lelongan.
10) Salinan hakmilik induk/individu/strata yang disahkan oleh peguam/pemaju
11) Salinan perjanjian jual beli yang disahkan oleh peguam
12) Borang 2

Dokumen lain yang diperlukan jika berkenaan -
1) Pinjaman bersama suami isteri serta pinjaman dua nama di dalam perjanjian jual beli mestilah disertakan dengan salinan sijil nikah atau pendaftaran perkahwinan yang diakui sah oleh ketua jabatan

Bagi yang pertama kali nak membeli rumah, saya syorkan fahami terlebih dahulu selok belok dan pelajari ilmu hartanah i.e. selok belok mendapatkan pinjaman, guaman dan pelbagai lagi. Antara info yang boleh dijadikan rujukan antaranya :

 1) 40 Soalan Yang Perlu Anda Tanya Peguam Anda Sebelum Membeli Rumah di Malaysia
2) Rahsia Pinjaman Rumah (bagi yang bercadang apply loan bank)

Memang untung apply loan kerajaan, kadar interest/untung yang rendah dan boleh apply 100% loan. Rugila kalau tak gunakan kemudahan yang sudah diberikan, kan? . Semoga semuanya berjalan lancar, antara perancangan saya , pelaburan hartanah ini dapat membantu bagi merancang untuk retire awal dan keluar dari Rat Race. Kena caranya, sudah ramai yang membuktikannya i..e Abang Yang Diminati Balak-Balak ini .Retire early, financial freedom dan boleh sentiasa Online di Facebook (hehehe, part ni saya tambah).

{ 3 comments }

Kos Baiki Kereta Kemalangan

by eyriqazz on 23 April 2014

in informasi, kereta

Baru dapat salinan kos baiki kereta kemalangan awal bulan lepas dari Etiqa Takaful. Fuhh, boleh tahan juga mahal kos repair tersebut. Hantar kereta ke Perodua Balakong.

Kos baiki kereta kemalanganApa pandangan korang? Mahal, murah, or just nice? Di bawah ini gambar kereta saya yang kemalangan tersebut :

photo 3

{ 15 comments }