≡ Menu

"15 January 2013 - Ketua Pegawai Eksekutif MAIWP menyampaikan bantuan deposit pembelian teksi kepada 6 orang pemandu teksi yang termasuk dalam golongan asnaf. - Ringkasan Laporan Zakat PPZ - MAIWP 2013- Jumlah cek = RM2.6+ juta RM2.6+ juta/6 = RM400K+ Adakah harga sebuah teksi bernilai RM400K+ di Malaysia? Ataupun berlaku kesilapan teknikal semasa pencetakan laporan ini i.e. 60 orang? Bukan mempertikaikan kewibawaan Majlis Zakat KL, tapi mula rasa was-was apabila apa yang dilaporkan agak fishy i.e. pembelian teksi ini dan hanya 400 bungkusan agihan makanan di bulan ramadhan pada tahun 2013? Apa pandangan korang…

Cuai. Itulah yang boleh saya katakan. Beriya nak cepat rakan nak belanja berbuka puasa, boleh pula semasa letakkan kuih raya dalam box motosikal dan letak topi keletak, tertinggal kunci. Patutla lepas berbuka puasa puas cari tak jumpa. Nasib baik parking di ofis, balik sejam lepas itu, kunci masih ada di motosikal. Kalau keadaan normal di tempat lain, mungkin sudah terbang motosikal yang banyak berjaya kepada saya sejak saya mula bekerja di KL ini. Lagenda 110Z, banyak berjasa kepada saya sepanjang almost 8 tahun. Kena lebih berhati-hati selepas ini. Kecuaian seketika, mengundang bahaya…

Tahniah buat calon yang terpilih untuk menghadiri Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam W27  pada 5 Ogos 2014 nanti. Persiapan yang rapi dalam menghadapi peperiksaan penting ini adalah penting bagi meninggikan peluang untuk berjaya/lulus peperiksaan ini dan seterusnya dipanggil untuk sesi temuduga. Panduan Khas dari Team Infokerjaya yang dikongsikan Contoh Soalan Peperiksaan yang dibahagikan kepada 3 bahagian iaitu : 1) Seksyen Pengetahuan Am (Soalan Objektif)2) Seksyen Matematik&Penyelesaian Masalah (Soalan Objektif) 3) Ujian Psikometrik Senang? Saya pernah menghadiri Peperiksaan PTD beberapa tahun lepas yang turut mengemukakan Soalan Pengetahuan Awam. Walaupun berkelulusan Ijazah dari luar negara, saya terkapai-kapai untuk menjawab persoalan tentang pengetahuan am antaranya berkenaan Sukan Olimpik, pemimpin negara, geografi, sejarah dan pelbagai lagi. Kurang persediaan dan tidak mengetahui wujudnya sumber rujukan yang dapat membantu seperti di atas, akhirnya saya gagal untuk dipanggil temuduga. Ya, jangan…

Ramainya orang beratur? Rasanya ada dalam 20 orang tengah beratur? Apa yang best sangat di sini sampai begitu ramai yang beratur untuk membeli juadah di Bazaar Ramadhan ini? Setiap hari ramai yang beratur di sini. Fuhh, jual air je ramai beratur? Air Kelapa Laut Afrika dan Air Jagung. Eyriqazz pernah beli both air kelapa laut dan Air Jagung di sini, di Bazaar Ramadhan Danau Kota. Keunikannya of course rasanya yang sedap. Salah satu faktor lagi, diorang menggunakan Reverse Osmosis Water (RO Water). Sayapun kurang faham apa kelebihan RO water ini. Setahu saya air RO ni memangla bersih tapi tiada zat galian lain yang diperlukan oleh badan. Perbetulkan saya jika salah. Salah satu lagi  gerai di Bazaar Ramadhan dekat AEON Wangsa Maju. Lagi ramai beratur. Siap dalam 4-5 baris beratur. Setiap…

Antara koleksi Sampul Duit Raya tahun ini. Tidak sebanyak tahun lepas, tapi okla, cukup untuk digunakan untuk tahun ini. Duit raya pun dah ditukar, tak sabar nak balik kampung beberapa hari lagi. Korang dah tukar duit raya? Tentu banyak duit raya ditukar tahun ni kan? Eyriqazz tahun ni tukar sikit je, cukup untuk kasi saudara mara dan keluarga terdekat. P.s : Raya mana tahun ini…

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »